Ana SayfaFinans KulisAsistanlık hizmetinde yeni bir trend---

Asistanlık hizmetinde yeni bir trend

5 / 10
Asistanlık hizmetinde yeni bir trend
14 Temmuz 2014 - 10:08 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE’DE SANAL ASİSTANLIK CİDDİ BİR PAZAR”

-Kimler bu hizmeti nasıl alabiliyor?

Ari Can Eryorulmaz: İlk önce üyelik nasıl işliyor onu anlatayım; biz üyelerimizi iki değişik segment olarak nitelendiriyoruz.  Bir tanesi meşgul profesyoneller.  Bunlar freelance çalışan kişiler olabilir veya finans sektöründe çalışan birisi olabilir. Mesela İsviçre’de yaşayıp özel bankacılık yapıp, hedge fon yöneten bir müşterimiz var.  Kendisi ayda bir iki kere Türkiye’ye geliyor müşterileri ile görüşmek için. Buradaki tüm organizasyonlarını,  toplantılarını, ulaşımını her şeyini asistanına yaptırtıyor. Bir de serbest meşguller diye nitelendirdiğimiz segment var.  Bunlar da ticari olarak faal olmayan, ama bir davetten öbür davete giden, bir açılıştan diğer açılışa giden, sanat hayatı ile ilgili, sivil toplum kuruluşlarına aktif olarak destek veren kişiler. Ticari olarak faal olmasalar da sosyal hayatını yönetmek için sanal asistana ihtiyaç duyuyorlar.

Bakın KOSGEB’e bağlı 3.5 milyon KOBİ var. Onların sadece 1 milyonunun sanal asistan talep ettiğini düşünün. Yani sanal asistanlık için çok ciddi bir pazar var Türkiye’de.

Şöyle bir avantajı daha var sanal asistanlığın. Normalde çalıştırdığınız bir kişinin SGK’sını, yolunu, yemeğini ödemek zorundasınız. Hatta çalışacağı yere ister istemez bir masa koyacaksınız, bilgisayar, telefon ve bunların hepsi masraf. İşe alım süreci de kolay değil.  İşe alınacak kişilerle mülakat yapmanız lazım, doğru kişiyi bulmanız lazım. İşte biz bunların hepsini tek bir çatı altında toplayıp üyelik şeklinde verebiliyoruz.

Üyeler bizi nasıl buluyor diye soracak olursanız, genelde telefon ve internet aracılığıyla ulaşıyorlar. 1asistan.com’dan üyelik talep formu dolduruyorlar. Kesinlikle 12 aylık bir bağlılık sözleşmemiz yok. Üye olan kişinin bir ay boyunca üyelik sistemini denemesini istiyoruz. Aylık 99 TL ile 799 TL arasında değişen paketlerimiz var. Paketlerimizin en büyük farkı saat.  Her üyemizin ihtiyacı farklı olabiliyor çünkü. Birisinin daha az asistanlık sistemine ihtiyacı varken bazı üyelerimizin daha fazla olabiliyor. Ama gördük ki üyelerimizin yüzde 92’si Standard veya Gold paketlerimizi tercih ediyor.  Bunların fiyatları da aylık 199 TL ile 399 TL arasında değişiyor. Aslında düşündüğünüz zaman asgari ücretle çalıştırabileceğiniz birisinden çok daha ucuza geliyor. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Varlıktan üstüne14 Temmuz 2014 15:23

    İbrahim Tatlısesin dediği laf geldi aklıma Urfa da oxford vardıda biz mi okumadık.O misal aile gelirleri bir noktanın üstünde dünyanın çeşitli ülkelerine eğitime gönderebilmeyi başarmış.Ht hayat ailelerinin veliahtları işte.Ama helal olsun sabancının torunu gibi 100 milyon duran dönere yatırmamışlar.Günlük ev kiralama işini tr de de yapsın çok meşhur.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster