BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMülakatlardaki o sorunun artık cevabı yok----

Mülakatlardaki o sorunun artık cevabı yok

Mülakatlardaki o sorunun artık cevabı yok
18 Nisan 2024 - 16:39 www.finansgundem.com

İş mülakatlarının vazgeçilmez sorularından birisi de 5 yıl sonra kendinizi nerede gördüğünüzdür. Ancak LinkedIn üst düzey yöneticisi Aneesh Raman günümüz iş dünyasında bu sorunun net bir cevabı olamayacağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mülakatlarda ve diğer iş görülmelerinde adayların en çok karşılaştığı sorulardan biri de beş yıl sonra kendilerini nerede gördükleridir. Ancak dünyaca ünlü kariyer sitesi LinkedIn’in Başkan Yardımcısı ve İstihdam Uzmanı Aneesh Raman İngiltere’de katıldığı bir etkinlik sırada yaptığı konuşmasında insanların bu soru karşısında endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

CNBC’nin haberine göre Raman konuşmasında, “Bundan beş yıl veya 10 yıl sonrası için şimdiden endişelenmeyin” diyor.

Raman’in açıklamaları ilk başta mantıksız görülüyor olabilir. Ancak istihdam piyasası ve iş dünyasının kendisi yapay zeka teknolojileri gibi birçok gelişmenin de etkisiyle hızla gelişirken geleceği bugünden planlamak kolay olmayabilir.

“Basitçe söylemek gerekirse birkaç yıl sonra hangi mesleklerin var olacağını bilmiyoruz” diyen Raman “Önümüzdeki on yıl içinde değişmeyen tek şey değişimin kendisi olacak” öngörüsünde bulundu.

Kariyerlerine yeni başlayanlar ne yapmalı

Raman, hangi iş unvanını veya rolünü istediğinizi düşünmek yerine, ne yapmak istediğinize, hangi becerileri geliştireceğinize odaklanmanızı ve bunları etkili bir şekilde kullanmanızı öneriyor.

İstihdam uzmanı, “En önemli şey becerilerdir” diyor ve ekliyor: “Beceri geliştirmek herkesin erken kariyerlerindeki odak noktası olmalı. Bunun nerede ve nasıl gerçekleşeceği ikincil bir konudur.”

Raman günümüz dünyasında işverenlerin çalışan becerileriyle ilgilendiğini ve bu becerilerin nerede öğrenildiğine bakılmaksızın işletmelerine sağlayacağı artı değere odaklandığını belirtiyor: "En iyi becerilerinizi değerlendirin ve onları nerede inşa ettiğiniz ve daha da önemlisi nerede uyguladığınız hakkında bir hikaye anlatmakta gerçekten iyi olun."

Araştırmalar da işverenlerin giderek çalışan becerilerine daha fazla önem verdiğini gösteriyor. LinkedIn verilerine göre işe alım sorumluları üniversite diplomaları gibi belgelerin yerine becerilere dayalı adayları işe alma olasılığı beş kat daha fazla.

Raman, "Gerçek bir uzmanlık oluşturduktan sonra, bir sonraki adım, bildiklerinizi belirli bir konuya veya tutkulu olduğunuz bir konuya nasıl uygulayabileceğinizi kendinize sormaktır" dedi.

Becerilerin yanı sıra öğrenme yeteneği de bir başka önemli odak noktası olarak öne çıkıyor. Zira sürekli değişen istihdam piyasasına uyum sağlayabilmek günümüz istihdam piyasası için oldukça önemli

Raman kariyerinin başındakilere ilgi duydukları alanlarda öğrenmeyi sevmenin yolunu bulmalarını tavsiye ediyor. İstihdam uzmanı bunun aynı zamanda belirli uzmanlık alanlarındaki belirli becerilerde daha iyi hale gelmenin yolu olduğunu da sözlerine ekledi.

İstihdam uzmanları işverenlerin mülakatlarda öğrenme kültürü hakkında sorular sormasının çok daha önemli olabileceğini belirtiyor. Raman bu yeteneğin işletmelerin ve işgücü piyasasının değişen doğasıyla daha uyumlu olacağını söyledi. LinkedIn yetkilisi ayrıca öğrenmenin çalışanlarla işverenler arasındaki bağı güçlendirdiğini ve işletmelere amaç sağladığını da söyledi.

Mülakatlarda maaş pazarlığı nasıl yapılmalı?

 

Wall Street’in korkulu rüyası yapay zeka

 

Z kuşağı ofise gitmeye neden daha istekli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)