BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım----

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım
28 Eylül 2021 - 18:39 www.finansgundem.com

Dünya ekonomilerinin istihdam problemine girmesi çalışan nüfusun kariyer değişikliğinde daha rahat davranabilmesine yol açtı. Ancak bireylerin kariyer değişikliği yaparken dikkat etmesi gereken bazı önemli kurallar bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İstihdam sorunu küresel ekonomilerin en büyük sorunlarından birisi. İşgücüne dahil olan birçok kişi ya kalıcı olarak çalışmayı bırakıyor ya da çalışmaktan hazzetmediği işlerden ayrılıyor. Ancak CNBC’nin haberinde işten ayrılmak isteyenlerin öncelikle finansal olarak uyması gereken kurallar olduğu belirtiliyor.

Bu kurallara uymak sadece işsizlik zamanında hayatta kalmaya değil aynı zamanda yeni bir iş bulunmasına da yardımcı olabiliir. ABD merkezli mali planlama firması Personal Capital’ın Yeminli Mali Danışmanı Krista Aliga konuyla ilgili açıklamasında, “İstediklerinize sahip olmak için bir miktar istikrar ve huzura sahip olmak istersiniz” ifadelerine yer veriyor.

Personal Capital ve the Harris Poll firmalarının yakın zamanda gerçekleştirdiği bir anket Amerikalının %66’sının iş değiştirmekle ilgilendiğini ve %52’sininse özgürce iş değiştirebilmek için hesaplarında en az 50 bin dolar bulunması ihtiyaç duyduklarını belirttiğini gösteriyor. İnternet üzerinden gerçekleştirilen anket 29 Temmuz ve 2 Ağustos tarihleri arasında iş gücündeki 933 Amerikalı yetişkin üzerinden gerçekleştirildi.

Kovid-19 pandemisi birçok insanın hayatlarını yeniden değerlendirmesine ve kariyerlerinde değişiklik yapmasına işaret eden “Büyük İstifa” hareketine yol açtı. İşgücü aynı zamanda aşırı çalışmaktan yorgun düşmüş durumda. Teknoloji firması Workhuman’ın insan kaynakları tarafından yapılan bir ankette çalışanların yaklaşık üçte ikisinin kariyerleri içerisinde aşırı yorgun düştüklerini ve %41’i bunun sadece birkaç ay öncesinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre çalışanların finansal anlamda istikrarlı kalabilmesi için doğru kariyer hamleleri yaptıklarından emin olması gerekiyor. ‘Ben ayrılıyorum’ demeden önce yapılması gereken bazı doğru hamlelerse şu şekilde:

Acil durum fonu oluşturun

Krista Aliga başka bir işi hazır olmayan kimselerin istifa etmeden önce üç ila altı ay boyunca aylık harcamalarını karşılayacak miktarda bir acil durum fonu oluşturmaları gerektiğini belirtiyor. Bu rakamı belirleyebilmek içinse bireylerin harcama alışkanlıklarını bilmesi gerekiyor. Eğer çalışmak için başka bir bölgeye gidilmesi gerekiyorsa taşınma maliyetlerinin de hesaba katılması gerekiyor.

Mali danışman acil durum fonlarının yüksek vadeli mevduat hesaplarında tutulmasını bu sayede hesaplara acil durumlarda kolayca erişilmesini öneriyor.

Bununla birlikte, New Jersey merkezli varlık danışmanlığı firması Peapack Private Wealth Management'ın New Providence Birimi Genel Müdürü CFP Diahann Lassus, altı ila 12 aylık yaşam giderlerinin bir kenara ayrılmasını tavsiye ediyor.

Lassus, "Paraya ihtiyacınız varsa, yapmak isteyeceğiniz son şey onu bir emeklilik yatırımı hesabından çıkarmak ve bunu yapmak için tüm bu vergileri ve potansiyel cezaları ödemek olacaktır" dedi.

Yüksek faizli borçlarınızı ödeyin

Kariyer değişikliği yapmak isteyenlerin öncelikle yüksek faizli kredi kartı borçlarını ödeyerek bu sürece başlaması gerekiyor. Eğer mümkünse yüksek faizli borçların daha düşük faiz oranına sahip bir karta boşaltılması da uygun bir yöntem olabilir.

Sağlık giderlerini göz önünde bulundurun

Yeni bir işi olmadan işten ayrılan kimselerin sağlık sigortası giderlerini de göz önünde bulundurması gerekiyor. Zira sağlık sigortasını karşılamamanın mali sonuçları çok daha ağır olabilir. Amerikan sağlık kredisi şirketi Credit Karma’nın mali tablolarında Eylül 2020’den Nisan 2021’e kadar 2 milyar dolarlık ek tıbbi gider kredisi tahsilatı yaptığı görülüyor.

Taleplerinizi belirleyin

Kariyer koçluğu şirketi Monstar’dan Vicki Salemi’ye göre kariyer açısından bakıldığında farkına varılması gereken en önemli şey bireyin nasıl bir işte çalışmak istediği ve kimin için çalışıp ödeme almak istediği.

Salemi açıklamasında ABD istihdam piyasası için, “İnsanların kariyer değişikliği yapmayı düşünmesi için şu an harika bir zaman. Çok sayıda şirket işe alım yapıyor ve transfer edilebilir yeteneklere bakıyor. Bu nedenle bir işte özellikle bir tecrübe edinmenize gerek bulunmuyor” ifadelerine yer verdi.

Kariyer koçuna göre bireylerin ne yapmak istediklerini belirledikten sonra hedeflerinde olan şirketlerin listesini oluşturması ve şirket türünü, iş türünü, çalışmak istedikleri şirketin kapsamını ve gelirlerini eklemesi gerekiyor.

İş aramaya hazır olun

Yeni bir pozisyon ortaya çıktığında sizi bilgilendirmesi için iş bulmaya odaklanan internet sitelerinden uyarılar oluşturmak iyi bir strateji olabilir. Eğer uygun bir pozisyon görülüyorsa iş arayanların başvurmak için beklememesi gerekiyor.

Ayrıca iş arayanların özgeçmişlerini güncelleştirmesi ve her yeni başvuru gönderildiğinde iş tanımıyla eşleşebilecek şekilde özgeçmişlerini ayarlaması gerekiyor.

Bu haberi okumadan işinizden ayrılmayın!

 

İngiltere'de ağır vasıta sürücüsü olabilmek için ne gerekiyor?

 

İstihdam kıtlığı sorununa robot çözümü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)