Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker yeni planlarını açıkladı!---

Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!

2 / 13
Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!
02 Şubat 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

-2007'de Godiva'nın satın alınmasıy­la ve son satın almayla birlikte grubun hem kimliği hem algısında bambaşka bir yapı oluştu. Sizi buraya getiren kritik şey nedir? Bunun için "Yedi yıldan beri takip ettiğimiz bir işti" dediniz. Burada kırılma noktası ne oldu?

-Bu eskiden beri bizim aklımızdaydı. yeni değil. Yanılmıyorsam 80'lerin sonuydu, Sabri Bey ile bunları ko­nuşmuştuk. KKR, o zamanın kendi alanında dünyanın en büyüğü olan Nabisco'yu satın almak istiyordu. KKR, şirketi satın aldı. O zaman dün­yada Private Equity'ler ilk defa ortaya çıkmıştı. Şirketi alıp, borçlandırıp, sonra da parça parça satıyorlardı. O zaman da Sabri Bey ile birlikte, 1980'lerin sonunda uçağa bindik ve Londra'ya gittik. Biz de "Şirketinizin Doğu kolu­nu almak istiyoruz" diye teklif vermiştik. O zaman da şirketler, varlıklar, alındı, satıldı. Hala aynı bisküvi fabrikaları var. Zaten yeni bisküvi sirkeden de çıkmıyor artık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster