BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni ekonomik kodlara göre bakış açınızı revize edin----

Yeni ekonomik kodlara göre bakış açınızı revize edin

Yeni ekonomik kodlara göre bakış açınızı revize edin
30 Aralık 2022 - 17:33 www.finansgundem.com

Ekonominin kodları değişiyor. Eski ekonomi zihniyetini bırakıp yeni ekonomiye geçiş yaparak başarıya ulaşmak için bazı ipuçlarını takip etmek gerekiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya ekonomisi belirgin bir dönüşüm geçiriyor. Gözlemciler ve analistler, bunun birkaç yıldır yaşanıyor olduğunun altını çiziyor ve özellikle yatırımcıları kişisel başarı için zihniyetlerini yeni ekonomi kodlarına göre revize etmeleri noktasında uyarıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, eski ekonomi zihniyetini bir kenara bırakıp yeni ekonomiye uygun bir zihniyet elde etmenin zamanı geliyor. Yeni ekonomiye geçiş ivmesini ise üstel teknolojiler, küresel borç balonu, değişen demografik özellikler ve pandemi gibi katalizörler belirliyor.

Paradoksal değişiklikler

Entrepreneur’den Nitin Kumar’ın analizine göre, değişime en dirençli olanlar bile, bu on yıl sona erdiğinde dünyanın çok farklı görüneceği konusunda hemfikir. Bununla birlikte, birçok insan hala inkâr içinde ve bu inkârın yol açtığı eskimeye yenik düşüyor. Yeni ekonomideki birkaç paradoksal değişiklik, eski geleneksel düşünceyle çelişiyor ve taban tabana zıt yaklaşımlara ihtiyaç duyuyor. Yeni ekonominin temelleri, eski ekonomi insanlarının geçiş yapmasını zorlaştıran paradoks üzerine inşa edildiğinden, çoğunluğun bu geçişi başaramayacağı öngörülüyor.

Değişen manzara

"Yeni ekonomi zihniyeti" terimi, büyümeyi ve başarıyı yönlendirmek için inovasyona, uyarlanabilirliğe ve modern teknolojiye odaklanan bir düşünme biçimi ve iş yaklaşımı anlamına geliyor. Bu zihniyet genellikle risk alma, değişimi kabullenme, rekabette önde kalmak için alışılmışın dışında düşünme ve günümüzün hızla değişen ekonomik manzarasına uyum sağlama isteğini içeriyor.

Ancak, ilerlemeyi ve yeni ekonomiye geçişi veya başarıyı engelleyen birkaç farklı bagaj modeli bulunuyor.

"Yeni ekonomi zihniyeti" terimi, büyümeyi ve başarıyı yönlendirmek için inovasyona, uyarlanabilirliğe ve modern teknolojiye odaklanan bir düşünme biçimi ve iş yaklaşımı anlamına geliyor.

Gerçeğe direnmek

Kendinizi anlayın, tepkilerinizi izleyin ve yapay zeka, metaverse, kripto para birimleri, otonom sürüş gibi her yeni teknolojik değişime direnip direnmediğinizi analiz edin. Yeni dünyadaki ilk başarı dalgasını kaçırmak insanları üzüyor olabilir; ya da kendilerini mağdur ya da değişimin düşmanı olarak görüyor olabilirler. Ancak bu iki duygu da yeni dünyaya geçişinizde size yardımcı olamaz. Ancak olumlu adımlar atar, fırsatları anlar ve riskleri boyutlandırırsanız, kişisel büyümenizin temelini atabilirsiniz.

Beğenseniz de beğenmeseniz de bu değişimlerin temel olduğunu kendinize hatırlatmanız oldukça önemli. Bu değişiklikler düşünce sürecinize göre bükülemez ve düşünme şeklinizi değiştiremezse geride kalmanız kaçınılmaz olacaktır. Hiçbir şey inşa etmemiş ve eski ekonomiye bağlı kalma konusunda sabit fikirli olan insanlar zaten modası geçmiş ve çoğu zaman alay konusu olmaya mahkumdurlar.

Geçmişte yaşamak

Birçoğumuz son on veya yirmi yılda çok başarılı kariyerlere sahip olduk; bu başarı, becerilere, geçmiş tecrübelere ve işleri belirli bir şekilde yapma becerisine bağlıydı. Bununla birlikte, çevremizdeki alan değiştikçe ve yeni ekonominin yeni gerçekleri ortaya çıktıkça, birçok insan güvensizliklerini maskelemek için geçmişten gelen güvenliğe tutunmaya başladı. Ancak nostalji harika bir duygu olsa da, insanları etraflarındaki ilerlemeye karşı kör edebiliyor.

Nostalji harika bir duygu olsa da, insanları etraflarındaki ilerlemeye karşı kör edebilir.

Yetki hissi

Eski bir ekonomik işletmede bir unvana sahip olmak sizi güncel, alakalı veya aranan kişi yapmaz. Becerilerinizin sorumluluk alanlarınızın dışında gelişmemiş olma olasılığı yüksektir. Büyük arkaik şirketlerde uzun yıllar geçirmek, insanları gerçeklerden koparır ve onları yöneticilere dönüştürür.

Yeni ekonomide başarılı olmak için uygulamaya önem vermeli, sorunlarla oynayabilmeli, hata yapmalı, aptal görünmeli ve hatta alay edilmelisiniz. Yanlış duymadınız, ölçek tanımları değişti; karmaşıklık artık daha az personel ve daha yenilikçi teknolojilerle daha fazlasını yapmak olarak tanımlanıyor. Şirketinizin tişörtü size karmaşık bir işle başa çıkma hissi veya yetki duygusu veriyorsa, biraz iç gözlem yapma zamanınız gelmiş olabilir.

