BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNeden evden çok fazla çalışmak kariyeriniz için kötü olabilir----

Neden evden çok fazla çalışmak kariyeriniz için kötü olabilir

Neden evden çok fazla çalışmak kariyeriniz için kötü olabilir
14 Nisan 2021 - 09:56 www.finansgundem.com

Evden çalışmanın birçok avantajı var gibi görünse de uzun sürmesi durumunda kariyerinizi negatif etkileyebileceği belirtiliyor.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Evden çalışmanın sevilecek çok yanı olabilir. İşe gidip gelmekten kaçınmak, tüylü terlikler giymek ve köpeğinizin ayaklarınızın dibinde olmasının tadını çıkarmak gibi. Evden çalışma konusunda takdir edilecek bu kadar çok şey varken, bunu sonsuza kadar yapabileceğinizi umuyor olabilirsiniz. Sonuçta, teknoloji bağlı kalmamızı, iletişim kurmamızı ve işbirliği yapabilmemizi sağlıyor.

Ama ne dilediğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Evden çalışmanın daha karanlık bir tarafı da var ve özleyeceğiniz çok şey olabilir. Çok uzun sürmesi durumunda kariyerinizin büyümesini sınırlıyor veya ona zarar veriyor olabilir misiniz?

Birincisi, sosyal izolasyonla mücadele ediyor olabilirsiniz. Columbia Üniversitesi tarafından yapılan küresel bir araştırma, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'daki 226 bin kişinin deneyimlerine baktı. Tüm bölgelerde depresyon ve anksiyete vakaları görüldü. Bunlar ilişkilerin bozulması ve katlanmak zorunda olduğumuz mesafeyle bağlantılı. İş ise meslektaşlarımızla bağlantı kurabileceğimiz ve ilişkilerden keyif alabileceğimiz bir yerdir, bu yüzden uzakta olmak zor.

İnsanlara neden şirketlerinde kaldıklarını sorduğunuzda, genellikle bunun insanlar için olduğunu söylerler. Birlikte çalıştığımız kişiler, çalışan değer denklemimizin önemli bir parçasıdır. Meslektaşlarımızın zekasından ve bilgisinden ve patronumuzun katkılarından ve mizah anlayışından yararlanıyoruz. Yine de uzaktan ilişkiler kurabilseniz de, bunlar genellikle derin veya geniş değildir.

Bağlantı sayınız da muhtemelen azalıyor. Onları iyi tanımadığınız için görmediğiniz insanlar var ve onlara bir mesaj göndermek ilişkiye pek uymuyor. İnsanlarla sanal olarak tanışabilirsiniz, ancak bu onlarla gayri resmi olarak bağlantı kurmakla aynı şey değildir. Kısa bir molada birlikte kahve içme veya kariyerinizin başka bir döneminde asansörde birlikte çalıştığınız biriyle karşılaşma fırsatını kaçırıyorsunuz.

Sosyal sermayeniz ve kuruluş genelindeki ilişkiler ağınız bir banka bakiyesi gibidir. Pandemiden önce sağlıklı bir dengeye sahip olmuş olabilirsiniz, ancak büyük olasılıkla uzakta olduğunuz süre boyunca para çekmek zorunda kaldınız ve tekrar para yatırmak için yüz yüze olmanız gerekiyor.

Muhtemelen evde biraz sıkılıyor olabilirsiniz. Evde yemek yiyebilir, egzersiz yapabilir, alışveriş yapabilir ve çalışabilirsiniz. Ama yapabilmen, yapman gerektiği anlamına gelmez. Ofise gitmek, gün içinde size daha fazla teşvik ve çeşitlilik sağlar. Arabaya giriyor, otoparkta yürüyor, meslektaşlarınızla (yüz yüze) etkileşimde bulunuyorsunuz, öğle yemeği yiyor, birden fazla konferans odasında buluşuyor ve gün boyunca molalar veriyorsunuz. Bu çok sıradan görünse de, aynı evde her gün aynı ekranınızın önünde çalışmaktan daha fazla çeşitlilik ve teşvik sağlar.

Başkalarının yanındayken öğrenme şansı da önemlidir. Çetrefilli tedarik zinciri sorunu ve meslektaşlarınızın bunu nasıl çözdüğü hakkında bir konuşmaya kulak misafiri oluyorsunuz. Zor bir müşteri hakkındaki bir tartışmayı ve takım arkadaşınızın duygularını nasıl yönettiğini ve yapıcı bir şekilde tepki verdiğini gizlice dinlersiniz. Ya da terfi sırasında kullanacağı yeni bir beceri üzerine yeni bitirdiği havalı ders hakkında başka bir çalışanla konuşursunuz. Bu çeşitlilik, ilham ve yeni öğrenme fırsatları hem sağlığınız hem de organizasyondaki başarınız için hayati öneme sahiptir. Bilgi ve genişletilmiş farkındalık geliştirmek, size yanıt verme, sorunları çözme ve şirketinizin değerlerine göre hareket etme yeteneği verir.

