Ana SayfaBankacılıkBankalar bunun için yarışıyor!---

Bankalar bunun için yarışıyor!

3 / 10
Bankalar bunun için yarışıyor!
04 Şubat 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

ZENGİNLEŞTİKÇE ARTIYOR

Tabii burada ana etkeni, bireylerin gelir durumları belirliyor. BCG Genel Müdürü Burak Tansan, özel bankacılık müşterilerinin, bireysel bankacılığının üzerinde bir ortalamayla 4-5 bankanın ürünlerini birden kullandıklarını söylüyor. Tansan, bu artışı şöyle açıklıyor: "Örneğin ev alma aşamasında müşteri, kendi bankası yerine inşaat şirketiyle anlaşmalı başka bir bankanın önerdiği daha cazip kredi koşullarını tercih edebiliyor."

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sağlam'ın bankası adına verdiği rakamlar da bunu destekliyor. Sağlam, "Sektördeki bankaların daha fazla kâr etmek için özel bankacılık müşterilerine hizmet vermek istemesi nedeniyle bu segmentte müşterilerin 4-5 bankayla çalıştıklarını düşünüyoruz" diyor.

Sağlam ve Tansan, özel müşterilerin bankalarla genellikle mevduat ağırlıklı çalıştıklarından elde et-tikleri gelire duyarlı olduklarını ve bankaların faiz oranlarını mukayese ederek bankalar arası sıklıkla mevduat sirkülasyonu yaptıklarının altını çiziyor.

Burada önemli bir unsuru da Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil ekliyor: "Hem bireysel hem özel bankacılıkta banka değiştirme her geçen gün kolaylaşıyor. İngilizler "Bankanızdan vazgeçmek, boşanmaktan zordur" der; Türkiye'de ise bankaların rekabet planlarıyla orantılı olarak bireyler daha kolay şekilde banka değiştiriyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster