BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZenginlerin bildiği 8 kritik finans stratejisi----

Zenginlerin bildiği 8 kritik finans stratejisi

Zenginlerin bildiği 8 kritik finans stratejisi
19 Şubat 2024 - 17:55 www.finansgundem.com

Sıfırdan servet inşa etmek zaman, sabır ve disiplin gerektirir. Ancak bu hedefe daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olabilecek bazı stratejilerin de kullanılması gerekebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet sahibi bireylerin çoğu dev miktardaki birikimlerini değerlendirmek için ortak stratejiler kullanıyor. GoBankingRates’in haberine göre bu teknikler çoğu orta halli insanların da erişebileceği nitelikte.

Finansal teknoloji şirketi Highbeam’in eş kurucusu olan Samir Shergill servet inşa etmenin şifresini “Kazan, biriktir, büyüt, tekrarla” ifadeleriyle özetliyor. Shergill "Bir iş kurmak, bireysel servet oluşturmak gibi, bir sprint değil, bir maraton koşusudur. Disiplinli ve sabırlı olmak, kaçınılmaz gelgitleri atlatmanıza olanak tanırken, ortaya çıkan fırsat alanlarına yatırım yapma esnekliği sağlar” ifadelerine yer verdi.

Haberde bireysel servetiniz için önerilen ipuçları ise şöyle:

Bireysel finansınızı bir işletme gibi düşünün

Shergill’e göre bu bakış açısı ne kadar para kazandığınıza değil aynı zamanda ne kadar harcadığınıza da odaklanmanız gerektiğini anlatıyor. Finans uzmanı, “Ne de olsa servet oluşturmanıza ve gelecek için yatırım yapmanıza izin verecek olan geliriniz değil kârlılığınızdır” dedi.

Bunun içinse nakit akışınızı düzenli olarak takip ve tahmin etmeniz gerekiyor. Paranızın nereden nasıl gelip gittiğini bilmek ve fazla harcama yapılan alanları belirlemek oldukça önemli.

İmkanlarınız dahilinde harcayın ve borca bağımlı olmayın

Shergill’e göre bugünün yüksek faiz oranlı dünyasında insanların olabildiğince gereksiz borçlanmalardan kaçınması gerekiyor. Örneğin kredi kartı gibi değişken faizli bir krediniz varsa finans, uzmanına göre, başka bir yere yatırım yapmadan önce borç riskinizi azaltmak için elinizden geleni yapmanız daha doğru.

Bir finans ekibi oluşturun

Zengin insanlar çoğunlukla servetlerini tek başlarına yönetmez. Bunun için baş finans sorumluları, yeminli mali müşavirleri ve avukatları vardır.

Childfree Wealth’in kurucusu olan yeminli mali müşavir Jay Zigmont, “Önemli olan, mali tablo büyüdükçe ve daha karmaşık hale geldikçe güvenebilecek bir grup profesyonele sahip olmaktır. İlk başladığınızda, her şeyi kendiniz yönetebilirsiniz. Ancak zamanla profesyonelleri kullanmak sizi öngörülemez ‘bilinmeyenlerden' ve gözden kaçabilecek optimizasyon stratejilerinden korumaya yardımcı olabilir” hatırlatmasında bulunuyor.

Bireysel emeklilik yatırım katkınızı en üst düzeye çıkarmayı düşünün

Bireysel emeklilik yatırımlarında elde edilen sermaye kazançları vergiden düşülmese de erken para çekme işlemlerinden kaçınmanız halinde vergiden muaftır.

Bir dönem Heritage Foundation'da profesyonel trader olarak da çalışan ekonomik araştırmalar uzmanı Joel Griffith, "25 yaşına başladığınızı, 35 yıl boyunca yılda 6.500 dolar tasarruf ettiğinizi ve enflasyona göre düzeltilmiş getirilerle yıllık %6 kazandığınızı hayal edin. 60 yaşında birikiminizin değeri bugünün dolarıyla 700 bin dolardan fazla olacaktır ve bu hesaptaki sermaye kazançlarından elde edilen tüm gelir vergiden muaftır" diyor.

 

Uzun vadeli bakış açısı edinin

Berg Capital CIO'su Avis Berg, uzun vadeli bir perspektiften bahsedildiğinde, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarını atlatmak için sabra sahip olmak gerektiği ve birkaç yıllık hatta onlarca yıllar büyüme potansiyeline odaklanmak gerektiğini söyledi.

