BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBüyük İstifa’nın yerini alan kariyer akımı: Büyük Belirsizlik----

Büyük İstifa’nın yerini alan kariyer akımı: Büyük Belirsizlik

Büyük İstifa’nın yerini alan kariyer akımı: Büyük Belirsizlik
11 Kasım 2022 - 17:22 www.finansgundem.com

Pandemi süresince iş dünyasını etkisi altına alan Büyük İstifa akımı küresel ekonomideki belirsizliklere boyun eğdi. Çalışanlar belirsizleşen ekonomide kariyerlerini korumaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Büyük İstifa’ akımı yaklaşık iki yıl boyunca iş dünyasını domine etti. Ancak işverenler yakın zamanda rahat bir nefes alabilir. CNBC’nin haberine göre LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky iş dünyasının ‘Büyük İstifa’ dalgasından kurtulmakta olduğunu belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere geçtiğimiz yıl pandemi sırasında Goldman Sachs’in genç çalışanlarının yoğun çalışma şartlarından şikayet etmesiyle oluşan ‘Büyük İstifa’ akımı dünyanın dört bir yanında etkilerini hissettirmişti. İş piyasasının daralmasıyla birlikte birçok şirket personel çalışma şartlarında iyileştirmeye gitmek zorunda kalmıştı. Pandemi boyunca birçok çalışan iş ve kariyer değişikliğine gitmiş, işverenler kıdemli çalışan kadrosunu korumakta zorlanmıştı.

Dünyanın en büyük iş ağı platformu LinkedIn’in CEO’su Roslansky söz konusu akımın değişmeye başladığını belirtiyor. Roslansky'ye göre, iş değiştiren küresel LinkedIn üyelerinin yıllık bazda payı, geçen yılın eylül ayında yüzde 44'lük bir seviyeden bu yıl eksi yüzde 2'ye düştü. Benzer şekilde, Asya-Pasifik'te, "iş değiştirme oranı" da aynı zaman diliminde büyük ölçüde düştü. Yüzde 83'lük bir zirveden yüzde 4'e geriledi.

Belirsizlik dönemi

Sadece kasım ayında, sosyal medya ve internet devleri Twitter, Meta ve Salesforce'un geçen hafta işgücünü azaltması nedeniyle 20.000'den fazla ABD'li teknoloji çalışanı işten çıkarıldı. Roslansky, Büyük İstifa yerine, işgücünün şimdi "büyük bir belirsizlik dönemine girdiğini" söyledi.

Söz konusu tablo, LinkedIn'in son Küresel Yetenek Trendleri raporunda da görüldüğü üzere çalışanların finansal durumlarının iyileşebileceğine dair azalan güvenlerin yansıtıyor. Japonya ve Hindistan da dahil olmak üzere ankete katılan sekiz ülkeden beşinde, çalışanların kariyerlerine olan güveninin düştüğü görüldü.

LinkedIn'in Baş Ekonomisti Guy Berger, belirsizliği son birkaç yılda küresel ekonomide görülen gelişmelere bağladı. Bu gelişmelerse ekonominin pandemiden toparlanması, tedarik zinciri kesintileri, rekor seviyelerdeki enflasyon ve küresel ekonomik büyümedeki yavaşlama.

Berger açıklamasında, “Çalışanlar da bu belirsiz ortamın farkındadır. Son birkaç yıldır sağlıkları, iş güvenceleri ve cüzdanları konusunda endişeliler. Belirsizlik hem kişisel hem de profesyonel hayatlarına yayılıyor" ifadelerine yer verdi.

 

Eski çalışandan 'Titanik' benzetmesi: Musk'ın 'Twitter' sınavı!

 

Ünlü ekonomist açıkladı: Enflasyonu düşürecek 4 gelişme

 

JP Morgan: Ekonomik fırtına için zemin oluştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)