BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik----

Finans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik

Finans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik
15 Kasım 2022 - 18:05 www.finansgundem.com

Finans sektörü yüksek maaşlı pozisyonlarıyla meşhurdur. Peki finans, gerçekten sizin için uygun bir kariyer yolu mu?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans, dolgun maaşlı pozisyonlarıyla ünlü bir sektör olarak kabul edilir, gerçekten de öyledir. Ancak bu finans sektörünün herkes için uygun bir çalışma alanı olduğu anlamına gelmez.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, finans sektöründe çalışabilmek her baba yiğidin harcı değildir. Sektör yüksek temposu ve yoruculuğuyla meşhurdur. Bunun dışında, Finans sektöründe çalışmak istiyorsanız, belli başlı özelliklere de sahip olmanız gerekir.

Finans iyi bir kariyer yolu mu?

Entrepreneur’de yer alan değerlendirme yazısına göre, bir finans kariyeri gerçekten de çok faydalı olabilir. Rakamlara aşina bir kafanız ve finansal planlama tutkunuz varsa, finans sektörü sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Ancak karar vermeden önce finans alanında bir kariyer için sahip olmanız gereken özellikleri bilmeniz, doğru seçim yapmanızı kolaylaştırabilir.

Finans alanında bir kariyer düşünüyorsanız, başarılı olmak için çeşitli becerilere ve yeteneklere ihtiyacınız olacağını kabul etmelisiniz. Temel beceriler arasında güçlü matematik becerileri, detaylara dikkat ve para yönetimi yer alır. Ayrıca iyi problem çözme ve iletişim becerilerine de ihtiyacınız olacaktır. İşte finans sektöründe kariyer hedefleyenler için aranan en önemli sekiz beceri…

Matematik yeteneği

Finans alanında başarılı bir kariyer, güçlü matematik becerileri gerektirir. İstatistikler, mali raporlar ve bütçeler dahil olmak üzere karmaşık mali verileri anlayabilmeniz ve bunlarla çalışabilmeniz finans sektöründe bir kariyer için olmazsa olmazlar olarak öne çıkar. Bu beceri, olasılık, hesaplama ve cebir gibi matematiksel kavramlarla aranızın iyi olması gerektiği anlamına gelir. Matematik becerilerinize güvenmiyorsanız, bir finans kariyerine başlamadan önce bir daha düşünmeniz iyi olabilir.

Analitik düşünme

Analitik düşünme, finans profesyonelleri için bir başka önemli beceri olarak öne çıkar. Doğru kararlar verebilmek için verileri analiz edebilmeli ve eğilimleri belirleyebilmelisiniz ve her zaman eleştirel düşünmeye ve sorunları çözmeye hazır olmalısınız. Doğuştan analitik düşünme becerisine sahip olmadığınızı düşünüyorsanız üzülmeyin. Bu eksiğinizi kurslar alarak, akıl hocalarıyla çalışarak ve boş zamanlarında pratik yaparak kapatabilirsiniz.

Detaylara dikkat

Ayrıntılara dikkat etmek finans sektöründe çok önemlidir çünkü küçük bir hata büyük mali kayıplara neden olabilir. Örneğin, bir e-tabloya yanlışlıkla yanlış numaranın girilmesi, yanlış bir mali tabloya yol açabilir. Bu, yatırımcıların şirketin finansal sağlığı konusunda müşterileri yanıltılmasına neden olabilir ve bu da potansiyel olarak para kaybetmelerine yol açar. Rakamlarla çalışırken kesin ve doğru olmak, finans sektöründe kariyer için tartışılmaz bir gerekliliktir.

İş zekası

Güçlü iş zekasına sahip olmak, bir şirketin iç işleyişini ve finansal kararların bir işletmenin genel başarısını veya başarısızlığını nasıl etkileyebileceğini anlamak anlamına gelir. Güçlü iş zekasına sahip olanlar, bir şirketin zaman içinde büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı olan akıllı finansal kararlar alabilir. İş zekanızı geliştirmek için iş dersleri almak, finans sektöründe bir mentor ile çalışmak ya da finans alanında staj veya iş yoluyla deneyim kazanmak gibi yollara başvurulabilir.

Finansal farkındalık

Finans alanında çalışmak kazançlı bir kariyer yoludur ancak bunun için finans piyasasının ve nasıl çalıştığının farkında olmanız gerekir. Geride kalmamak için finans dünyasındaki güncel olaylar ve trendler hakkında bilgi sahibi olmanız da oldukça önemlidir. Finans karmaşık bir alandır ve içinde olanlar için tehlikeli birçok tuzak barındırır. Bu nedenle temelleri anlamadığınızda, kariyerinizi etkileyen yüksek maliyetli hatalar yapmanız kolaylaşır ve bu da size kaybettirir.

Finansal modelleme

Finansal modelleme, bir finansal durumun matematiksel bir modelini oluşturma becerisidir. Bu, bir şirketin belirli bir süre boyunca öngörülen performansından önerilen bir yatırımın olası sonucuna kadar her şey olabilir. Finansal modeller, yatırımcılar, bankacılar ve diğer finans uzmanları tarafından paralarını nereye tahsis edecekleri konusunda bilinçli karar vermelerine yardımcı olmak için kullanılır.

Finans alanında çalışmak istiyorsanız, bu modelleri nasıl oluşturacağınızı bilmeniz çok önemlidir. Yazılım programları süreci basitleştirebilir, ancak temel muhasebe kurallarını ve finansal kavramları iyi anlamanız gerekir. Bu şekilde, sizin ve iş arkadaşlarınızın önemli kararlar almasına yardımcı olacak doğru modeller oluşturabilirsiniz.

Kar zarar analizi

Finans dünyasında kar ve zarar analizi yapmayı bilmenin önemini abartmak zordur. Kâr ve zarar yani ‘proift and loss’ (P&L) tablosu size bir şirketin kâr mı yoksa zarar mı ettiğini ve ne kadar para kazandığını veya kaybettiğini gösterir.

Bu bilgi, bir şirkete yatırım yapıp yapmama gibi konularda bilinçli kararlar vermek için çok önemlidir. P&L tablolarını analiz etmek, bir şirketin kesinti yapması gerektiğinde tasarruf edebileceği alanları belirlemenize de yardımcı olur.

İletişim

Finans, sürekli gelişen bir alan olduğundan, değişikliklere ayak uydurmak ve rekabette önde olmak için etkili bir şekilde iletişim kurabilmelisiniz. İyi iletişim becerileri, karmaşık kavramları kavramanıza, müşterilere finansal analizleri açıklamanıza ve anlaşmaları müzakere etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca iş arkadaşları ve müşterilerle ağ oluşturmak ve ilişkiler kurmak için de iletişim becerisi oldukça gereklidir.

Büyük İstifa’nın yerini alan kariyer akımı: Büyük Belirsizlik

 

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

 

Kadınlar salgında kariyerlerinden vazgeçmeye başladı

 

Birden fazla kariyer için istifa ediyorlar

 

Neden evden çok fazla çalışmak kariyeriniz için kötü olabilir

 

Finansal sağlığa nasıl ulaşılır?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)