BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan: Yapay zeka çağında merak edebilenler iş bulacak----

JPMorgan: Yapay zeka çağında merak edebilenler iş bulacak

JPMorgan: Yapay zeka çağında merak edebilenler iş bulacak
10 Mayıs 2024 - 14:39 www.finansgundem.com

Yapay zekanın insan zekası isteyen meslekleri de yapabilecek potansiyeli taşıması beyaz yakalıları korkutuyor. JPMorgan’a göre teknolojinin iş dünyasında yaygınlaşmasıyla insanlar için ayırt edici yetenek ‘merak’ olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zekanın hayatımıza girmesiyle birlikte bu yeni teknolojinin beyaz yakalı çalışanların yerini alacağı tartışmaları da iyiden iyiye alevlendi. JPMorgan’ın üst düzey yöneticileri ise yapay zeka çağında insanlara ait tek bir özelliğin istihdam piyasasının kazananlarını belirleyeceğini söylüyor.

Insider’ın haberine göre JPMorgan Chase Varlık ve Servet Yönetimi CEO’su Mary Callahan Erdoes bu tek özelliğin “merak” olduğunu söyledi. Erdoes’e göre, “soru sormak, bilmemek, korkmamak ve her ne olursa olsun sorular sormaya devam etmek” yapay zeka çağında iş bulabilmek için olmazsa olmaz bir yetenek şeklinde öne çıkacak.

Erdoes, Harward İşletme Okulu’nun ev sahipliğini yaptığı “Yapay Zeka ve Liderlik” konulu konferansta konuştu. Dinleyici kitlesi ise danışman olarak görev yaptığı Harvard Dijital Veri Tasarım Enstitüsü, okulun mezunları, iş dünyası, teknoloji ve akademi liderleriydi. Konferans süresince yapay zekanın iş dünyasına getireceği zorluklar ve fırsatlar tartışıldı. JPMorgan da işletmesinde yapay zeka teknolojilerinden yararlanmanın yollarını araştırmak için Harvard’ın Dijital Veri Tasarım Enstitüsü ile ortaklık kurdu.

JPMorgan’dan Erdoes yapay zeka ile ilgili ‘her gün’ yeni bir tartışmayla karşılaştığını ve teknolojiyle sık sık ilgilendiğini söyledi. Erdoes yapay zekanın başarılı bir biçimde işletmelere uygulanabilmesi için en üst düzeydeki yöneticilerden en alttaki çalışanlara kadar her kademedeki çalışanın merak duygusuna sahip olması gerektiğine inanıyor.

Erdoes, “Bunu tüm çalışanlarımıza aşılayabilirsek hepimiz gerçekten ulaşmak istediğimiz şeye ulaşmak için daha hızlı hareket edeceğiz” dedi. Üst düzey yönetici asıl hedeflerinin müşterilerini tamamıyla yeni ürünlerle, süreçlerle, prosedürlerle ve çözümlerle buluşturmak olduğunu söyledi.

İnsanların yapay zekadan yararlanmayı öğrenmesiyle işlerin daha hızlı ilerlenmesinin sağlanabileceğini vurgulayan Erdoes, bu sayede müşterilere daha karmaşık konularda da yardımcı olabileceklerini belirtti.

Yapay zekanın ortaya çıkardığı en önemli tehditlerden birinin teknolojinin bazı meslekleri ortadan kaldıracak derece ilerlemesi olduğu biliniyor. Ancak Erdoes yalnızca “insanların yapmak zorunda olmaması gereken, keyifsiz” mesleklerin ortadan kaldırılacağını umuyor.

Erdoes, “Çalışanlarını bu yolculuğa çıkaran ve işlerini, sevinçlerini ve müşteriye hizmet etme yeteneklerini artırmak için insan ile yapay zekayı birleştiren şirketler başarılı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

TikTok'tan yapay zeka adımı

 

ABD, Çin'e yapay zeka ihracatını kısıtlayabilir

 

Sanayi üretimine yapay zekâ katkısı

 

Türkiye'den "yapay zeka" atağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)