BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTL mevduatta stopaj oranları değişti----

TL mevduatta stopaj oranları değişti

TL mevduatta stopaj oranları değişti
01 Mayıs 2024 - 00:44 www.finansgundem.com

Kur korumalı ya da döviz hesaplarından TL'ye çevrilen mevduata stopaj sıfır olurken vadesi 1 yıla kadar olan hesaplarda yüzde 5, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 2,5 olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkan kararı ile 30 Nisan'da sona eren mevduattan elde edilen faize uygulanan stopajda değişikliğe gidildi.

Buna göre, mevduattan elde edilen faiz ve katılım bankalarından elde edilen kâr paylarına uygulanan oranda yapılan değişiklikle, 6 aya kadar (6 ay dahil) mevduatta stopaj yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseltildi.

Bir yıla kadar vadeli hesaplarda stopaj yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltilirken, bir yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 2,5 olan stopaj oranında değişikliğe gidilmedi.

30 Nisan'a kadar faiz getirili yatırım fonlarında yüzde 0 olarak uygulanan stopaj da yüzde 7,5'e yükseltildi. Böylece söz konusu yatırım fonları ile 6 aya kadar vadeli mevduat getirisinde stopaj yüzde 7,5'te eşitlenmiş oldu.

Kur Korumalı vadeli mevduat hesapları ile Döviz tevdiat hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilen mevduat hesaplarında ise yüzde 0'lık stopaj korundu.

Bu oranlar 31 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Emeklilik yatırımınızı bilmemek pahalıya patlayabilir

 

Hazine'nin vergi dışı gelirleri açıklandı

 

Bakan Kacır'dan KOBİ'ler için uygun finansman müjdesi

 

SGK uzmanı anlattı: İşte emekli maaşını artırmanın yolları...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip01 Mayıs 2024 11:41

    TL mevduat ve yatırım fonlarında stopaj artırılmış. KKM'ye stopaj yok. Dezenflasyonla mücadele edeceğiz diyen hükümet inandırıcılığını kaybetti. Çok yanlış bir karar. Neyi doğru yapıyorlar ki!