Ana SayfaBankacılıkBankalar bunun için yarışıyor!---

Bankalar bunun için yarışıyor!

10 / 10
Bankalar bunun için yarışıyor!
04 Şubat 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

KAÇ BANKAYLA ÇALIŞMAK İDEAL?

4-5 BANKA YETERLİ

KOBİ ve kurumsal bankacılıkta yöneticiler, müşterilerin çalışması gereken banka sayısı konusunda farklı görüşlere sahip. Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, büyük şirketlerin 4-5 bankayla çalışmasının ideal olduğunu düşünüyor. Dinç, "Büyük ölçekli firmaların günlük bankacılık İşlemleri ve kredi ihtiyaçlarının yanı sıra sadece proje bazlı çalıştıkları bankalar da olacak. Şirketlerin çalıştığı banka sayısı ne az ne fazla olmalı. Az bankayla çalışmak acil bir duruma karşı önlem almayı geciktirebilir. Fazla banka ise firmanın işlerinin çok dağılmasına, gündelik takibinin zorlaşmasına sebep olabilir" diyor.

RİSK YAYILMALI

Bank Pozitif CEO'su Hasan Akçakayalıoğlu'nun değerlendirmesi şöyle: "Banka sayısı için doğru veya yanlış denebilecek bir skala yok. Ancak şirketin iş hacmine göre çalışılan bankalara yeterli hacimde işlem sağlanması sağlıklı olur. Böylece çalışılan bankalar da müşterilerini daha iyi tanır. Ancak madalyonun öbür yüzü de var. Yüksek hacimli bankacılık işlemleri olan bir şirket, tek veya az sayıda bankayla çalışırsa bu bankaların yaklaşımlarının değişmesi halinde olumsuz etkilenir. Yumurtaların hepsini aynı sepete koymamak için burada şirketin hacmini yayması faydalı."

VERİMLİLİK İÇİN ŞART

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, "Kurumsal bankacılıkta 3-4 bankayla çalışmak firmalar İçin uygun. Böylece çalıştıkları bankalara daha adil iş dağıtımı yapabiliyorlar. Banka sayısının az olması firmalara operasyonel verimlilik de sağlıyor" görüşünde. ABank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner ise 4-5 bankayı geçen ilişkilerde verimlilik, karşılıklı beklentileri anlamak ve anlatmanın giderek zorlaştığını dile getiriyor. (Elçin Cirik/Capital Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster