Ana SayfaBankacılıkBankalar bunun için yarışıyor!---

Bankalar bunun için yarışıyor!

4 / 10
Bankalar bunun için yarışıyor!
04 Şubat 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

REKOR BÜYÜK ŞİRKETLERDE

Kurumsal bankacılıkta büyük şirketler, çalıştıkları banka sayılarıyla rekor kırıyor. Bankacılık danışmanları büyük cirolu şirketlerin ortalama 5-6 bankadan hizmet aldığını açıklıyor. Akbank Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, kurumsal firmaların hizmet aldıkları banka sayısının 8'e kadar çıkabildiğine dikkat çekiyor. Çelebioğlu, "Uluslararası şirketler ise globalde çalıştıkları bankalara ilave, yurtiçinde çok şubeli bir bankayı portföylerine ekleyerek genelde 2 bankayla çalışıyor" diyor.

Firmalar, tek bankaya bağımlı olmak yerine riski dağıtmak, daha rekabetçi fiyat almak gibi nedenlerle çok sayıda bankayı tercih ediyor. Şirketlerin finansal büyüklüğünün artışına paralel dış ticaret kredileri, sermaye piyasası ürünleri gibi farklı ihtiyaçlarının çoğalmasıyla çalışılan banka sayısının artması da kaçınılmaz oluyor. Danışman Tunç Akyurt, mevcut tabloyu "Tüzel müşteriler, bu bankalardan en azından kredi limiti çıkarıyor ve uygun zamanda kullanmak için hazırda bekletiyor. Bunun dışında günlük ödemeleri ve mevduat-yatırım ihtiyaçları için de 1- 2 ana bankaları oluyor" şeklinde özetliyor.

Yalnız Tansan, kurumsal bankacılıkta çalışılan banka sayısı yüksek olsa da pastadan aslan payını 1-2 ana bankanın aldığını, diğer bankaların sadece tamamlayıcı rol üstlendiklerini gördüklerini de ifade ediyor. Oysa ABank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mete Hakan Güner, kurumsal müşterilerin az sayıda bankayla çalışmalarının operasyonel verimliliği artırdığını belirterek, "Firmaların doğrudan ve dolaylı masraflarında iyileşme yakalanıyor. Kurum banka ilişkisinde de gerek iyi gerek zor zamanlarda mutabakat zemini oluşturmayı kolaylaştırıyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster