BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKoç Holding'den "Yapı Kredi" açıklaması----

Koç Holding'den "Yapı Kredi" açıklaması

Koç Holding'den Yapı Kredi açıklaması
21 Mayıs 2024 - 11:46 www.finansgundem.com

Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'de sahip olduğu payların satışına yönelik ön görüşmelerin devam ettiğini, kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığını bildirdi.

Koç Holding'ten (#KCHOL) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığı Yapı ve Kredi Bankası AŞ'de (#YKBNK) sahip olduğu payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıktığı belirtildi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır." denildi.

Reuters, kaynaklara dayandırdığı haberinde, First Abu Dhabi Bank'ın (FAB), Yapı Kredi'deki %61,2 hissesini yaklaşık 8 milyar dolara satın almak için görüşmelerini sürdürdüğünü yazdı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan habere göre, Koç Holding'in Yapı Kredi'deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar istediği ve FAB'ın yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiği belirtildi.

Borsada 'Yapı Kredi' hareketliliği

Yapı Kredi ile ilgili 'satılacak' haberleri BIST 100 endeksine yeni rekor getirdi. BIST 100, 11 bin seviyesini test ederken bankacılık endeksinde de yüzde 6'ya varan prim yaşandı. Koç Holding, olayların arından yüzde 7'ye yakın artış kazanırken Yapı Kredi hisseleri de tavan oldu.

Yapı Kredi'de üst düzey atamalar

 

Yapı Kredi Azerbaycan, Bankalar Birliği'nden ödül aldı

 

Yapı Kredi'den yılın ilk çeyreğinde ekonomiye 1.5 trilyon TL'lik kaynak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)