Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker yeni planlarını açıkladı!---

Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!

5 / 13
Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!
02 Şubat 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

-Ödeme için yüzde 90 banka kredisi kullandınız. Ama grubun nakit varlığı vardı. Bu bir tercih midir?

-Evet, grubun nakit imkanları vardı. Ama bankacılar da ısrar ettiler. Onların da işi parayı satmak. Herkes kendi işini en iyi yapmaya çalışıyor. Hemen ardından Ülker Bisküvi'nin sendikasyonu geldi. Biz hepsini almadık, bir bölümünü reddettik.

-Godiva'nın satın alınmasından sonraki yedi yıllık performansının, son iki yıldaki United Biscuits ve DeMet's'in satın alınmasına katkısı ne oldu?

-Çok faydası oldu. Yedi yıl önce Godiva gibi United Biscuits de satılıktı. Hangisini alalım diye arkadaşlarla oturduk, konuştuk. Sonuçta "Godivayı alalım. Hem bildiğimiz iş ve dişimize göre bir lokma, bununla başa çıkabiliriz. Ama United Biscuits'i nasıl yönetebileceğimizden endişe ediyoruz" dediler. Godiva'nın satın alınmasından sonra geçen yıllarda da global işler nasıl oluyor diye öğrenmiş olduk. Piyasa da bizi tanımış oldu. Çünkü, bu alımlara talip olduğunuzda, kimse "Hoş geldin, ne iyi ettin de geldin" demiyor. "Seni tanıyan var mı? Sen ne iş yaptın?" diye soruyorlar. Bu da büyük bankalardan referans getirebiliyor musun demektir. Bu da o bankalarda paranın olması, iş yapman demek. Hatta, United Biscuits işinde ibrenin bize dönmesin­de en büyük etken şu oldu: "Parayı 10 günde ödeyeceğiz" dedik. Parayı ödedik ve işlemi bitirdik çok şükür. Tabii 10 günde o kadar parayı ödemek de bir maharet. Sağ olsun arkadaşlar da o işleri iyi beceriyorlar. Çünkü karşı­mızda Kellogg's vardı. Yeni bir teklif getirebilirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster