BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'de büyük bankalar için sermaye artırımı gözden geçirilecek----

ABD'de büyük bankalar için sermaye artırımı gözden geçirilecek

ABD'de büyük bankalar için sermaye artırımı gözden geçirilecek
20 Mayıs 2024 - 07:07 www.finansgundem.com

ABD'de düzenleyici kuruluşlar, en büyük bankaları için zorunlu olan yaklaşık %20'lik sermaye artışını önemli ölçüde azaltacak yeni bir plana doğrultusunda çalışma yürütüyorlar.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Fed ve ABD finans sektörünün diğer 2 düzenleyecisi, ülkenin en büyük bankaları için zorunlu olan yaklaşık %20'lik sermaye artışını önemli ölçüde azaltacak yeni bir plana doğru ilerliyorlar.

Bu ilerleme, JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon gibi sektör CEO'larının lobi çabalarının ardından geldi.

WSJ, JPMorgan ve Goldman Sachs gibi bankaların olası kayıpları karşılayabilecek yeterli tamponlara sahip olmalarını sağlamak için gerekli sermaye artışlarının ortalama olarak başlangıçta açıklanan miktarın yaklaşık yarısı kadar olacağını da öngördü.

WSJ'nin haberine göre, bekleyen sermaye kurallarına dahil olan üç kurumun (Fed, FDIC ve OCC) üst düzey yetkilileri hala maddi ve teknik revizyonları tartışıyor ve bir anlaşmaya varılacağının garantisi yok.

Fed liderliğindeki üç banka düzenleyicisi, geçtiğimiz Temmuz ayında, 100 milyar dolardan fazla varlığa sahip bankaların potansiyel zararları karşılamak için ayırmaları gereken nakdi hesaplama yöntemlerini elden geçirmeye yönelik bir öneri açıkladı.

Basel önerisi, bankaları potansiyel kayıplara karşı daha dayanıklı hale getirerek başarısızlık veya kurtarma riskini azaltmayı amaçlıyor. Bankalar ise zaten yüksek sermayeye sahip olduklarını ve değişikliklerin gereksiz olduğunu söylüyor.

Sberbank, İslami Bankacılık pilot uygulamasını genişletmeyi önerdi

 

Dünya Bankası, Sera OSB'ye 30 milyon dolar finansman sağlayacak

 

ABD bankaları için korkutan iflas senaryosu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)