Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker yeni planlarını açıkladı!---

Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!

10 / 13
Murat Ülker yeni planlarını açıkladı!
02 Şubat 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

-Üst yönetimde nasıl bir yapılanma olacak?

CMO'muz (chief marketing offi-cier) Ahad Afridi, global CMO oldu. Godiva ve UB'ye bakıyor. Burada da yerli markalarımızı global yapmak için bir CMO arkadaşım yakın zamanda başlayacak. Mesela Ahad gitti diyebilirsin. Global olduk diyoruz ama global yaşamayı bilmiyoruz, bunu öğreneceğiz. Ne yapacağız? Türkiye de adettir, 'discrimination' var. Halbuki şimdi 'diversification' lazım. Başka ne var? Bildiğimiz benimsediğimiz şekilde, geleneksel yöntemlerle işlerimizi yapıyoruz. Onun yanına her konuda 'smart KPI'ler lazım. Öyle bir fark var. Herkes başarılı olmak ister. Ama şimdi 'collaboration' lazım.

-Bireysel başarıdan ziyade ekip başarısı mı öne çıkacak?

-Evet, yine bireysel basan olacak ama ekip başarısı bir zorunluluk. Biz de mesela övünüyoruz, yapıyoruz diyoruz. Hemen yapıyoruz, hemen karar veriyoruz diyoruz. Ama karşılığında şimdi regülasyon var. Ona göre işleri yapmalıyız. Hızlı yapacağız ama regülasyonlar doğrultusunda, usulüne uygun yapacağız. Biz çok bürokratik bir şirket değildik. Günde bazen hiç kağıt imzalamıyordum. Ama şimdi olması gerekiyor. Çünkü dünyanın öbür ucundaki adam, sizin imzanızı görmek istiyor. Sonra nereye varacağınızı bilemezsiniz. Başka ne yapmalıyız? Odaklanmamız gerekiyor. Eskiden biz ne iş var, ne yapabiliriz diye bakıyorduk. Hatta iş öğrenmenin bir yolu da odur. Sabri Bey hep bana 'Şu işi bir araştır, bak bakalım' derdi. İşi görmek için bir avantajdır. Şimdi öyle değil. Fokus olması lazım. Hatta belki başka işlerimizden vazgeçmemiz gerekiyor.

 -Hangi işlerden vazgeçeceksiniz?

-Maya şirketini sattık, Marintürk için onay bekliyoruz. Saf GYO için dedik ki biz bunu satabiliriz. Ortaklarımıza da haber verdik. Bizim için çok mühim olmayan, işlerimize büyük sinerji katmayan işlerden vazgeçmemiz lazım. Yoksa hepsini birden yapamayız.

-Çıkmanızı gerektirecek çok işiniz var mı?

-Epey var. Adet olarak sayarsanız çok var. Para olarak sayarsanız daha az iş var.

 -Bunlardan önümüzdeki yıllarda vazgeçeceğiniz şeyler çıkabilir mi?

-Hemen bile vazgeçebiliriz. 'Neden çıkıyorsunuz?' diye sorabilirsiniz. Bu işlerimiz çok iyi durumda olduğu için. Mesela ambalaj işim var. 'Ben bunu satmak istiyorum' dediğimde herkes 'işler iyi durumda neden satacaksın?' dediler. İyi iken satmak lazım…

-Yabancı ortaklı şirketleri mi elden çıkacaksınız?

-Yerlisi var, yabancısı var. Çocuk bezi üreten şirket için daha bir karar almadık. Ama her birine ayrı ayrı ba­kıyoruz. Henüz konuşuyoruz. Ambalaj fabrikalarımız var. Onları satabiliriz. Mesela gayrimenkullerimiz var, onları satabiliriz. Türkiye Finans'taki hisseyi elden çıkarmak istiyoruz demiştik. Çünkü bizim fokusumuz olan bir iş değil.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster