BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza geçirdi----

İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza geçirdi

İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza geçirdi
19 Mayıs 2024 - 16:20 www.finansgundem.com

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini duyurdu. Reisi'nin hayatından endişe ediliyor. İran resmi TV kanalı halkı duaya çağırdı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu helikopter Azerbaycan dönüşü kaza geçirdi. İran yetkililerinden çelişkili haberler gelirken Reisi'nin kazada hayatını kaybettiği iddiası da dillendiriliyor. Kurtarma ekiplerinin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığı ancak yoğun sis nedeniyle zorlandıkları öğrenildi. Reisi'nin helikopterini 40 ekibin aradığı bildirildi. 

Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Azerbaycan-İran sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yaptı. Törenin ardından Reisi ve beraberindekileri taşıyan 3 helikopter İran'a dönüş için havalandı.

Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi'yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.

Devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.



Vahidi'den açıklama

İran İçişleri Bakanı Vahidi de yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı." ifadesini kullandı.

İran devlet televizyonuna konuşan Vahidi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter konvoyunun dönüş yolunda kötü hava koşulları nedeniyle kaza geçirdiğini belirtti.

Vahidi, "Cumhurbaşkanı'nı (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı." dedi.



Aktarılana göre yardım ekipleri kazanın yaşandığı başkent Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısındaki Culfa kentine ulaşmaya çalışıyor.

Kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını aktaran Vahidi, "Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmak zaman alabilir." ifadelerini kullandı.

İran Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı: (Cumhurbaşkanı'nın konvoyundaki) Üç helikopterden biri düştü

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasına ilişkin 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söyledi.



Sharghdaily haber sitesine göre, Zakiri olaya ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birisinin de düştüğünü belirten Zakiri, "Olay yerine henüz ulaşmadım. Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum." dedi.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA'larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi.



İran devlet televizyonu: "Reisi'nin bulunduğu helikopterde Dışişleri Bakanı Abdullahiyan da bulunuyordu"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan ve "sert iniş" yaptığı belirtilen helikopterde aralarında Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu bazı yetkililerin olduğu bildirildi.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin bulunduğu helikopterdeki İranlı yetkililer hakkında bilgi verdi.

Reisi'yi taşıyan helikopterde, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğu duyuruldu.



Devlet televizyonunda dua

İran'ın Fars haber ajansı, helikopter kazası haberlerinin ardından İranlıları Cumhubaşkanı Reisi için dua etmeye çağırdı. İran devlet televizyonu Cumhurbaşkanı Reisi'nin sağlığı ve güvenliği için dua yayını yapmaya başladı.

Hamaney devletin zirvesini topladı

İran Dini Lideri Ali Hamaney'in devletin zirvesini toplantıya çağırdığı ve kaza ile ilgili görüşüldüğü öğrenildi. Hamaney'in görüşmelerin ardından olağanüstü hal ilan etmesi bekleniyor.

Toplantıya katılan İranlı yetkililer, "Umutlarını yitirmediklerini ancak Reisi'nin hayatından endişe ettiklerini" ifade etti. 

'Reisi öldü' iddiası

Bu arada İsrail ve ABD televizyon kanalları kaza sonucu İbrahim Reisi'nin öldüğünü öne sürüyor.

İranlı gazeteci: Helikopterin düştüğü kesin

CNN Türk'ün canlı yayınına bağlanan İranlı gazeteci Aydın Hatibi, kaynaklarına dayandırarak verdiği bilgide helikopterin düştüğünün kesinleştiğini söyledi.

Ordu da arama çalışmalarının içinde

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunması için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

İran devlet televizyonu, Bakıri'nin konuya ilişkin yazılı açıklamasını paylaştı.

Bakıri, "Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin bulunması ve kurtarma çalışmaları için İran Ordusu ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun tüm imkan ve teçhizatları kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İran silahlı kuvvetlerinin olayın başından itibaren çalışmalarda yer aldığı kaydedildi.

Reisi'nin helikopterini arama çalışmaları havanın kararmasının ardından da kesintisiz devam ediyor.

"Helikopterin yeri tespit edildi"

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, helikopter ve kaza yerindeki mürettebattan birinin cep telefonundan sinyal alındığı ve bölgeye askerlerin sevk edildiği belirtildi.

İRAN LİDERLERİNİN HELİKOPTER KAZALARI

İranlı liderler daha önce de helikopter kazaları yaşadı.

İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı taşıyan helikopter de 2013 yılında zorunlu iniş yapmıştı.

1980 yılında İran İslam Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Bani Sadır da benzer bir kazadan kurtuldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)