BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansal özgürlük yolunda 10 kişisel finans dersi----

Finansal özgürlük yolunda 10 kişisel finans dersi

Finansal özgürlük yolunda 10 kişisel finans dersi
08 Mayıs 2024 - 17:22 www.finansgundem.com

Finansal anlamda başarıya ulaşmak ve tatmin edici bir hayat yaşamak için bazı gerçeklerin farkına varmak, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal özgürlük hedefi zorlu bir yol olsa da imkansız değil; ancak bunun için belli başlı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bazı dersler, finansal anlamda kişinin hayatını değiştirme potansiyeline sahip olabiliyor. Başkalarıyla iletişimizden mentor ve eş seçimine kadar birçok karar, finansal anlamda geleceğinizi etkileyebiliyor.

10 kritik ders

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, hayatını değiştiren en önemli 10 kişisel finans dersini paylaşıyor. Bu bilgelik parçacıklarının finansal başarıya ulaşma ve daha tatmin edici bir hayat yaşama anlamında kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Burns, “Bu dersler sizi önce finansal barışa, ardından finansal bağımsızlığa ve son olarak da hayallerinizdeki hayatı yaşamak için finansal özgürlüğe götürebilir” diyor. İşte Burns’ün finansal özgürlük serüveninde edindiği 10 kritik ders…

İnsanları etkilemeye çalışmak pahalıdır

Yetişkin hayatımın başlarında, başkalarını etkilemek için pahalı kıyafetlere, pahalı restoranlara gidip yeni arabalar satın alarak para harcadım. Ancak gerçek şu ki, insanları etkilemeye çalışmak maliyetli ve tatmin edici değil.

Başkalarının onayına ihtiyacım olmadığını anladığım zaman, daha fazla para biriktirmeye ve gerçekten önemli olan şeylere yani servet yaratmaya ve finansal başarıma odaklanmaya başladım. Çok az insan kullandığınız arabayı veya evinizin büyüklüğünü önemser ve bunu yapan birkaç kişi de muhtemelen kıskançtır. Sahip olduklarınızla başkalarını etkilemeyi unutun ve net değerinizle kendinizi etkileyin.

Gerçek milyonerler akıllıca harcama yapar

Gerçek milyonerlerin çoğunun mütevazı bir şekilde yaşadığını, çoğunlukla kullanılmış araba kullandığını ve mütevazı evlerde ikamet ettiğini öğrenmek aydınlatıcı bir gelişmeydi. Bu tutumlu zihniyet, parayı gösterişçi tüketime israf etmek yerine, yatırım yaparak ve tasarruf ederek servet biriktirmelerine olanak sağladı.

Bu zihniyeti benimsemek daha iyi finansal kararlar almama ve servetimi büyütmeme yardımcı oldu. Milyarder Warren Buffett'ın bile bugün hala tutumlu olması tuhaf ama oldukça ibretliktir. Zenginliği yaratan temel kavram, parayı akıllıca harcamanın ve paranızın karşılığını almanın bir tür zihinsel modeline karşılık gelir. Para israfı ve aşırı harcama, parasız kalmanın açık gerekçeleridir.

Arkadaşlarınızın veya ailenizin finansal kaderinizi belirlemesine izin vermeyin

Meteliksiz insanlardan finansal tavsiye almak kötü bir fikirdir. Arkadaşlarınız fakir ya da meteliksiz olsalar bile, finansal tavsiyelerine ve para hakkındaki düşüncelerine güvenmenizi beklerler. Ancak inançlarını kavramsal yönden kanıtlayamayan insanlardan tavsiye almamanız gerekir. Sevdikleriniz iyi niyetli olabilir ancak finansal geçmişleri, tavsiyelerinin değeri hakkında çok şey anlatır. Arkadaşlarınızı ve ailenizi sevebilirsiniz ancak bu onların finans danışmanlarınız olduğu anlamına gelmez.

Eşiniz finansal ortağınızdır, onu dikkatli seçin

Benzer finansal hedeflere ve değerlere sahip biriyle evlenmek çok önemlidir. Dikkatsizce harcama yapan veya önemli miktarda borcu olan bir partner, mali geleceğinizi tehlikeye atabilir. Finansal zihniyetimi paylaşan bir eş bulduğum için şanslıyım ve birlikte hayatımız için sağlam bir finansal temel oluşturduk.

