Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker yeni planlarını açıkladı!---

Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!

4 / 13
Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!
02 Şubat 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

 -Rahmetli babanızı siz mi ikna etmiştiniz? Yoksa bu onun düşüncesi miydi?

-Nabisco'nun satışını duyunca, babama bunu anlatmıştım ben. Nabisco'nun o zaman İngiltere dışında, Hindistan'da. Uzakdoğu'da satışları vardı. O zaman bana, "Randevu al, gidelim, konuşalım" demişti. Ben de "Ne diyeceğiz adamlara?" diye sordum. O da "Biz talibiz" karşılığını verdi. Biz o dönemde. Avrupa'yı değil, Doğu’daki yerlerini alacaktık. Hazırlığımızı yaptık ama o dönem olmadı.

 -Size babanızdan gelen, şirketinize yerleşmiş, size de eşlik eden bazı ilkeler var mı?

-Çok var tabii. "Müşteri velinimetimizdir", "Müşteri her zaman haklıdır" var. Geçenlerde bunu tweet olarak da attım. Diyor ki, "Müşteri ilişkilerinizi öyle geliştirin ki, o müşteri sizin bu işe tayin olmanızdan, memur olmanızdan hoşlansın. Ne iyi etmiş de bu adam gelmiş" desin. Ama diyor ki "Müşteri ilişkinizde de ayarı kaçırmayın. Müşteri ile iyi olacağım derken benim hakkımı da ziyan etmeyin" diyor. Çünkü aradaki adam çok mühim. Fiyatı, indirimi, desteği, malın iadesi var. Böyle bir CRM tavsiye ediyor O zamanki tavsiyeleri, ilkeleri biz hala uyguluyoruz. Mesela işçinin hakkının verilmesi. Biz hep önce öderiz, avans veririz, başka şeyler yaparız. İş yapış ilkelerinde geçmişe göre bir farklılık yok. Çalışanlarımızla, ürünlerimizi satanlarla ilişkilerde bir değişiklik yok. Ama çağ, teknoloji değişiyor. Bunları bugün CRM, kurumsal ilişkiler diye ifade ediyoruz. Eskiden  iyilik diye yapılan şeyleri, bugün sponsorluk,  sosyal sorumluluk diye adlandırıyoruz.

-Babanızın anket yaptırdığını söylediniz. Şu anda sizin çalışanlarla ilişkileriniz ne durumda?

-Biz 'performans anahtarları‘yla çalışıyoruz. Müdürler, genel müdürler ve başkanlar için var. Bunların en önemlisi, çalışan memnuniyetidir. Çalışan memnuniyetini ortalamanın altına düşürmemek ve sürekli artırmak ana hedeftir. Yöneticilerin performansının kriteri çalışan memnuniyetinin artma­sıdır. Bu kriter bizim için çok önemlidir.

-Birkaç kez "Rahmeti babam her gün hesap yapar, varlıkları, borçları karşılaştırdı’’ demiştiniz. Şimdi siz de bunu yapıyor musunuz?

-Her gün yapmıyoruz. Haftada bir yapıyoruz. O da haftada bir yapardı. Ne yapıyoruz? Risk alırken ‘nasıl, ne kadar risk alıyorsunuz’ derler. Bizim aldığımız hesaplanabilir risktir. İnsanların aklına geliyordur. United Biscuits’i aldığımızda söylemiştim: ‘’Biz parayla değil, 70 yıllık birikimimizle aldık.’’ Parayı bankadan aldık, kazanacağız. Ama bunu yaparken şunu hesap ettik. Ben buna ‘özgürlük planı’ diyorum. Bir pazartesi sabahı ben arkadaşlara ‘Bu işten vazgeçtim’ desem, her şeyi satıp borçları alacakları karşılıklı kapatıp, markalarımız, mallarımız ve fabrikalarımız bize kalarak paydos edebiliriz. Bu da benim hürriyetimdir. O zaman ben kimseye mecbur kalmam. Mesela United Biscuits'i satın alarak risk aldık. Ona da 'Karekök 1' planı diyorum. Ben 'Vazgeçtim arkadaş, ben global olmak istemiyorum' deyip geri dönsem, alacağımı vereceğimi kapattığım zaman elimde sizin bildiğiniz Ülker kalır. Bu hesabı yapıyorum daima. Bu ne demektir, ben risk değil, hesaplanabilir risk alıyorum. Yani Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma riskini ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Her cumartesi günü bu hesabı yapıyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster