BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOrta sınıfın düştüğü 6 bankacılık hatası----

Orta sınıfın düştüğü 6 bankacılık hatası

Orta sınıfın düştüğü 6 bankacılık hatası
26 Şubat 2024 - 18:19 www.finansgundem.com

Bankacılık işlemlerinde yapılacak hatalar bireylerin finansal hedeflerine ulaşmasında önemli bir engel olabilir. GoBankingRates’in haberinde genellikle orta sınıfın yaptığı altı hataya yer verildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal istikrara giden yolculuk orta sınıf için zor olabilir. Çoğu zaman, servet oluşturmanın önündeki engeller kaynak eksikliğinden değil, mevcut fonların yanlış yönetilmesinden kaynaklanır.

Bankacılık alanında yapılabilecek yanlışlar, serveti sessizce aşındırabilecekler kritik hatalardır. GoBankingRates’in haberinde orta sınıfın sıklıkla yaptığı altı yaygın bankacılık hatasına yer veriliyor:

1. Bütçeyi koruyamamak

Orta sınıf bireylerinin yaptığı yaygın bir hata, katı bir bütçe oluşturamamaktır. Tasarrufları yönetmek veya gelecekteki yatırımları planlamak, ne kadar paranın girip çıktığını net bir şekilde anlaşılmadığı durumlarda zorlaşır.

Bütçe yönetimindeki eksiklik gereksiz harcamalara, tasarruf hesaplarında veya getiri sağlayabilecek yatırımlara ayrılacak paranın tahsis edilmemesine yol açar. Ayrıntılı bir bütçe oluşturmaksa harcama alışkanlıklarının izlenmesine ve maliyetlerin azaltılabileceği alanların belirlenmesine yardımcı olur. Bu sayede bireylerin tasarruf ve yatırım yeteneği artar.

2. Yüksek bankacılık masraflarının görmezden gelinmesi

Dosya masrafları, vergiler, işlem ücretleri, kart ücretleri ve bunun gibi birçok bankacılık harcaması orta sınıfın bankacılık işlemleri sırasında görmezden gelmeye eğilimli olduğu alanlardır. Bu tür ücretlerin birikimi bireysel tasarrufları yavaş ve etkili bir biçimde düşürebilir.

3. Tasarruf faiz oranlarını gözden kaçırmak

Minimum faiz oranları sunan bir tasarruf hesabına bağlı kalmak en yaygın hatalardan biridir. Birçok banka vadeli mevduatlarında enflasyon oranlarının altında bir Faiz oranı sunar. Bu da tasarrufların satın alma gücünün zamanla zayıflaması anlamına gelir. Daha yüksek getirili mevduat hesaplarını keşfetmek yatırımlarınızın daha güçlü bir biçimde gelişmesini sağlayabilir.

4. Kredi kartlarına asgari ödeme yapmak

Kredi kartı bakiyelerinin yalnızca asgarisinin ödenmesi uzun süren borçlara ve önemli faiz ücretlerine yol açacak bir uygulamadır. Bu alışkanlık anapara bakiyesini yüksek tutar ve faiz tahakkuk ettirerek borcun ödenmesini zorlaştırır. Kredi kartı borçlarının ödenmesine öncelik vermek ve mümkünse asgari vadeden fazlasını ödemek, ödenen faizi azaltabilir ve borcun daha hızlı temizlenmesine yardımcı olabilir.

5. Otomatik tasarruf planlarını ihmal etmek

Otomatik tasarruf planlarını kullanmamak, servet oluşturmak için kaçırılmış bir fırsattır. Pek çok insan, ay sonunda kalan parasıyla birikim yapmayı planlıyor. Bu da genellikle çok az tasarrufa veya hiç para biriktirememeye sebep oluyor.

Vadesiz hesaplardan tasarruf hesaplarına otomatik transfer oluşturmak her ay belirli bir tutarın tasarruf edilmesini sağlar. Tasarrufun önceden yapılması stratejisi tasarrufların artmasını sağlar. Bir acil durum fonu oluşturulması veya gelecek yatırımlar için para birikmesine yardımcı olur.

6. Bankacılık teknolojilerini yeterince kullanmamak

Bankacılık teknolojisinden yararlanamamak önemli bir eksiklik olabilir. İnternet bankacılığı, mobil uygulamalar ve finansal yönetim araçları, harcamaları takip etmeye, paradan tasarruf etmeye ve yatırımları verimli bir şekilde yönetmeye yardımcı olmak için kolaylık ve birçok çözüm sunar. Bu araçlardan yararlanmamak, fatura ödemelerinin kaçmasına, görmezden gelinen hesap ücretlerine ve tasarruf ve yatırımlar için gözden kaçan fırsatlara yol açabilir.

Finansal durumunuz düşündüğünüzden iyi olabilir

 

Gençler bu harcamalara anlam veremiyor

 

Zenginlerin bildiği 8 kritik finans stratejisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)