BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBirden fazla kariyer için istifa ediyorlar----

Birden fazla kariyer için istifa ediyorlar

Birden fazla kariyer için istifa ediyorlar
03 Mayıs 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde yoğun çalışma şartlarından bunalan finans çalışanları çareyi sabit işlerinden ayrılarak kariyerlerini bölmekte buldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde birçok finans çalışanı zorlu çalışma şartları nedeniyle sabit işlerini bırakarak kariyerlerini bölmeye yöneliyor. CNBC’nin haberi daha az mesaiyle birden fazla işte çalışan insanları kapsayan bu yeni akımı konu alıyor.

Söz konusu planı yedi yıl öncesinde gerçekleştiren eski finans ve ürün yönetimi çalışanı Gary Chung gerçekleştirmiş. 44 yaşındaki Chung geleneksel biçimde tam zamanlı bir işte çalışmak yerine birden fazla kariyer yapmayı tercih etmiş. Finans çalışanı olduğu dönemde Hong Kong’da, fazla mesaiyle aşırı yoğun bir çalışma ortamında mesai yaptığını söyleyen Chung, Buna uzun süre dayanamadım dedi.

Gözünü karartarak aldığı kararın ardından Chung bir süre kameraman ve diksiyon eğitmeni olarak çalışmış. Chung şimdilerde ise Tekvando eğitmeni ve spor malzemeleri satışı üzerine odaklanıyor.

Bu akım nereden çıktı?

Sabit iş kariyerini bırakma ve kariyeri bölme konusunun popülerleşmesi genellikle Amerikalı yazar Marci Alboher’e atfedilir. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Alboher tatmin edici bir iş hayatı arayışında birden fazla ilgi alanı ve gelir akışı peşinde koşan insanlar hakkında bir kitap yazmıştı.

Söz konusu akıma bir diğer örnek de Hong Kong’da yaşayan, kişisel gelişim eğitmenliğiyle birlikte sosyal girişimcilik ve finansal planlama faaliyetleriyle uğraşan Hugo Ho. 31 yaşındaki girişimci, “Her gün sabah akşam aynı işi yapmıyorum. Her gün birbirinden farklı. Kendimi her gün tazelenmiş ve motive hissediyorum” dedi.

Hong Kong merkezli profesyonel hizmetler firması Mercer’s’in CEO’su Vicki Fan, sabit bir iş yerine kariyer bölme fikrinin aslına bakılırsa serbest olarak çalışmaya benzese de kendi içerisinde farklılıkları olduğunu söyledi. Fan konuyla ilgili açıklamasında, “Serbest olarak çalışanlar genellikle saat bazlı veya proje bazlı çalışırlar ve işlerinde yükselişleri ve alçalışları görmekten memnun olurlar” dedi. Buna karşın kariyerlerini bölen çalışanlarsa bunu daha da resmileştiriyorlar. Fan, bu tip çalışanların tam zamanlı çalışan insanların meslek rollerine de başvurduğuna dikkat çekiyor.

Trend hızla yükseliyor

Söz konusu kariyer tercihi tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Tekvando eğitmeni ve spor malzemeleri satıcısı olan Chung insanların iyi bir iş hayat dengesi kurmak istediğini söyledi.

“Kariyerini bölen bir kişi olarak bu yolla iş hayat dengesinin kurulmasının çok daha kolay olduğunu düşüyorum” diyen Chung birçok kişinin YouTube veya internet fenomeni olma hayallerine dikkat çekiyor.

Kişisel gelişim uzmanı olarak çalışan Hugo Ho teknolojik gelişmelerin insanlara kolayca farklı kariyer fırsatları aramasına olanak sağladığına dikkat çekti.

Ana akım iş gücünü geride bırakır mı?

Mercer’s CEO’su Fan özellikle pandeminin bir sonucu olarak kariyerlerini bölen çok sayıda insan olduğuna dikkat çekiyor. Ancak Fan kariyerini bölen çalışanların ana akım işgücünün yerini alabileceğini düşünmüyor.

Fan, “Bir işverenin bakış açısında göre bir çalışanın yerine kariyerini bölme sisteminin uygun olabilmesi için bu sisteme hazır iki çalışanın mutlaka mesai yapması gerekir. Birçok şirketin var olan meslek rolleri bu şekilde çalışmıyor” açıklamasına yer verdi. İş yönetimi uzmanı söz konusu sistemin yaygınlaşması için beceri veya sorumluluklara daha fazla odaklanılması ve çalışma saatlerine ve iş yönetim sürecinin yeniden tanımlanması gerektiğini belirtiyor.

Fan kariyerlerini bölen kimselerin sağlık hizmetleri veya emeklilik gibi hizmet ve avantajlara sahip olabilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Aksi takdirde kariyerlerini bölmek isteyenlerin sınırlı kalması muhtemel olacaktır.

İsviçre’de 'evsizlerden kurtulma' planına tepki yağdı

 

Sürdürülebilir yatırımın liderleri

 

Buffett’ın varisi belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)