BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGençlerin kredi puanı önceki nesillere parmak ısırtıyor----

Gençlerin kredi puanı önceki nesillere parmak ısırtıyor

Gençlerin kredi puanı önceki nesillere parmak ısırtıyor
25 Nisan 2024 - 17:34 www.finansgundem.com

Borç sahibi olmadan finansal hayata başlama avantajına sahip olan ve ciddi bir kredi geçmişi olmayan Y ve Z kuşağı üyeleri kredi puanı basamaklarını çok daha hızlı atlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir ev satın almak, kredi çekmek, bir araba satın almak veya daha düşük faizlerde kredi alabilmek için iyi bir kredi puanı şarttır. Düşük kredi puanı finansal hayatınız üzerinde oldukça ciddi etkiler yaratabilir ve kredi puanınız yükseltmek yıllarınızı alabilir. Forbes’ta yer alan bir habere göre son zamanlarda istihdam piyasasındaki işten çıkarma dalgası ve birçok şirket için iş güvenliği belirsizliğinin bir norm haline gelmesi genç nesilleri ekonomik ve mali durumları konusunda endişelendiriyor.

Bununla birlikte GoBankingRates’in haberinde yer alan OpenLending ve TransUnion’ın yayınladığı bir raporda Y ve Z kuşağı bireylerinin kredi puanlarının nispeten iyi durumda olduğu görüldü. Haberde gençlerin kredi puanlarının neden bu denli sağlıklı olduğuna ayrıntılı bir bakış atılıyor.

Genç nesiller iş hayatına borçsuz başlıyor

National Business Capital’ın CEO’su Joseph Camberate Fortune’daki açıklamasında finansal hayatına borçsuz başlayanların ve düzenli olarak faturalarını ödeyenlerin daha yüksek bir kredi puanı elde etmesinin daha kolay olacağını söyledi.

Camberato, “İlk kredi kartlarını veya taşıt kredilerini zamanında ödeyerek sorumlu bir şekilde üstesinden geldiklerinde, kredi puanları hızla yükselir. Bu iyi sicil, gelecekte kredi puanı almalarını kolaylaştırır” dedi.

CEO İkinci Dünya Savaşı ile Soğuk Savaş arasında doğan nesil olan baby boomer’lar ve X kuşağı ile Y ve Z kuşağını karşılaştırdı:

“X kuşağı ve baby boomer’lar gibi daha yaşlı nesiller yıllar içinde daha fazla borç biriktirmiş olabilir ve bunun da kredi puanlarına olan etkileri daha uzun sürer. Ayrıca, harcamaları yavaşlattıkça, kredilerini artırmaya o kadar odaklanmıyorlar."

Y ve Z kuşağının kredi sicili kabarık değil

Genç nesillerin çok ciddi bir kredi geçmişi de yok. Open Lending’in araştırmasında 4.35 milyon katılımcıdan 1,85 milyonunun kredi dosyalarının ince olduğuna dikkat çekildi. Kredi geçmişi fazla olmayan bireylerin 565.559’u Y kuşağı ve 713.047’si Z kuşağı üyesi.

Araştırma raporunda “Y ve Z kuşağının kredi dosyalarının ince olması ihtimali X kuşağının, boomer’ların ve sessiz kuşaktakilerin kredi dosyalarının ince olması ihtimalinden iki kat daha fazla. Y ve Z kuşağı yerleşik tüketiciler haline geldiklerinde portföylerinde öncelikle otomotiv kredileri, banka kartları, kredi kartları ve öğrenci kredileri olacak” denildi.

Y ve Z kuşağı neden daha hızlı kredi puanı kazanıyor?

Araştırmada ayrıca genç kuşakların daha yüksek kredi kademelerine önceki nesillerden daha hızlı geçtiğine de dikkat çekildi.

Raporda, "Bu çalışmadaki veriler, Y kuşağı ve Z kuşağının kredi kademelerini ilerlettiğinde, bunu yaşlı tüketicilerden daha hızlı yaptıklarını gösteriyor. Y kuşağı ve Z kuşağı tüketicileri daha yüksek bir kredi kademesine geçtiklerinde, otomobil kredilerine öncelik vermeye devam ediyorlar ve yukarı yönlü puan hareketliliği ve finansal refahlarında değişiklik potansiyeli doğuyor” denildi.

Kredi siciliniz işe girmenize engel olmasın

 

Kulak tıkamanız gereken 15 eskimiş finansal tavsiye

 

Yetişkin çocuklarınızı düşünürken emeklilikten ödün vermeyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)