Ana SayfaFinans KulisAsistanlık hizmetinde yeni bir trend---

Asistanlık hizmetinde yeni bir trend

1 / 10
Asistanlık hizmetinde yeni bir trend
14 Temmuz 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

“Yok böyle bir sistem…”
Avrupa, Amerika görmüş, gezmiş, iş yapmış eşten, dosttan az çok duymuşluğumuz vardı ancak Ari Can Eryorulmaz’la tanışıp, onu dinledikten sonra ilk ve son tepkimi böyle verdim. Ve sordum: Bu nasıl bir hizmet?
Röportajın başındayız ama iddia ediyorum, okuyunca çok şaşıracaksınız.

Dert sende, derman bende

Düşünün, iş temponuz müthiş, ama organize edilmesi gereken ziyaretler, görüşmeler, cevaplandırılması gereken telefonlar, mailler var. Belki de üst üste yığılmışlar. Başkaları için bol olan zaman ne yazık ki sizin için çok dar. “Ne yapacağım?” telaşına gerek yok! Neden mi? Nasıl mı? Hoop, asistanınızı arıyorsunuz, iş trafiğini anlatıyorsunuz. O kadar. Artık size beklemek, ondan gelecek takvime, iş programına göre hareket etmek kalıyor. Tüm sıkıntılar yüreğinizden, tüm yük omuzlarınızdan kalkıyor...

Girişimci ruhlu 3 Türk genci

Ari Can Eryorulmaz, Ediz Ateş ve Emir Temizkan girişimci ruhlu 3 Türk genci. ABD’de eğitim almışlar, Amerika ve Kanada’da çeşitli sektörlerde, başka başka işlere dalmışlar, şirketler açmışlar. Vatana dönüşte ise büyük bir eksiği keşfedince ‘asistanlık’ta yoğunlaşmışlar.

İşte bu 3 Türk gencinin ortaklığında gözlerini açan “1asistan”lık daha bebek. Kurulalı bir sene var, yok. Ama ayakları yere sağlam basan, bahtı açık bir şirket. Üçlü’nün yurt dışında görüp, Türkiye’de olmadığını fark ettikleri sanal asistanlık sistemi, hizmette kelimenin tam anlamıyla süper. Ondan öte adeta firmaların, iş adamlarının, iş kadınlarının, meslek sahibi herkesin eli, ayağı, gözü, kulağı. Sadece profesyonellere değil, kişisel ve sosyal hayatlarını düzenlemek isteyen ev kadınları, cemiyet hayatı mensupları, sporcular ve sanatçılara da açık bir kapı. İşiniz hızlı, güvenilir ve risksiz ayağınıza geliyor. Bundan iyisi can sağlığı. Ofis kirası, personel gideri ve ekipman masrafı da sıfır. Bu da işin cilası. Böylece sistem, asistan desteğine ihtiyaç duyanın daha özgür ve düşük maliyetli destek almasını sağlıyor. Enerji deposu, aklı fikri sınırsız hizmete çalışan, güler yüzlü kurucu ortak ve Genel Müdür Ari Can Eryorulmaz anlattıkça sistemin detayını, 1asistan’ın sırrını, gözlerim faltaşı gibi açılıyor...

Her an her talep için asistan emrinizde 

Çünkü 1asistan tarafından özel olarak seçilen ve size yönlendirilen becerikli, yetenekli, dil bilen asistanınız devreye girince, sanırsın Alaaddin Sihirli Lambası dileklere can veriyor. Asistan adınıza gerekli kişilerle temas kuruyor, toplantılarınızı ayarlıyor, müsait değilseniz gelen çağrıları cevaplıyor, iş ve tatil seyahatlarinizi planlıyor.

Üstelik hiçbir engel tanımıyor, her an, her talep için emrinize amade…
Yeni bir televizyon mu almanız gerekiyor? Parasını, özelliklerini karşılaştırmak mı  istiyorsunuz? Siz yorulmuyorsunuz; söylüyorsunuz araştırıyor, ‘gönder’ diyorsunuz rapor sunuyor. Arzu edersiniz satın alıyor, evinize teslim ettiriyor, hatta yayın bağlantısına kadar ilgileniyor. Niyetiniz ikinci el eşyanızı internette sattırmaksa, asistanınızı aramanız yeterli oluyor. Ya da sinemada görmek istediğiniz filmin, Sevgililer Günü yemeğinizin, kuru temizlemeye gönderileceklerin tüm işlemlerini hallediyor. Tamir,  bakım konularında uzman desteğine mi ihtiyacınız var? Bir “alo” kafi, şıp diye sorunu ortadan kaldırıyor…

3 yılda 35 bin üye hedefi

Ari Can Eryorulmaz, son 5 yılda dünyada büyük bir trend haline gelen bu sistemin Türkiye'de de yıldızının parlayacağından, büyük bir boşluğu dolduracağına emin. Şu an 100’ü aşkın üyeleri olsa da hedefleri 3 yılın sonunda 35 bin üyeye ulaşmak. Ortaya koyduğu bu vizyon, pazarın iştahı ve duyulan ihtiyacın kanıtı olarak kayda geçiyor.

Peki, insanı, iş dünyasının boğucu ve ceberutluğundan kurtarıp, hayatın tadını almak için zaman kazandıran bu üyeliğin bedeli nedir? Yanıt geliyor, hem de çok moda olan dolar, euro değil, TL cinsinden: “Üyelik paketleri 99 TL ile 800 lira arasında değişiyor.”

Özel hayatın gizliği nasıl korunuyor?

Ve en önemli, kafaları kurcalayan kritik soru, sistemde delik var mı? Yani, işten eve özel hayatın sırları nasıl korunuyor?

Ari Can Eryorulmaz bu konuda da hiç tereddütsüz konuşuyor. Sözleri ferahlatıcı, güven verici: “Hem üyelerimiz hem de asistanlarımızla gizlilik protokolleri yapıyoruz. Bizim için üyelerimizle ilgili her türlü bilgi kutsal bir hazine gibi. Şirket ortağı ve yöneticisi olduğum halde benim bile  bu bilgilere ulaşma iznim bulunmuyor."

Sizin adınıza ‘Ohh’ diyoruz, derin bir nefes alıyoruz!

Bu hizmet tutar, patlar, gider 

Sohbet ederken zaman akıp gidiyor. Röportajın noktasını koyuyoruz.
Bence, çok çalışmaktan, koşturmaktan yorulanlara, ‘tek başınayım’ diye yakınanlara…
Hayatımı yaşayamıyorum, “Aşka bile vakit ayıramıyorum” diye ağlayanlara…
İşte müjde!
Bir telefonla, bir maille tüm sorunları çözen, sağ kolunuz olmaya aday bu asistanı çok seveceksiniz.
İşin tek gizli saklı yanı 1asistan’a nasıl üye olacaksınız, hizmeti nasıl alacaksınız? Asistanınızla bağlantıyı ne şekilde kuracaksınız?
Onların yanıtı da Ari Can Eryorulmaz’ın sözlerinde yakalayacaksınız…

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Varlıktan üstüne14 Temmuz 2014 15:23

    İbrahim Tatlısesin dediği laf geldi aklıma Urfa da oxford vardıda biz mi okumadık.O misal aile gelirleri bir noktanın üstünde dünyanın çeşitli ülkelerine eğitime gönderebilmeyi başarmış.Ht hayat ailelerinin veliahtları işte.Ama helal olsun sabancının torunu gibi 100 milyon duran dönere yatırmamışlar.Günlük ev kiralama işini tr de de yapsın çok meşhur.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster