Ana SayfaBankacılıkBankalar bunun için yarışıyor!---

Bankalar bunun için yarışıyor!

6 / 10
Bankalar bunun için yarışıyor!
04 Şubat 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

GELECEKTE NE OLACAK?

Peki bu ana banka olma savaşıyla önümüzdeki 5 yılda bankacılığın farklı alanlarında çalışılan banka sayısı azalacak mı yoksa artacak mı? Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, Türkiye'de ilişki bankacılığının önem kazandığı günlere gelindiğini düşünüyor. "Müşteri ve bankaların kazançlı çıktığı, birbirinin ticari itibarına ve karşılıklı çıkarlarına saygı duymayı içeren bir anlayışla az ve öz bankaya doğru gidiyoruz" diyor.

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sağlam, hem bireylerin hem şirketlerin çalıştığı banka sayısının azalacağını öngörüyor. Sağlam, "Çünkü her ne kadar kâr marjlarının daralması nedeniyle rekabet yoğunlaşsa da uzun vadede fiyat müşteriler için tek kriter olmaktan çıkacak. Hizmet kalitesi seçim faktörlerin başında gelecek. Avrupa ve ABD'de olduğu gibi her segmentte hizmet alınan banka sayısının makul sayıya geleceğini öngörüyoruz" diyerek tahminlerini iletiyor.

Ticari tarafta 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre büyük şirketler ortalama 8-9 banka ile çalışı-yordu. Yani bugünkü 5-6 banka sayısı da azalmayı işaret ediyor. Bir tespit de ABank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner'den geliyor: "Firmaların altyapısı oturdukça ve finansman

konusunda doğru iletişim sağlandıkça bugün de banka sayısının tekrar azaldığını gözlemliyoruz. Öngörümüz, ticari segmentteki firmaların gittikçe daha az sayıda bankayla çalışacakları yönünde."

Tabii bu sayının artacağını düşünenler de var. Danışman Tunç Akyurt, "Türkiye'de 10 yıl içinde hem sadece belli ürünlere ve segmentlere odaklı uzman banka sayısı hem de sadece mobil ve internetten hizmet verecek finansal kuruluşların sayısı artacak. Bu nedenle birey ve şirketlerin çalıştığı banka sayısının bugünküne göre yükseleceğini öngörüyorum" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster