Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker yeni planlarını açıkladı!---

Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!

7 / 13
Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!
02 Şubat 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

- Yedi yıl önce Godiva'yı tercih etmiştiniz. Yedi yıl sonra fırsat oluştu ve UB'yi satın aldınız. Yeni bir fırsat doğarsa, yeni alımlar olacak mı?

-Yok, ağzımızda büyük lokma varken konuşmak olmaz. Önce bunu bir yutalım.

-Bunu yutmak ne kadar sürecek?

-Enteresan bir yere geldik. Öncesiyle arasında şu fark var gibi geliyor bana. '2 kere 2 dört eder' derler. Gerçek yaşamda 3'ten 5'e kadar yolu var. İyisini yapmaya uğraşırsınız. Şimdiye kadar ben okuduklarımı, gördüklerimi, danıştıklarımı yaptım. Ama şimdi bilmediğim bir yere geldim. Biraz da bulup yapmam lazım. Onun için evin içini topluyorum.

-Neyi bilmiyorsunuz?

-Daha önce 'global' olmamıştık. Nasıl olunduğuna bakacağız, görece­ğiz.

 -Global olmanın, globali yönetmenin en zor tarafı nedir?

-Bazı şeyler var. Öncelikle yapıyı değiştirmeniz lazım. Lisanımızı değiştirdik. Üst yönetim olarak toplantılarımızda, haberleşme ve raporlama lisanı olarak artık İngilizceyi kullanıyoruz. Böyle yapmak zorundayız. İkincisi, organizasyonun değişmesi, global organizasyon olması lazım. Üçüncüsü, iş yapma karakterinin değişmesi gerekiyor. Bir işi yaptın, olmuş mu diye bir başka departman gelsin, kontrol etsin' anlayışının artık yeri yok. İşi yaptığınızda doğru olarak ve tek seferde yapmanız lazım. Çünkü buna ne zamanınız var ne de birisi gelir eksik tarafı söyler düzeltiriz deme durumunuz var. Organizasyonumuzu çok daha yalınlaştırıyoruz, çok daha verimli hale getiriyoruz.

-Yalınlaşmadan kastınız nedir?

-Her şey olduğu yerde yapılıyor ve bitiyor. 'Bunu yukarıya, merkeze soralım. Cevap alalım, bize göstersinler, öyle yapalım' dönemi bitti artık. Bizim şimdi nereden baksan Amerika'da Godiva ve DeMet's, Londra'da United Biscuits ve İstanbul'da da Ülker var. Bu üç şirkette dört CEO var. Bu arkadaşlar kendi işlerini yapıyor ve bütün işler orada bitiyor. Eskiden bir holding vardı. Holding o işleri yapıyordu. Holding onlara yardım ediyordu. Şimdi ise holding sadece yol gösteriyor. Doğru olan şeyleri koordine ediyor. Bir de yapılmayacak şeyle­ri söylüyor. Yapılacak işlerin çerçevesini çiziyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster