Ana SayfaFinans KulisAsistanlık hizmetinde yeni bir trend---

Asistanlık hizmetinde yeni bir trend

7 / 10
Asistanlık hizmetinde yeni bir trend
14 Temmuz 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE, SANAL ASİSTAN SİSTEMİNE ÇABUK AYAK UYDURACAK”

-Yurt dışında nerelerde yaygın kullanılıyor, dünyada bu hizmeti alanların sayısı nedir?

Ari Can Eryorulmaz: Bu hizmeti alanların sayısını bulmak çok zor. Ama bu işi Amerika’da yapan 30-35, Avrupa’da yaklaşık 50 şirket var. Özellikle gelişmiş ülkelerde, bireylerin birbirlerine olan güveninden ve istismar seviyesi düşük olduğu için bu işi bireysel olarak yapan kişiler çok var. Amerika ve Avrupa’nın dışında Filipinler ve Hindistan’da da bu hizmet çok yaygın. Filipinlilerin İngilizce seviyeleri çok yüksek olduğu için, çoğu Amerikan kuruluşu artık işlerini Filipinler’e, Hindistan’a hatta Mısır’a delege etmeye başladı. Türkiye’nin de yakın zamanda bu sanal asistan sistemine çabuk ayak uyduracağını zannediyorum.

-Üyeleriniz sanal asistana görevi nasıl veriyor?

Ari Can Eryorulmaz: Kesinlikle bir çağrı merkezimiz yok.  Asistanlarımıza direkt bir numara tahsis ediyoruz. Dolayısıyla üyelerimiz kendisine atanmış asistanlarını direkt numaralarından arıyor ve asistanlarının e-mailine mail atıyorlar. Gold ve üstü paketlerde kurumsal e-posta adını verdiğimiz bir şey de var. Böylece daha kurumsal gözükmesini de sağlıyor. Özetlemek gerekirse birebir asistanlarıyla e-mail ve telefon üzerinden irtibata geçiyorlar.

Üye ilk önce bir üyelik formu dolduruyor. Üyelik formunu doldurduktan sonra satış departmanımızdan bir arkadaşımız ön mülakat yapıyor. Üyenin ihtiyaçlarını belirliyor. Birisi için Almanca konuşması gerekli olabilir, birisi için Fransızca önemli olabilir. Üyenin taleplerini belirledikten sonra İK departmanımız elimizdeki asistanlardan müsaitliği olan en doğru kişiyi atamaya çalışıyor ki, üye asistan ilişkisi sürdürülebilir olsun; çünkü biz de istemeyiz ki, üye asistanından memnun kalmasın, daha sonra asistanını değiştirmek istesin. Ama üyemiz asistanından memnun kalmayabilir ve bunun için de hemen başka bir asistan atıyoruz. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Varlıktan üstüne14 Temmuz 2014 15:23

    İbrahim Tatlısesin dediği laf geldi aklıma Urfa da oxford vardıda biz mi okumadık.O misal aile gelirleri bir noktanın üstünde dünyanın çeşitli ülkelerine eğitime gönderebilmeyi başarmış.Ht hayat ailelerinin veliahtları işte.Ama helal olsun sabancının torunu gibi 100 milyon duran dönere yatırmamışlar.Günlük ev kiralama işini tr de de yapsın çok meşhur.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster