Ana SayfaBankacılıkBankalar bunun için yarışıyor!---

Bankalar bunun için yarışıyor!

2 / 10
Bankalar bunun için yarışıyor!
04 Şubat 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

BİREYLER 2 BANKA İSTİYOR

Rekabetin çok yoğun devam ettiği bireysel bankacılıkta, bugün Türkiye'de orta ve altı gelir düzeyi ne sahip bir kişi 2 bankayla çalışmayı tercih ediyor. EY'den Murat Hatipoğlu, sektördeki müşteri dağılımını şu rakamlarla açıklıyor:

"Müşterilerin yüzde 26'sı sadece tek bir bankayla düzenli olarak çalışıyor. Yüzde 44 oranındaki büyük çoğunluk iki, yüzde 16'sı üç, yüzde 10'u ise dört veya daha fazla bankadan düzenli olarak hizmet alıyor."

Ziraat Bankası Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, bugünkü yoğun rekabet ve hizmet farklılaşması ortamında müşterilerin tam sadakat yerine, bölünmüş sadakat göstermelerinin sektörün bir gerçeği olduğu düşüncesinde.

Banka yöneticileri, bu tabloyu farklı nedenlerle açıklıyor. Fuat Erbil, düşük ve orta gelir grubunda bireylerin kredi kartı ve destek kredilerinde farklı bankalardan hizmet aldığına dikkat çekiyor.

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sağlam ise bu tablonun nedenlerini şöyle aktarıyor: "Özellikle bireyler için en önemli kriter, fiyat. Müşteriler birden fazla bankayla çalışarak risklerini de

dağıtmayı hedefliyor. Dönemsel olarak bankaların ürün ve hizmetlerine yönelik kampanyaları, rekabetçi teklifleri ve sundukları ödülleri daha fazla bankayla çalışma sonucunu doğuruyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster