BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeğerinizi nasıl artırırsınız?----

Değerinizi nasıl artırırsınız?

Değerinizi nasıl artırırsınız?
27 Şubat 2024 - 17:11 www.finansgundem.com

Doğru oyun planıyla sahip olduğunuz potansiyeli ortaya çıkarmak güven, dayanıklılık ve gelişme odaklı bir zihniyetle mümkündür.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kişisel gelişim her ne kadar önyargıyla yaklaşılan bir alan olsa da, özü itibariyle sahip olduğunuz potansiyeli ortaya çıkarmayı ve değerinizi artırmayı ifade eder. Bu nedenle, aslında kişisel gelişim, yaşamın ve sosyal ilişkilerin ayrılmaz bir parçasıdır.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kişisel gelişim ömür boyu süren bir yolculuktur. Gelişiminize yatırım yapmak, değerinizi artırmanıza ve yaşamın her alanında sürekli olarak yeni tatmin ve ilerleme seviyelerine ulaşmanıza olanak tanır. Beceri setlerinizi geliştirdikçe, düşüncenizi genişlettikçe ve olumlu alışkanlıklar edindikçe, kariyerinizi, ilişkilerinizi ve kişisel imajınızı geliştirmek için yeni fırsatların doğduğunu görebilirsiniz.

Güven, dayanıklılık ve gelişme odaklı bir zihniyet

Ellis Parker’ın New Trader U’da yer alan makalesi, değerinizi anlamak, onu aktif olarak artırmak ve gelişiminizi takip etmek için temel stratejileri kapsayan kapsamlı bir kişisel gelişim kılavuzu sunuyor. Parker bunu, kişisel gelişime nereden başlanacağını bilmenin, uygun bir rehberlik olmadan zorlayıcı olabileceği varsayımıyla yaptığını söylüyor ve doğru oyun planıyla potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için güven, dayanıklılık ve gelişme odaklı bir zihniyet oluşturabileceğinizi vurguluyor.

Başlangıç noktasında net olun

Gelişiminizi planlamak için işe şu anda nerede olduğunuzu dürüstçe değerlendirerek başlayın. Öz değerlendirmeler ve geri bildirim kanalları aracılığıyla güçlü yönlerinizi, zayıf yönlerinizi ve kör noktalarınızı düşünün.

Öz değerlendirmeler günlük tutmayı, becerilerinizi ve başarılarınızı listelemeyi veya çevrimiçi testler yapmayı içerebilir. Örneğin, LinkedIn'in öz değerlendirmesi, teknik becerilerinizi sergilemek için testler ve ölçümler içerir. Geri bildirim kanalları, iş yerindeki mentorluk programlarını veya meslektaşlarına nerede iyileştirme alanı gördüklerini sormayla ilgilidir.

Stratejik gelişim yoluyla değerinizi artırın

Hedefler ve temel seviyeler belirlendikten sonra, kişisel değeri, zorlu ve yumuşak beceriler yani teknik ve sosyal beceriler çerçevesinde sistematik olarak artırmanın zamanı gelmiş demektir.

Zorlu beceriler tarafında Udemy, Coursera ve LinkedIn Learning gibi çevrimiçi öğrenme platformları, kodlama dillerinden grafik tasarıma kadar teknik becerilerin geliştirilmesine yönelik uygun fiyatlı kurslar yer alıyor. Niş alanlardaki uzman mentorluklar da kişiselleştirilmiş koçluk sağlayabiliyor. Örneğin tasarım danışmanları, yaratıcıların görsel olarak etkileyici portföyler oluşturmasına yardımcı oluyor.

Sosyal beceriler perspektifinden bakıldığında ise, doğaçlama dersleri ve konuşma kulüpleri iletişimi ve duygusal zekayı geliştiriyor. Etkili kitaplar okumak liderlik yeteneklerine katkıda bulunuyor. En iyi CEO'lar genellikle ‘neden sorusu ile başlama’ ve ‘arkadaş kazanma ve insanları etkileme yöntemleri’ gibi başlıkların dönüştürücü olduğunu belirtiyor.

Becerilerin ötesinde, kişisel çabanızla bir marka geliştirmek değerinizi artırabilir. LinkedIn ProFinder eğitmenleri, kariyer veya iş hedeflerine ulaşmak için benzersiz değer önerileri ve uyumlu çevrimiçi karakterler oluşturmak için marka danışmanlığı sunuyor.

Güçlendirici bir zihniyet benimseyin

Teknik uzmanlıkla maalesef doğru zihniyet olmadan bir yere kadar ilerlenebiliyor. Gelişmeyi en üst düzeye çıkarmak için öğrenilen derslerin içselleştirilmesini kolaylaştıracak aşağıdaki temel zihinsel değişiklikleri benimsemeniz gerekiyor:

Gelişim zihniyeti: Başarısızlıkları ve zorlukları, pes etme sinyalleri olarak değil, ilerleme için geri bildirim olarak görün. Michael Jordan, her yenilgiyi analiz etmek ve geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirerek basketboldaki başarısını bu zihniyete borçlu olduğunu ifade ediyor.

Cesaret: Cesaret, zorluklara karşı dayanıklılık ve kararlılıkla sebat etmeyi gerektiriyor. Araştırmalar, daha cesur bireylerin yaşam boyu daha fazla başarı elde ettiğini gösteriyor. Cesareti inşa etmek için engelleri, ilerleme için gerekli adımlar olarak yeniden çerçevelendirmeniz gerekiyor.

Pozitiflik: İyimserlik ve minnettarlık yansıtanlar, şüpheciliğe veya hak sahibi olmaya karşı finansal, kişisel ve ilişkisel ölçümlerde daha yüksek başarı oranları elde ediyor. Pozitiflik motivasyonu aynı zamanda yaratıcı problem çözme becerisini besliyor.

Sağlığınızı önemseyin

Fiziksel ve zihinsel sağlık, sürdürülebilir başarının temelini oluşturur. Temel bazda sağlıklı yaşamı önemsemeden, ‘değer' inşa etme girişimleri, bataklık üzerine yüksek gökdelenler inşa etmeye benzer.

Sağlığı güçlendirmek için düzenli olarak egzersiz yapabilir, besleyici gıdalar yiyebilir, tutarlı uyku döngüleri oluşturabilir ve boş zamanlarınızda dinlenmeye vakit ayırabilirsiniz. Duyguları işlemek ve günlük kaydetmek, derin nefes alma veya kahkaha yogası yoluyla stresi yönetmek de aynı zamanda performansınızın zirvesini güçlü kılar. Ekstra desteğe ihtiyacınız olduğunda ise terapiye başvurmaktan çekinmemeniz gerekir.

Kişisel gelişim planınızı oluşturun

Yapı taşları yerindeyken, aşağıdakileri yaparak ölçülebilir bir büyüme için organize bir plan oluşturabilirsiniz:

Hedef becerileri, zihniyetleri ve deneyimleri günlük rutininize entegre edin; çevrimiçi kurslara, okumaya ve ilişki kurmaya zaman ayırın.

Kaydettiğiniz ilerlemeyi ve kilometre taşlarını sürekli olarak takip edin. Tamamlanan hedefleri, kitap özet ve notlarını ve zaman içindeki mutluluk seviyeniz gibi ölçümleri kaydedin.

Her 1-3 ayda bir, hedeflerinizi gözden geçirin. Hedeflerinizi, ortaya çıkan önceliklere, üzerine inşa ettiğiniz erken kazanımlara ve yakın zamanda tespit ettiğiniz zayıflıklara göre güncelleyin.

Her ‘başarı’yı, arkadaşlarla kaçamaklar, favori hobiler veya kişisel bakım eylemleri gibi neşe uyandıran, kendinizi ödüllendirdiğiniz etkinliklerle kutlayın.

Finansal durumunuz düşündüğünüzden iyi olabilir

 

Finansal okuryazar olmanın 4 kuralı

 

Zenginlerin bildiği 8 kritik finans stratejisi

 

Sık sık yapılan ve pahalıya mal olan 5 finansal hata

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)