BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC CEO’sundan sürpriz istifa----

HSBC CEO’sundan sürpriz istifa

HSBC CEO’sundan sürpriz istifa
30 Nisan 2024 - 10:17 www.finansgundem.com

İngiliz bankası HSBC’nin son beş yıldır CEO’luğunu yapan Noel Quinn 37 yıllık kariyerinin ardından emekli olacağını açıkladı. Quinn yeni CEO seçilene kadar görevini sürdürmeye devam edecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC'nin CEO'su Noel Quinn, Avrupa’nın varlıkları bakımından en büyük bankasının zirvesinde beş yıl görev yaptıktan sonra beklenmedik bir şekilde emekli olacağını açıkladı. İngiltere merkezli bankada halef arayışları başladı.

Financial Times’ın haberine göre, 62 yaşındaki Quinn, 2019'da göreve geldiğinden bu yana bankanın stratejilerini büyük oranda elden geçirdi. Quinn yönetiminde bankanın kârının büyük bir kısmını sağladığı Asya piyasalarına odaklanıldı ve bunun için küresel operasyonların bir kısmını satıldı.

Quinn 2024 ilk çeyrek bilançosu sonrası yaptığı açıklamada, “Yoğun bir beş yılın ardından özel hayatım ve iş hayatım arasında daha iyi bir denge kurmam için şimdi doğru bir zaman. İleriye dönük bir kariyer portföyü sürdürmeyi planlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bankanın yönetim kurulu Quinn’in yerine isim için arayışlara başladı. Bu süreç içerisinde banka içerisinden ve dışından adayların değerlendirildiği belirtildi.

HSBC Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker, “Yönetim Kurulu, Noel'in şirket liderliğine saygılarını sunmak istiyor. Noel, bankada 37 yıllık uzun ve elit bir kariyere sahip ve uzun yıllar boyunca gruba yaptığı önemli katkılardan dolayı ona çok minnettarız" açıklamasında bulundu.

Quinn, HSBC’ye 1987'de katıldı ve Mart 2020'de resmi olarak atanmadan önce birkaç ay boyunca geçici CEO olarak görev yaptı. HSBC, halefi göreve başlayana kadar Quinn’in grup CEO'su olarak kalacağını ve gelecek yıl nisan ayında sona erecek olan ihbar süresinin sonuna kadar görevde kalmayı kabul ettiğini söyledi.

Quinn'in emeklilik planı, İngiltere merkezli borç verenin 2024'ün ilk çeyrek bilançosunun açıklandığı sırada paylaşıldı. HSBC’nin ilk çeyrekteki vergi öncesi kârı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 2 düşüşle 12,7 milyar dolara geriledi. Bankanın ulaştığı rakam analistlerin 12,6 milyar dolarlık beklentilerini sınırlı da olsa geride bıraktı.

Bankaların kredilerden elde ettiği getirinin önemli bir ölçütü olan net faiz marjı önceki çeyreğe göre %1,63 yükseldi. Habere göre bu artışta yüksek faiz ortamı, Arjantin’deki hiperenflasyon ve para birimi devalüasyonu etkili oldu.

Banka bu çeyrekte Arjantin’deki işletmesinin bankacılık grubu Grupo Financiero Galicia’ya satılması nedeniyle 1,1 milyar dolarlık darbe aldı. Ancak HSBC bu yıl Kanada’daki işletmesinin satışın 4,8 milyar dolarlık kazanç elde etti. Geçtiğimiz aylarda Fransa’daki bireysel bankacılık işletmesini de satan HSBC, Rusya birimini de satmayı kabul etti.

HSBC ayrıca şubat ayında açıklanan 2 milyar dolarlık hisse geri alımına ek olarak 3 milyar dolara varan yeni hisse alımı vaadini de açıkladı. Banka hisse başına 31 sentlik temettü verileceğini de açıkladı. Bu rakamın içerisinde 10 sentlik ara dönem temettü ödemesi de bulunuyor.

QNB Finansbank ülke ekonomisine desteğini sürdürüyor

 

HSBC, Arjantin'den çıkıyor

 

HSBC'nin Kanada birimi, Royal Bank of Canada'ya satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)