BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansal kaygılarla nasıl mücadele edilir?----

Finansal kaygılarla nasıl mücadele edilir?

Finansal kaygılarla nasıl mücadele edilir?
04 Mart 2024 - 16:47 www.finansgundem.com

İşten çıkarılma ve piyasa çöküşleri gibi finansal felaketlerin gölgesi hayat normal akışında devam ederken dahi endişeye sebep olur. Kiplinger’ın haberine göre bu endişelerle baş etmenin yolu finansal planlamadan geçiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal kaygılar çoğu zaman taleplerimizi gölgede bırakabilir ve geleceğe dair güvenle plan kurma yeteneğimizi engelleyebilir. Ancak bu korkuların kabul ederek ve bütünsel bir finansal planlama yoluyla mücadele ederek potansiyel sorunları finansal geleceğin basamaklarına dönüştürmek mümkün.

Ancak elbette finansal kaygılarla baş edebilmenin ilk adımı oluşabilecek sorunları tanımlamaktır. Ortak kaygıların başında iş kaybı, sağlık sorunları, piyasa çöküşleri ve emeklilik için yeterli birikime sahip olamama kaygıları yer alır. Söz konusu korkuları ciddiye almak da oldukça önemlidir.

Kiplinger’in haberine göre mali danışmanlarla açık ve samimi bir iletişim bu kaygılarla baş edebilmek için hayati bir önem taşıyor. Zira iyi bir mali danışman endişelerinizi dinleyebilir, mevcut mali durumunuzu değerlendirebilir ve bir yandan riskleri azaltırken bir yandan da hedeflerinize uygun bir plan geliştirmenize yardımcı olabilir. Endişelerin, umutların ve hayallerin hesaba katıldığı bir finansal plan oluşturmak sadece rakamları düzenlemez aynı zamanda yaşam yolculuğumuzda önemli bir pay haline gelir.

Proaktif hareket etmenin gücü

Finansal planlarda riskleri düşünerek buna uygun hareket etmek için Kiplinger’ın haberinde 3 senaryo örnek gösteriliyor:

İş kaybı acil durum planlaması

“Bir pazarlama yöneticisi olan Sarah örneğini ele alalım. İstikrarlı bir kariyere rağmen, Sarah her zaman aniden işini kaybetmekten endişelenirdi. Bu sorunu mali danışmanıyla görüşerek, bir acil durum fonu kurabildi ve yatırım portföyünü çeşitlendirerek ona güven veren bir güvenlik ağı oluşturdu.”

Sağlık krizlerine hazırlık

“Serbest çalışan bir grafik tasarımcı olan John, potansiyel bir sağlık krizinin finansal etkisi konusunda endişeliydi. Danışmanıyla birlikte bir sağlık tasarruf hesabı kurdu ve sigorta kapsamları gözden geçirilerek öngörülemeyen tıbbi harcamalara hazırlıklı olması sağlandı.”

Piyasa çöküşlerine hazırlık

“Emekliliğe yaklaşan Emily ve Michael'ın durumunu düşünün. Piyasada bir gerileme yaşanması ihtimali en öncelikli endişeleriydi. Çift danışmanlarıyla birlikte çalışarak, piyasalardaki oynaklıktan korumak amacıyla emeklilik tasarruflarını portföy savunma stratejileriyle dengeledi ve varlık dağılımlarını düzenledi.”

Bu tür örneklerin sayısı artırılabilir. Ancak habere göre asıl anlatılmak istenen şey mali durum ile hayatınızın farklı yönleri arasındaki etkileşimin fark edilmesi. Bu yaklaşım finansal korkuları yönetilebilen risklere dönüştürebilir ve hayatın iniş-çıkışlarına hazırlıklı olmanızı sağlayabilir.

Finansal korkuların üstesinden gelmenin anahtarı bu sorunları görmezden gelmek değil, üstesinden gelmek için plan yapmaktır. Mevcut mali durumunuzu değerlendirmek, emeklilik hedeflerinizi anlamak ve hayatın belirsizliğini kabul etmek sağlam bir finansal plan oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Mali konulardaki endişeleri kabul etmek ve bu korkuları bir finansal plana dönüştürmek cesaret, dürüstlük ve doğru rehberlik gerektiren bir yolculuktur. Bu sebeple bir mali danışmanla yakın çalışmak ve bütünsel bir yaklaşım benimsemek finansal endişelerinizi aşmanıza ve geleceğe güvenle bakmanıza yardımcı olabilir. Zira unutmamak gerekir ki asıl olan sadece mali durumunuzu güvence altına almak değil aynı zamanda beklenmeyen gelişmeleri planlayarak özgüven kazanmaktır.

Bu alışkanlıklar düzenli olarak para kaybettiriyor

 

Değerinizi nasıl artırırsınız?

 

Orta sınıfın düştüğü 6 bankacılık hatası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)