Evden yapabileceğiniz çok şey var ve muhtemelen takdire şayan bir performans sergilediniz. Ancak evden o kadar ideal olmayabilecek iş konusunda kendinize karşı dürüst olmanız önemli olacaktır. Bazı araştırmalara göre, daha karmaşık olan veya hız, problem çözme veya işbirliği gerektiren işler, meslektaşlarınızla yüz yüze olmadığınızda o kadar etkili olmayabilir. Şirketler yeni fırsatlar sunduklarında, genellikle özellikle iyi performans gösterenleri ararlar ve muhtemelen harika işler çıkaran iş arkadaşlarına karşı çıkarsınız - bu nedenle, elinizden gelenin en iyisini nerede yapabileceğiniz ve en parlak çabalarınızı gösterebileceğiniz konusunda kasıtlı olun. Bu, kariyeriniz ve geleceğiniz için önemli olacaktır.

Ofiste çalışmanın bir başka faydası da evden çıkmak ve iş-yaşam sınırınızı güçlendirmektir. Pek çok insan evden çalışmanın kapanmayı zorlaştırdığını söyledi. Mutfak masanızdaki dizüstü bilgisayar sizi çağırıyor ve işinizle yaşamınız arasında yeterince ayrım hissetmeyebilirsiniz. Bu, bunalmışlık ve hatta tükenmişlik duygularına katkıda bulunabilir. Ofise gitmek ayrılığı garanti etmez, ancak kesinlikle onu güçlendirir ve sizinle işiniz arasına biraz mesafe (gerçek ve mecazi) koyar.

Liderler ve şirketler bundan kaçınmaya çalışsa da, ofiste değilseniz, maalesef gözden ve akıllardan çıkmış olabilirsiniz. İnsanlar önlerinde olana odaklanma eğilimindedir ve daha az görünür olana katılmak için disiplin geliştirmek mümkün olsa da, daha fazla çaba gerektirir.

Bunun işiniz ve kariyer gelişiminiz için anlamı vardır. Üzücü ama doğru, ofiste değilseniz, büyük bir proje veya yeni fırsat için değerlendirilmeyebilirsiniz. Evden çalışmanın yaygınlığına ve ofisten uzakta çalışmanın artan kabulüne rağmen, uzaktaki ekip üyeleri ofisteki meslektaşları kadar kararlı olarak algılanmayabilir. Veya yeni bir grup oluşturan lider, sırf radar ekranında olmadığınız için sizi düşünmeyebilir. Bunların hiçbiri ideal değildir ve şirketler bu durumlardan kaçınmak için çabalayabilir, ancak bunlar muhtemelen göz önünde bulundurmanız gereken gerçek koşullar olacaktır.

Bize önem duygusu veren şeylerden biri anlamlı işler yapmaktır ve ofiste değilseniz o kadar bağlantılı veya hayati hissetmeyebilirsiniz. İyi bir iş yapmak için aynı yerde başkalarıyla birlikte görünmenin güçlü bir yanı var. Çabalarımızın başkalarının çalışmalarına ve nihayetinde müşterilerimizin deneyimlerine nasıl katkıda bulunduğunu görmek daha kolay. Bizi birleştiren enerjiyi toplamak değerlidir. Ve büyük bir plan içinde önemli olduğumuzu hissetmek, her sabah motive olmamıza yardımcı olabilir.

Uzaktan çalışırken bunun bir kısmını hissedebilirsiniz, ancak büyük olasılıkla bu duygu o kadar büyük olmayacaktır. Her zaman evdeyseniz, gerçekten önemli olan şeylerle daha geniş bir amaç ve bağlantı duygusunu kaçırabilirsiniz.

Ofiste çalışmak elbette mükemmel değil. Ama ikisi de evden çalışmıyor. En ideal durum muhtemelen her ikisine de sahip olmak ve mümkün olduğunca her birinden ne kadar yaptığını seçebilmektir. Ekibiniz ve şirketiniz için nerede çalışacağınız ve nasıl çalışacağınız konusunda seçimler yapmak isteyeceksiniz. İş yerinde esneklik müthiş yeni bir avantaj olacak. Dengeli kalın, böylece çok fazla değiş tokuş yapmazsınız. Bir yıl daha ev ofis bilgisayarınızdan bakmak ve ilişkileriniz, öğreniminiz, mutluluğunuz veya kariyer gelişiminiz açısından ne kadar özlediğinizi fark etmek istemezsiniz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)