BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZenginlerin 8 büyük sırrı----

Zenginlerin 8 büyük sırrı

Zenginlerin 8 büyük sırrı
31 Ocak 2023 - 18:09 www.finansgundem.com

Sıfırdan yüksek meblağlarda servet inşa edebilmek herkesin hayali. Bunu gerçeğe çeviren isimlerden biri olan Grand Cardone varlıklı bireylerin herkesten gizlediği 8 önemli sırrı paylaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Grant Cardone multi milyoner olmak için 20 yıl boyunca uğraştığını ve yol boyunca birçok hata yaptığını belirtiyor. 64 yaşındaki CNBC yazarı Cardone şimdiyse başlattığı 18 şirketten 12 bin apartman dairesinden sürekli gelir elde ettiğini belirtiyor.

Ancak emlak zengini finans yazarı varlıklı insanların sırlarını daha önceden bilmiş olmayı diliyor. Cardone kariyeri boyunca birçok milyonerle ilişki içerisinde olduğunu ve alışkanlıklarını gözlemlemek için yıllarını harcadığını söyledi.

Cardone milyonerlerin parayla ilgili kimseye söylemediği sekiz sırrı okuyucularıyla paylaştı:

1. Yatırımlarını hemen çeşitlendirmezler

Finansgundem.com ‘un derlediği bilgilere göre farklı hisse senetleri, fonlar ve diğer yatırımların bir karışımına yatırım yaparak portföyünüzü çeşitlendirmek genellikle iyi bir uygulamadır. Zira tüm yumurtaları aynı sepete koymak mantıklı bir yatırım tercihi olarak görülmez.

Ancak Cardone’ye göre en varlıklı insanlar net servetlerini oluşturdukça, genellikle kendi projelerine tüm güçleriyle giriyorlar ve daha fazla kazanmaya başladıklarında çeşitlendirmeye başlıyorlar.

Örneğin Elon Musk ilk şirketi Zip2 adlı internet firmasını satın alarak kazandığı 22 milyon doların tamamıyla bir sonraki işletmesi olan internet bankacılığı hizmetleri firması X.com’a yatırım yaptı.

X.com’u Paypal ile birleştirdikten sonra Musk PayPal’in eBay’e satışından 180 milyon dolar kazandı. Bu para onun Tesla, SpaceX ve diğer girişimlerine yatırım yapabilmesi için kaynak sağladı.

2. Borcun insanlar için değil işletmeler için olduğunu bilirler

Cardone net servetini oluştururken tasarım kıyafetler veya lüks evler gibi hayati olmayan satın alımlarda borç biriktirmediğine dikkat çekiyor.

Zira milyoner bu faturaları ödese dahi parasını faiz ödemesiyle heba etmek istemediğini belirtiyor. Cardone kazandığı her şeyi daha fazla para kazanabileceği bir alana yönlendirmeyi tercih etmiş. Bu sayede gelirlerini işletmelerine kaydırabilmiş.

Cardone kendi evlerini alırken de nakit ödeme yaptığını ve asla kredi kartına faiz ödemediğini belirtiyor.

Bununla birlikte finans yazarına göre iş kurmaya çalışanlar içinse borç almak gelir getirici varlıklara er ya da geç erişmenizi sağlayarak para kazanmaya yardımcı olabilir.

3. Ev almak ilk yatırım fikri değil

İlk olarak bir ev sahibi olmanın klasik Amerikan Rüyası olduğu düşünülebilir. Ancak Cardone zenginlerin nadiren ilk kazandıkları parayla ev aldığını belirtiyor.

Finans yazarı ev sahipliğinin her zaman yatırım yapacağınız diğer alanlarla aynı getiriyi sağlamayacağına dikkat çekti.

Cardone şu anda üç müstakil eve sahip olduğunu ancak bu evleri nakitle ödeyebilecek seviyeye gelene kadar satın almadığını sözlerine ekledi.

 

4. Gayrimenkul nakit akışı için değil paranın korunması ve büyütülmesi içindir

Cardone gayrimenkul yatırımlarının mortgage ödemeleri sonra ticari gayrimenkullerden aylık kira getirisi sağlanabildiğini ve bunun servet büyütmek için iyi bir yol olduğunu belirtiyor. Bu mülklerin sahipliğinden pasif gelir elde etmek de mümkün ve bunları satmak genellikle birincil konut yatırımlarından daha kolaydır. Kâr getiren bir ticari mülk satışı için sadece kâr elde etmek isteyen bir alıcı bulmanız gerekir.

5. Varlıklı insanlar hep toplu alım yaparlar

Varlıklı insanlar birim başına daha iyi bir fiyat elde etmek ve işe yaramaz faaliyetleri tekrarlamak için harcanan zamandan tasarruf etmek için her satın alma işlemine daha fazla harcama yapmaya isteklidir.

Bu bir işletmeler için de özel hayatları için de geçerli olabilir. Cardone kendisinin de son kullanma tarihi olmayan her şeyi toplu satın aldığını belirtiyor.

 

6. İş ağlarına yatırım yaparlar

Cardone bugüne kadar kendisini tanımayan kimseye yatırım yapmadığını belirtiyor. Bugün sahip olduğu gayrimenkullerin büyük çoğunluğunda da mal sahipleri kendisini daha kalifiye bir alıcı olduğu gerekçesiyle tercih etmiş. Zira Finans yazarı mal sahibiyle sahip olduğu ilişki sayesinde anlaşmayı bitirmeye yetkin olduğunu gösterebildiğini belirtiyor.

Cardone birinin size güvenmesi, yeteneklerinize ve becerilerinize inanması için sizi tanıması gerektiğini söyledi. Bu sayede daha iyi fırsatlar daha hızlı karar alma süreçleri ve daha yüksek kâr marjları sağlanabiliyor.

Emlak zengini doğru bağlantıları korumak ve kaynakları güçlendirmek için zaman yatırımı yapmayı tavsiye ediyor.

7. Asla hallerinden memnun değillerdir

Varlıklı insanlar geçmişteki başarılarından asla memnun kalmıyorlar. Her zaman daha fazlasını başarabileceklerine inanıyorlar. Cardone’ye göre bu sayede geleceğin iş fikirlerini, yeni icatları, yatırımları ve servetlerini büyütebilecek diğer hamleleri hakkında büyük düşünebiliyorlar.

8. Her şeyi kendileri yapmaya çalışarak zaman kaybetmiyorlar

Varlıklı insanlar, zamanın gerçekten kıt olan tek kaynak olduğunu bilirler. Zira daha fazla zaman satın almak mümkün değildir.

Cardone bu yüzden varlıklı bireylerin işletmelerindeki ve portföylerindeki her küçük ayrıntıyı kontrol etmekten vazgeçtiğini belirtiyor. Varlıklı bireyler bu sayede bir üst seviyeye çıkabiliyor. Zamanlarına karşı parayı takas edebilecekleri akıllı insanları dışarıdan istihdam ederek kaynaklarını etkili bir şekilde yönetebilecek pozisyonlara yerleştirebiliyorlar.

Vasiyeti gündemde: Barış Manço 2023'te sahneye çıkacak!

 

Tesla harcama planını büyütüyor

 

JPMorgan çalışanlarına güvenmiyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)