BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHarvard yöneticisi açıkladı: Buffett’tan öğrendiği 1 numaralı ders----

Harvard yöneticisi açıkladı: Buffett’tan öğrendiği 1 numaralı ders

Harvard yöneticisi açıkladı: Buffett’tan öğrendiği 1 numaralı ders
16 Mayıs 2024 - 16:00 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi’nden Bill George, Warren Buffett’tan öğrendiği en önemli dersi açıkladı. George insanların başarılı olduğu ve keyif aldığı şeyler arasında ideal dengeyi yakalaması gerektiğini belirtiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett borsalarla ilgilenen neredeyse herkesin kalbinde ve zihninde eşsiz bir yere sahiptir.

Harvard Üniversitesi liderlik uzmanı Bill George’a göre Berkshire Hathaway’in efsane CEO’sunun bu denli prestije ulaşmasında sahip olduğu bir kritik özellik önemli bir rol oynadı. CNBC’nin haberine göre George, Omaha Kâhini olarak da bilinen Buffett’ın başarılı olduğu ve gerçekten keyif aldığı şeyler arasında en doğru noktayı bulduğunu söyledi.

Harvard İşletme Okulu yönetici üyesi ve tıbbi cihaz şirketi Medtronic’in eski CEO’su olan George bu dengeyi sağlamanın güçlü hissettikleri yönlere odaklanmayı ve uzun süre motive kalabilmeyi kolaylaştırdığını belirtiyor.

George konuyla ilgili açıklamasında, “Gerçekten başarılı olmak harika şeyler yapabilmek için güçlü yönlerinizi kullanmalısınız. Zayıflıklarınızı öylece düzeltemezsiniz” diyor. Motivasyonun da aynı derecede önemli olduğuna dikkat çeken George, “İşiniz sizi heyecanlandırmıyorsa sadece bir zaman kaybı haline gelir” dedi.

George, “Bana kalırsa gerçekten başarılı olabilmek için bu ikisine de ihtiyacınız var. Sadece birine sahip olabilirsiniz. Ancak iki unsura da sahip olmadan gerçek anlamda başarılı olamazsınız” açıklamasında bulundu.

Harvard yöneticisi, Buffett’ın liderliği ve Berkshire Hathaway’in hissedar toplantıları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. George’a göre sizi neyin harekete geçirdiği ve dünyaya ne sunmanız gerektiğini bulmak Buffett’ın öz farkındalık düzeyine ulaşmanın ilk adımı. Ancak bu hedefe ulaşmak göründüğünden daha zor.

CNBC’nin haberinde George bu ideal noktaya nasıl ulaşılabileceği konusunda tavsiyeler verdi:

Sizi neyin motive ettiğini bulun

George, iki tür motivasyon olduğunu söylüyor: iyi bir maaş gibi dışsal motivasyon ve her gün insanlara yardım ettiğiniz bir işten zevk almak gibi içsel motivasyon.

Her ikisi de kariyer yolculuğunda önemli bir rol oynuyor. George, "Sadece çok para kazanarak motive olursanız, bu sizin için zamanla tükenecektir. Her şeyin çok boş olduğunu ve aslında elinizde olduğunu düşündüğünüz mutluluğa sahip olmadığınızı göreceksiniz" diyor.

Forbes verilerine göre 93 yaşındaki Buffett, 135,6 milyar dolarlık tahmini kişisel serveti ile dünyanın en zengin yedinci insanı konumunda.

Bununla birlikte, Omaha Kâhini’nin içsel motivasyonu onu gerçekten harekete geçiren şey olabilir. George bu noktada Buffett’ın yatırım stratejilerinin ayrıntılı olarak açıklamasını ve servetinin %99'unu hayır kurumlarına bağışlama sözünü hatırlatıyor.

George, daha başarılı olmayı hedefleyenlerin kendi içsel ve dışsal motivasyonunu bulmakla başlayabileceğini söylüyor. İş arama platformu Indeed'de yayınlanan 2023 tarihli bir makaleye göre, başlangıç noktası bireylerin zevk aldığını etkinlikleri ve tutkularını ve sahip oldukları hedeflerin bir listesini gözlemlemek ve yazmak için birkaç dakikanızı ayırmak olabilir.

Makalede şu ifadelere yer veriliyor: “Kendinize sizin için neyin önemli olduğunu ve yaptığınız eylemleri neden yaptığınızı sorun. Bu motivasyon, geçiminizi sağlamak veya bir disiplinin veya endüstrinin ilerlemesine katkıda bulunmak gibi çeşitli şeyler olabilir. Bir şeyi neden başarmak istediğinizi anladığınızda, bunu kendinizi motive etmek için kullanabilirsiniz."

Güçlü yönlerinizi ortaya çıkarın

Sizi tatmin eden bir iş bulmak ancak bir yere kadar tatmin eder. Ayrıca, en güçlü yönlerinizi mesleğinize uygulamanın bir yolunu bulmanız gerekir. Bu sayede başarılı olabilirsiniz.

2015 yılında yapılan bir Gallup analizine göre, her gün güçlü yönlerini kullanan profesyonellerin işlerinde kalma olasılıkları altı kat daha fazla, mükemmel bir yaşam kalitesine sahip olduklarını bildirme olasılıkları üç kat daha fazla ve bu profesyoneller mesleklerinde %8 daha üretkenler.

Harvard yöneticisine göre Buffett’ın güçlü yönleri arasında özerklik, hatalardan kaçınma ve iyimserlik yer alıyor. 11 yaşından bu yana yatırım yaptığı hesaba katıldığında yatırımlar konusunda da keskin bir gözü olduğu da görülebilir. Milyarder Berkshire Hathaway’iin 2014 yılındaki hissedarlar toplantısı açıklamasında eksik yönlerini de açıkladı. Buffett, uygulamalı yönetim konusunda “özensiz” olduğunu, çalışanları işten çıkarmaktan ve başkalarına ne yapacağını söylemekten hoşlanmadığını söyledi.

George, zayıf yönlerini bilmenin Buffett'ın bu alanlarda yardımcı olabilecek bir yönetici ekibi oluşturmasına yardımcı olduğunu ve en iyi yaptığı şeye odaklanmasını sağladığını söylüyor. Harvard Business Review’da yer alan 2017 tarihli bir makalede Joseph Grenny, işlerinin patronu olmayanların da zayıf yönlerinin ortaya çıktığı alanları belirleyebileceğini söyledi. Grenny’e göre, zayıf olduğunuzu bildiğiniz alanlarda alıştırmalar yapılabilir ve işler zorlaştığında kendinize fazla yüklenmekten kaçınabilirsiniz.

Benzer şekilde, yöneticinizden geri bildirim isteyerek ve en üretken olduğunuz dönemlerin farkına varabilir, o sırada yaptığınız görevi kayda geçerek güçlü yönlerinizle uyum sağlayabilirsiniz. En başarılı olduğunuz yönlerin farkına varırsanız, yeteneklerinize daha uygun fırsatlar ve projeleri de üstlenebilirsiniz.

Buffett nakite geçti

 

İşte Buffett'ın maaşı! Yardımcısının oldukça altında

 

Warren Buffett'tan hisse hamlesi: Apple sattı, Chevron aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)