BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaliye'den "demir yumruk" operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza!----

Maliye'den "demir yumruk" operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza!

Maliye'den demir yumruk operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza!
21 Mayıs 2024 - 09:57 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, çeşitli sektörlerde yürüttüğü kapsamlı vergi incelemelerinde ilk sonuçları almaya başladı. Demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren iki firmaya, toplam 7 milyar TL tutarında rekor bir ceza kesildi. İşte operasyonun detayları...


Hazine ve Maliye Bakanlığı, demir-çelik sektöründeki iki büyük firmaya yönelik vergi incelemelerini tamamlayarak, her iki firmaya toplamda 7 milyar TL cezalı tarhiyat önerdi. Bu ceza, vergi denetimlerinin yanı sıra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yürütülen aklama suçu incelemelerini de kapsıyor.

Demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan şirketler üzerinden sahte faturalar ile kamuyu zarara uğratan ve haksız kazanç sağlayan firmalar nezdinde Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı Vergi Müfettişleri tarafından yürütülen incelemeler tamamlanmaya başladı.

Kaynaklar, iki büyük firma nezdinde yaklaşık olarak 7 milyar TL cezalı tarhiyat önerildiğini belirtiyor.

Demir-çelik piyasasını kayıtlı hale getirmek noktasında oldukça kararlı olan Maliye, sürekli gözetim ve kontrol araçlarıyla piyasayı yakından takip ediyor.

İnşaatlarda kullanılan demirlerin üretim aşamasından son kullanım aşamasına kadar olan sürecin izlenebilir hale getirilmesini amaçlayan inşaat demiri izleme sistemi de bunlardan birisi.

Ayrıca kaynaklar, büyük üretici firmalar nezdinde Vergi Müfettişleri tarafından fiili sayımlar yapıldığını ve devamının geleceğini belirtiyor. (NTV)

Gıda işletmelerine 227 milyon lirayı aşkın ceza

 

SGK harekete geçti: Sahte sigorta yapana da yaptırana da ceza var!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)