Yeni ekonomi: Beceriler ve nitelikler

Yeni bir ekonomide başarılı olmak ve gelişmek için gereken çok sayıda beceri bulunuyor. Geçmişten gelen kural kitapları geçerli olmadığında, kişinin zihniyetini yükseltmesi gerekiyor. Bir beceri ve nitelikler mozaiğini özümsemeli ve geliştirmelisiniz.

Yeni ekonomi, tanımı gereği değişken, yıkıcı ve hızlı değişiyor. Öngörülebilirliğe ve son on yılda işe yarayan uygulamalara alışmış insanların hayatta kalmak için bu değişime uyum sağlaması gerekiyor.

Belirsizlik ve muğlaklıkta gezinin

Artık lineer bir çağda değiliz ve bir profesyonel ya da işletme olarak izleyeceğimiz iyi planlanmış bir rotamız yok. Öngörülemezlik, netlik eksikliği ve kesintiye uğramak, keşfedilmemiş topraklarda gezinme ihtiyacını yaratıyor.

Yeni ekonomi, tanımı gereği değişken, yıkıcı ve hızlı değişiyor. Öngörülebilirliğe ve son on yılda işe yarayan uygulamalara alışmış insanların hayatta kalmak için bu değişime uyum sağlaması gerekiyor.

Birleştirici olun

İlişkilerde ustalaşmak ve yeni ağlar kurmak, yeni ekonominin para birimini oluşturuyor. Etkililiği sağlamak için sosyal sermaye inşa etmeli, edinmeli ve büyütmelisiniz. Gerçek birleştiriciler bunu çok iyi anlarlar ve bunu şirket içinde ve dışında işletme modellerine yerleştirirler, yani kendi içlerinde mini bir ekosistemdirler. Birleştirici olmak, fırsatlar ve bir topluluk duygusu yaratır ve insan dokunuşunu kaybetmenin kolay olduğu günümüzün yüksek tempolu, aşırı hızlı dünyasında gelişmek için avantajlı bir platform sağlar.

Kişisel bir marka geliştirin

Pek çok insan bir şey istediğinde bir ağ kurar ve görünür hale gelir. Yeni ekonomide, radarınızda bile olmayan fırsatların hacmi ve hızı çok yüksek olduğundan, markanız ‘günlük olarak’ yönetilmelidir. Markanız güçlü, görünür ve tanınabilirse fırsatları çekebilir ve siz de hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Bu yaptığınız bir şey değilse, zihniyet değişikliği ve tutum yükseltme zamanı gelmiş demektir.

Pek çok eski ekonomi şirketi, kendini tanıtma veya alçakgönüllülükten yoksun olma gibi modası geçmiş nedenleri öne sürerek kişisel marka anlatısını sakatlıyor. Bu kültürler, ekosistem zenginleşmesini sekteye uğratıyor ve yeniliği sınırlıyor ve sonunda bu onların finansal durumlarına yansıyor.

Kişi sürekli olarak öğrenmeli, öğrendiklerini unutabilmeli ve piyasadaki değişimlere uyum sağlamalıdır.

Konfor alanlarını terk edin

Ömür boyu istihdam ve hatta becerilerinizi on yıl boyunca sömürme günleri çoktan geride kaldı. İşler, şirketler ve sektörlerin hepsi bozuluyor ve değişime uğruyor. Bazen becerileriniz, ne kadar alakalı görünürse görünsün, bir şirkette veya endüstride dikkatinizi çekmeden geçerliliğini yitiriyor. Kişi sürekli olarak öğrenmeli, öğrendiklerini unutabilmeli ve piyasadaki değişimlere uyum sağlamalıdır.

Kişisel bir marka ve ağınız, en son teknolojiye uyumlu olmanıza da yardımcı olur. İlkelerde katı, yöntemlerde esnek olun. Bu, bireylerin ve kuruluşların değişen koşullara uyum sağlamalarını ve rekabetçi kalmalarını zorlaştırarak katı ve esnek olmaktan kaçınmalarına yardımcı olabilir.

Deneyimlerinize takılı kalmayın

Bir kuruluşta kazanılan deneyimin sizi başka bir kuruluşta başarılı kılacağına dair hiçbir garanti yoktur çünkü artık davranışları etkileyen yapı, kültür ve teşvikler gibi çok fazla değişken vardır.

Geçmişten gelen birçok kural kitabı, uygulaması, zihniyeti ve basmakalıp inançlar, şirketlere ve endüstrilere büyük zararlar verdi. Uzmanlık hala değerli ancak deneyim yeni ekonomide bir bagaj niteliği taşıyor. Artık, zihniyetleri geçmiş başarılara ve kanıtlanmış ve yerleşik stratejilere sahip insanlar, olaylara yeniden bakmalı ve nerede durduklarını analiz etmelidir.

Eski ekonomi inançları çoğu zaman, inovasyon eksikliği, yeni teknolojileri benimseme konusundaki isteksizlik ve uzun vadeli başarı yerine kısa vadeli kazanımlara odaklanma ile karakterize edilebilir. Öğrenmeyi unutmak, geçiş yapmayı öğrenmek kadar önemlidir.

Sonuç olarak, bu engelleri aşmanın anahtarı, değişim ihtiyacının farkına varmak, kaynaklara yatırım yapmak ve yeni düşünme ve çalışma yollarını benimsemekten geçiyor. Ancak bunları sağlayan bireyler ve kuruluşlar, yeni bir ekonomi zihniyetini benimseyebilir ve günümüzün hızla değişen ekonomik ortamında başarılı olabilir.

Başarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?

 

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık

 

Yeni yılda finansal başarının 5 adımı

 

Başarılı bir yatırım serüveni için 6 ipucu

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)