Berg bu noktada gayrimenkul yatırımlarını harika bir örnek olarak değerlendiriyor: “Tarihsel olarak gayrimenkul uzun vadede değer kazanma eğilimindedir ve bu da gayrimenkulleri uzun süre mülk sahibi olmak isteyenler için uygun bir yatırım haline getirir. Kurumlar genellikle yatırımlara uzun vadeli bir bakış açısı getiriyor ve bu yaklaşım perakende yatırımcılar için paha biçilmez değerde olabilir.”

CIO sabrın servet birikiminde önemli bir faktör olabileceğini de sözlerine ekledi. Zira dürtüsel kararlardan kaçınmak ve uzun vadeli finansal hedeflere odaklanmak zaman içerisinde önemli temettüler sağlayabilir.

Berg ayrıca bu stratejilerin zenginlere özel olmadığını ve sıradan bireylerin ihtiyaç ve koşullarına göre uyarlanabileceğini de belirtiyor:

“Kurumsal yatırımcıların oyun kitabından bir sayfa alarak ve bu ilkeleri bireysel Finans yolculuğunuza uygulayarak 2024 ve sonrasında finansal başarıya ulaşma şansınızı artırabilirsiniz.”

 

Efektif bir vergi planlaması yapın

Servet yönetimi firması Kovar’ın baş finans sorumlusu, CEO’su ve kurucusu olan Taylor Kovar’a göre vergi yönetimi zenginler için servet yönetiminin temel taşı niteliğinde.

Kurumsal şirketler her yıl vergi avantajlarından faydalanmak için ‘vergi hasadı’ denilen yöntemi kullanıyor. Ancak bunun benzeri yöntemleri bireylerin de kullanabilmesi mümkün. Kovar “Sıradan yatırımcılar da vergi verimliği yatırım stratejilerinden faydalanabilir” diyor.

CEO’ya göre bunu yapmanın en kolay yolu ise bireysel emeklilik gibi vergi avantajlarına sahip hesaplardaki katkıları olabildiğince artırarak vergi kayıplarını en aza indirmek. Zigmont, amacın sadece bu yıl değil, on yıllar boyunca vergilerden tasarruf etmek olduğunu söyleyerek bu uzun vadeli stratejilere dikkat çekti.

Yatırım yapmayı bırakmayın

Zenginlerin neredeyse tamamı yatırım yapmakla ilgilenir. 2024’te de bunu yapıyorlar, sadece daha akıllı bir şekilde.

Good Financial Cents’in kurucusu olan yeminli mali müşavir Jeff Rose, “Hisse senetlerinde %60-70, tahvillerde %10-20 ve gayrimenkul veya girişim sermayesine %10-20 portföy payı ayıralım diyorlar. İşte buna çeşitlendirme denir. Üstelik sadece sözde de değil. S&P 500’ün %10 olan son 90 yıldaki ortalama yıllık getirisine bir bakın” diyor.

Çeşitlendirme

Kurumsal yatırımcıların bağlı olduğu temel ilkelerden biri yatırım risklerini azaltmak için çeşitli varlık sınıflarına yatırımları paylaştırmaktır. Çeşitlendirme denilen bu yöntem sayesinde bir varlık sınıfında görülebilecek bir çöküş servetin tamamını etkilemez.

Berg, “Perakende yatırımcılar için bu tüm yumurtaları aynı sepete koymamak anlamına geliyor. Portföyünüzü hisse senetleri, tahviller, gayrimenkul ve alternatif yatırım stratejilerinin bir karışımıyla çeşitlendirmek risklerin azalmasına ve uzun vadeli getirilerin artmasına yardımcı olabilir” dedi.

Kovar ayrıca, daha mütevazı yatırım araçlarıyla bile çeşitlendirmenin mümkün olduğunu ve bireylerin geniş bir varlık yelpazesine maruz kalmak için düşük maliyetli endeks fonlarını veya ETF'leri düşünebileceklerini savundu.

CEO, “Alternatif varlıklara odaklanan gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve yatırım fonları da erişilebilir seçenekler olarak öne çıkıyor” diye ekledi.

Doğru risk yönetimi için 7 ipucu

 

Genç yetişkinler zengin olma fikrine takıntılı

 

Zenginler neye para harcıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)