BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKüresel bankacılık düzenleyicilerinden "katı standart" talebi----

Küresel bankacılık düzenleyicilerinden "katı standart" talebi

Küresel bankacılık düzenleyicilerinden katı standart talebi
30 Nisan 2024 - 13:05 www.finansgundem.com

Küresel bankacılık düzenleyicileri, müşterilerden gelen riskler için daha katı standartlar önerdi

Küresel bankacılık düzenleyicileri, müşterilerden gelen riskleri değerlendirirken bankalar için daha katı standartlar önerdi.

G20 ekonomilerinden ve diğer ülkelerden bankacılık düzenleyicilerinden oluşan Basel Komitesi, bankaların müşteriler tarafından sunulan karşı taraf kredi risklerini (CCR) yönetme biçimlerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Bu, düzenleyicilerin kredi verenler ile özel sermaye, sigortacılar, yatırım fonları ve aile yatırım ofislerinden oluşan geniş "banka dışı" sektör arasındaki bağlantıları nasıl incelediğinin en son işaretidir.

Basel bir danışma belgesinde, "Zayıflıklar, hem ilk katılımda hem de sürekli olarak durum tespiti; marjinleme gibi kredi riski azaltma uygulamaları; gelecekteki potansiyel maruziyet ve stres testi ile ilgili risk ölçüm uygulamaları ve CCR'nin yönetişimi ve üst yönetim gözetimi ile ilgilidir. CCR yönetimindeki iyileştirmeler açısından en büyük potansiyel faydanın, bankaların banka dışı finansal aracı karşı taraflara yüksek riskli maruziyetlerinin olduğu durumlarda olması beklenmektedir" dedi.

Daha fazla sermaye bankaları iflastan kurtarır mı?

 

Batılı bankalar Rusya'ya yüz milyonlarca euro vergi verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)