BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZengin olmak için 4 şeyi hayatınızdan çıkarın----

Zengin olmak için 4 şeyi hayatınızdan çıkarın

Zengin olmak için 4 şeyi hayatınızdan çıkarın
23 Şubat 2023 - 18:44 www.finansgundem.com

Çoğu insan zengin olabilmek için hayatlarına ne katmaları gerektiğine odaklanır. Ancak hayalinizi gerçekleştirmek için asıl yapılması gereken, hayatınızdan neleri çıkarmanız gerektiğine odaklanmaktır.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zenginlik ya da varlıklı olmak hemen herkesin, özellikle de yatırımcıların hayalidir. Ancak bu hayale giden yol sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Bu yolda birçok engel olduğu gibi birçok yanlış değerlendirme de aşamayacağınız engeller yaratmanıza neden olabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, hedefinize giden yolda yaptığınız eylemler hayatınızdaki ‘ekleme ilkesi’ne, yapmayı bıraktığınız şeyler ise hayatınızdaki ‘çıkarma ilkesi’ne hizmet eder. Yeni şeyler öğrenmek elbette olmazsa olmazdır ancak çok az kişi hedeflerine ulaşmak için hayatını sadeleştirmeyi düşünür.

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, insanların varlıklı ve zengin olabilmek için hayatlarından çıkarmaları gereken 4 şeye odaklanıyor. Burns, ‘çıkarma ilkesi’nin de en az ‘ekeme ilkesi’ kadar önemli olduğunun altını çiziyor.

Coğrafi bağlılıklarınıza son verin

Yaşadığınız yer, etrafınızdaki insanların ve size verilen fırsatların üzerinizdeki etkisi nedeniyle hedefleriniz açısından çok büyük bir rol oynar ve hayatınızın gidişatını belirleme gücüne sahiptir. Bu bağlılıktan kurtulmak, varlıklı bir hayat sürmek için oldukça önemlidir. Bu nedenle, doğduğunuz yerde kalma ihtiyacından vazgeçmeli, kariyer seçimlerinizle ailenizi memnun etme ihtiyacından kurtulmalı ve sizi kötü etkileyen arkadaşlarla takılma zorunluluğundan sıyrılmalısınız.

Tüm bunları yaptıktan sonra hedeflerinize uygun fırsatların olduğu doğru yeri seçmelisiniz. Örneğin, teknoloji sektöründe yer almak istiyorsanız, olmanız gereken yer Silikon Vadisi'dir. Parayı yönetmek veya bir yatırım bankacısı olmak istiyorsanız, o zaman New York en fazla fırsatı size sunabilir. Oyuncuların Hollywood'a gitmesi en makul seçenektir, country şarkıcılarının Nashville'e gitmesi gerektiği gibi. Sizi zengin edecek bir yol izlemek istiyorsanız, o yola gitmeli ve gerektiğinde coğrafi fırsatlar için hareket etmeye açık olmalısınız.

Coğrafya sadece fiziksel varlığınızla ilgili de değildir. Artık internet de bir varoluş ve hedeflere ulaşma mekanı işlevi görür. İnternet, insanların zenginlik oluşturabilecekleri dijital platformlarda olmalarını da sağlar. Örneğin video üretmek istiyorsanız YouTube'da olmalısınız. Yazar olmak istiyorsanız bir blog başlatmalısınız. Bir podcaster olmak istiyorsanız, üzerinde konuşacağınız en popüler platformu seçmelisiniz.

Dışarıda koca bir fırsat dünyası olduğu konusunda açık fikirli olmalı ve aileniz veya arkadaşlarınız tarafından yapılan yönlendirmelere, eğer hedeflerinize uygun değilse, kulaklarınızı tıkamalısınız. Ufkunuzu genişletmeye daima hazır olmanız gerektiğinin ve en çok vakit geçirdiğiniz insanlar tarafından sınırlandırabileceğinizin farkına varabilmelisiniz.

Haz merkezli yaklaşımı terk edin

Çoğu insanın düştüğü tuzak, tüketimin haz merkezli koşu bandıdır. İnsanlar geçimlerini sağlamak için bir işte çalışırlar ama faturaları arttıkça işleri hayatları haline gelir. İnsanlar büyük ev ödemeleri, araba ödemeleri ve borç tuzağına düşer ve sadece faturalarını ödemek için daha çok çalışmak zorunda kalırlar.

Faturalarınızı ödemek için maaşınıza ihtiyaç duyduğunuz bir durumdaysanız, servet inşa etmek için asla zamanınız ve enerjiniz olmaz.

Zamanınızı önemsiz şeylere harcamaktan vazgeçin

Kendi servetinizi oluşturmak istiyorsanız, sizin için önemli olmayan şeyleri önemsemeyi bırakın. Hepimiz sınırlı zaman, enerji ve para kaynağına sahibiz. Bu nedenle nakit akışı sağlayan varlıklar yaratmak, iyi alım satımlar yapmak, yatırımlar yapmak ve zengin olmak istiyorsak, bunlara daha akıllıca yatırım yapabilmeliyiz.

Spor ve eğlence gibi hobilerinize çok fazla zaman ayırırsanız, nasıl zengin olunacağını öğrenmeye harcayacak vaktiniz olmaz. Hobiler, dengeli bir hayatın parçası olabilir ancak servet inşa etmek istiyorsanız odak noktanız olmamalıdır.

Sonunda zengin olup olmayacağınızı öncelikleriniz belirleyecektir. Eylemleriniz aracılığıyla önceliklerinizin neler olduğunu görmek istiyorsanız, onları paranızı ve zamanınızı nasıl harcadığınıza göre sıralamalısınız.

Yıkıcı ayartmaları hayatınızdan çıkarın

Sizi hayatınızdan alıkoyacak ayartmalardan kurtulmanın en iyi yolu, onları tamamen ortadan kaldırmaktır. Kilo vermek istiyorsanız, evinize abur cubur getirmeyin ve para biriktirmek istiyorsanız mağazalara veya Amazon'a gitmeyi bırakın.

Televizyon izlemek yerine işinizle ilgili çalışmanız gerekiyorsa televizyondan kurtulun. Bir hisse senedi portföyüne yatırım yapmak istiyorsanız bunu otomatik yapın. Dışarı çıkarken bu kadar çok para harcamayı bırakmak istiyorsanız, evde kalın. Restoranlarda bu kadar çok para harcamayı bırakmak istiyorsanız teslimat uygulamalarınızı silin.

Zengin olmak istiyorsanız, bu hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olmalısınız.

Zengin olmak için önce hedefinizi belirlemelisiniz.

Araştırma yapmalı ve gitmek istediğiniz yolu izleyen başarılı kişileri örnek almalısınız. Sizi zengin edecek bir sistem oluşturmalısınız.

Kendi ahlak kurallarınız dahilinde servete ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olmalısınız.

Amacınıza ulaşmanıza engel olacak ne varsa hayatınızdan çıkarmalısınız.

İşinizi tutarlı ve istikrarlı bir şekilde yapmalısınız.

Neyin işe yarayıp yaramadığını gösterecek daha fazla veriye sahip olduğunuzda sisteminizi gerektiği gibi güncelleyebilmelisiniz.

Hedefinize ulaşana kadar devam etmelisiniz.

Kendiniz için zenginliğe giden doğru yolu belirledikten sonra, kötü alışkanlıkların, insanların ve kendi davranışlarınızın sizi zengin olmaktan alıkoymasına izin vermemelisiniz.

Finans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik

 

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

 

Dünyanın en zengin 25 ailesi

 

Yalnızca zenginlerin bildiği yatırım sırları

 

Zenginlerin 8 büyük sırrı

 

Zengin olmanın tek ve hızlı bir yolu yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)