BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni arkadaşlıklar için yeterince paranız var mı?----

Yeni arkadaşlıklar için yeterince paranız var mı?

Yeni arkadaşlıklar için yeterince paranız var mı?
17 Mayıs 2024 - 17:22 www.finansgundem.com

Kovid sonrası sosyal hayattaki insanlar kamusal alanlar yerine ilgi alanlarına uygun ücretli sosyal topluluklar üzerinden tanışıyor. Ancak enflasyon dönemi bu tür toplulukların finansal maliyetlerini de artırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Arkadaş edinmek ve arkadaşlıkları sürdürmek eskisinden daha fazla para ve çaba gerektiriyor. Wall Street Journal’ın haberine göre ofislerde, okullarda ve ücretsiz topluluk gruplarında daha az zaman geçiren insanlar artık arkadaş edinmek için daha fazla para harcıyor. Restoran ve barlarda artan fiyatlarsa bu maliyetlerin hızlı bir şekilde artabileceğini gösteriyor.

WSJ haberine göre, pandeminin yarattığı sosyal izolasyon kavramıyla birlikte günümüz insanları onlarca yıl öncesine göre çok daha uzak bir bağa sahip. İnsanlar birbirleriyle tanışmak için sanat dersleri ve spor salonu üyeliklerine başvuruyor ve bu da birçok kişi için pahalı bir yöntem sayılabilir. Haberde Kansas Üniversitesi İletişim Çalışmaları Profesörü Jeffrey Hall yakın bir dostluk kurmak için yaklaşık 200 saat gerektiğini belirtiyor.

Bu süreçte fiyatlar da artmaya devam ediyor. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre kulüp üyelikleri, özel ders ücretleri, etkinlik biletleri ve ev dışı yiyecek ve alkolün maliyeti tüm mal ve hizmetler %7,5 artarken son iki yılda neredeyse %11 yükseldi.

Arkadaş bulmak için para ödemek

Statista’nın 2021 tarihli bir anket araştırmasına göre spor salonu üyelerinin kabaca üçte biri yeni insanlar tanımak için üye olduklarını açıklıyor. Bu sadece spor salonları için de geçerli değil. Amerikan Girişimcilik Ensitüsü (AEI) tarafından yapılan bir ankete göre Amerikalıların yarısından fazlası etkinliklere veya hobilere katılmaları sayesinde tanıştıkları en az bir arkadaşları olduğunu söylüyor.

İş ve okul gibi günlük ortamlarda arkadaşlıklar kurmak insanlar hâlâ evde çok fazla zaman geçirirken çok daha zor hale geliyor.

AEI'nin Amerikan Yaşamı Anket Merkezi Direktörü Dan Cox, "Kamusal alanlarda sosyalleşen insanlar için genel bir düşüş eğilimi var. İnsanlar, ticari alanlar aracılığıyla bu aidiyet duygusunu hissetmek için bağ kurmanın ve sosyalleşmenin çeşitli yollarını bir araya getiriyorlar” açıklamasında bulundu.

Komşular, öğrenciler ve iş arkadaşları uzaklaşıyor

Geçmişte mahalleler yerel bir sosyal ağ görevi görürdü. Henüz Kovid dönemi öncesine kadar işyerlerinde veya üniversite hayatlarından edinilen arkadaşlıklar sosyal hayat için dinamo etkisi sağlardı.

Ancak günümüzde kendilerine yakın yaşayan insanlar dahi eskisi kadar yakın değiller. General Social anketine göre Amerikalıların yaklaşık %41’i 2022 yılında komşularıyla ayda en az bir kez sosyalleştiklerini belirtiyor. Bu oran 1974’te ise %61’di.

Araştırma şirketi Gallup’un 4.000 çalışanla gerçekleştirdiği 2022 tarihli bir anketine göre, hibrit çalışanların sadece %17’si en iyi arkadaşlarının işyerlerinde olduğunu söylüyor. Üniversite öğrencileri de kampüs yaşamında Kovid dönemi kısıtlamalarından kalan bir mirasla geçmişe göre daha yalnız ve daha izole hissediyor.

Dave Ramsey’den üniversitelilere: Eve çıkmak için çok erken

 

Çiftler bu konuları mutlaka konuşmalı

 

Zenginlik başa bela!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)