BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank, İslami Bankacılık pilot uygulamasını genişletmeyi önerdi----

Sberbank, İslami Bankacılık pilot uygulamasını genişletmeyi önerdi

Sberbank, İslami Bankacılık pilot uygulamasını genişletmeyi önerdi
18 Mayıs 2024 - 17:35 www.finansgundem.com

Sberbank, İslami bankacılık pilot uygulamasını Moskova, Moskova Bölgesi ve St. Petersburg gibi bölgelere yaymayı düşünüyor.

Sberbank’ın kıdemli başkan yardımcısı Oleg Ganeyev, Rusya ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasında düzenlenen “Rusya – İslam Dünyası: KazanForum” forumu çerçevesinde RIA Novosti’ye verdiği mülakatta, İslami bankacılık pilot uygulamasının Moskova, Moskova bölgesi ve St Petersburg dahil olmak üzere bir dizi bölgeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Ganeev, “Özellikle Kuzey Kafkasya’daki Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgeler hedeflenmeli. Ayrıca, yüksek nüfuslu bölgelerde geniş bir müşteri tabanına ulaşabiliriz” dedi.

Pilot uygulama, geçen yıl Dağıstan, Çeçenistan, Başkurdistan ve Tataristan’da başlamıştı.

Deneyimli bankacı, “Bu bölgelerdeki sonuçlar oldukça umut verici oldu ve bu nedenle uygulamayı genişletmeyi planlıyoruz” diye ekledi.

Sberbank, İslami bankacılık hizmetlerini Rusya’nın diğer bölgelerine de yayarak, bu finansman modelinin potansiyelini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

İslami finansman modeli, faizsiz bankacılık ilkesine dayanıyor ve özellikle Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde büyük ilgi görüyor. Sberbank, bu modelin başarılı olması için gerekli altyapıyı kurmaya devam ediyor ve yeni ofisler açmayı planlıyor.

Sberbank, ilk çeyrekte kârını artırdı

 

Sberbank'ın kârında yeni rekor

 

Sberbank'tan özelleştirme sinyali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)