Evlenmeden önce eşinizin Finans konusundaki zihinsel modelini bilmelisiniz. Bu, hayat arkadaşınızın kim olduğuna ilişkin sürecin kritik bir parçasıdır. Eşinizin güçlü bir iş ahlakı yoksa veya aşırı harcama yapıyorsa, ne yaparsanız yapın finansal durumunuz felakete sürüklenmeye mahkumdur.

Yatırım heyecan verici olmamalı

Yatırım, en son borsa trendlerini veya kripto para birimi modasını takip etmek değil, zaman içinde servetinizi artırmakla ilgilidir. En iyi yatırım sistemlerinin genellikle sıkıcı olduğunu anladığımda odak noktamı trend takibi ve swing ticaretine kaydırdım. Bu muhafazakar yaklaşım, yatırım sistemim aracılığıyla geniş, güvenilir ve çeşitlendirilmiş bir portföy oluşturmama yardımcı oldu.

Sadece avantajlı sistemlere yatırım yapmak para kazandırır

Sürekli olarak kârlı yatırım yapmak, piyasanın verimsizliğinden yararlanan ve size avantaj sağlayan bir sistem gerektirir. Bu tür fırsatları belirlemek ve bunlardan yararlanmak, yatırım başarım açısından kritik önem taşıyor. Özenle araştırarak ve disiplinli bir stratejiye bağlı kalarak uzun vadede tutarlı getiriler elde ettim.

Finansal hedefleriniz için uzun vadeli düşünün

Uzun vadeli finansal hedefler belirlemek benim için dönüştürücü bir deneyim oldu. Kısa vadeli kazançlara odaklanmak yerine, emeklilik hesaplarıma katkıda bulunmayı, acil durumlar için tasarruf yaparak ve nakit akışı sağlayan varlıklar oluşturarak geleceğime yatırım yapmayı öğrendim.

Bu uzun vadeli bakış açısı, ayı piyasalarını atlatabilmemi ve kalıcı bir finansal güvence elde edebilmemi sağladı. Kariyerinize başlıyorsanız nerede olduğunuzu düşünmeyin, olmak istediğiniz yere ulaşmak için çalışın. Yatırım portföyünüzü oluşturmaya başlıyorsanız, getirileri birleştirirken tutarlı mevduatlarla gelecekte nerede olacağınıza odaklanın.

Tek bir gelir kaynağına güvenmeyin

Gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi finansal istikrar açısından hayati öneme sahiptir. Birden fazla gelir akışı geliştirerek bir işe duyduğum ihtiyacı ortadan kaldırdım ve ekonomik krizlere dayanacak bir güvenlik seti oluşturdum. Yatırım sistemleri oluşturmak, kitap yazmak ve web sitemi oluşturmak da finansal başarıma katkıda bulundu.

Paranızı zaman kazanmak için kullanın

Zevk almadığım görevleri yerine getirmeleri için insanlara para ödemek, benim için oyunun kurallarını değiştirdi. Vergi hazırlığı, bahçe işleri ve diğer zaman alıcı işleri dışarıdan temin etmek bana daha keyifli ve kârlı uğraşlara odaklanmam için değerli saatler kazandırdı. Bu yaklaşım yaşam kalitemi artırdı ve gelir getiren veya kişisel tatmin sağlayan faaliyetlere zaman ayırmamı sağladı.

Zengin insanlar bir şeyler inşa eder

Hayatımı değiştiren bir başka ders de, kendi kendine zengin olanların ürün, hizmet, fikri mülkiyet veya iş kurarak değer yarattığının farkına varmam oldu. Bu zihniyeti benimseyerek çevrimiçi platformumu oluşturdum ve gelir getirebilecek beceriler ve nakit akışı sağlayan varlıklar geliştirmeye odaklandım. Bu girişimci ruh, net değerimi artırdı ve bana muazzam bir kişisel tatmin ve gelişim sağladı.

Kulak tıkamanız gereken 15 eskimiş finansal tavsiye

 

Finansal etkileri olan en yaygın 10 pişmanlık

 

29 yaşında emekli oldu: Finansal özgürlüğün sırrını 5 maddede anlattı!

 

Finansal kaygılarla nasıl mücadele edilir?

 

Finansal durumunuz düşündüğünüzden iyi olabilir

 

Finansal okuryazar olmanın 4 kuralı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)