BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?----

Başarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?

Başarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?
29 Aralık 2022 - 17:37 www.finansgundem.com

Başarıya giden yolda zaman yönetimi çok önemli bir yer işgal ediyor. Peki başarılı insanlar zamanlarını nasıl yönetiyor?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başarılı insanlar genellikle sürekli hareket halinde olan, aynı anda birden fazla görev ve sorumlulukla başa çıkan, hevesli kişiler olarak düşünülür. Ancak onları diğerlerinden ayıran şey, zamanlarını yönetme ve kendi avantajlarına verimli bir şekilde kullanabilme becerileridir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, zaman yönetimi, bireylerin hedeflerine ulaşmalarına ve kişisel veya profesyonel yaşamlarında tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmada çok önemli bir yere sahiptir.

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da kaleme aldığı makalede, başarılı insanların bazı becerilerde ustalaşarak organize, odaklanmış ve üretken kalabildiklerini, bunun da onların daha kısa sürede daha fazlasını başarmalarına ve daha büyük başarılar elde etmelerine olanak tanıdığını gösteriyor. İşte o beceriler…

Net hedefler ve öncelikler belirlemek

Net hedefler ve öncelikler belirlemek, etkili zaman yönetiminin en önemli parçasıdır. Bireylerin odaklanmış ve motive olmalarına yardımcı olur ve zamanlarını ve kaynaklarını, onları arzu ettikleri sonuçlara ulaşmaya yaklaştıracak faaliyetlere ayırmalarını sağlar.

Hedef belirlemenin etkili bir yolu, uzun vadeli ve kısa vadeli hedefler belirlemektir. Bir dereceyi tamamlamak veya bir iş kurmak gibi uzun vadeli hedeflere ulaşmak önemli ölçüde zaman ve çaba gerektirecektir. Öte yandan, kısa vadeli hedefler, daha kısa sürede ulaşılabilen ve bireylerin uzun vadeli hedeflere doğru ilerlemesine yardımcı olabilecek daha küçük hedeflerdir.

Hedeflerinizi belirledikten sonra, görevlere önem ve aciliyetlerine göre öncelik vermeniz önemlidir. Bu, bireylerin zamanlarını ve enerjilerini en değerli ve derhal tamamlanması gereken görevlere ayırmalarına yardımcı olur.

Etkin bir şekilde zamanı planlamak ve zaman blokajı yapmak için, bireyler öncelikle tamamlanması gereken görevleri ve bunları tamamlamak için gereken süreyi belirlemelidir.

Zamanlama ve zaman blokajı

Zamanlama ve zaman blokajı, belirli görevler için belirli zaman bloklarının tahsis edilmesini içeren önemli zaman yönetimi teknikleridir. Bu, bireylerin organize ve odaklanmış kalmasına yardımcı olur ve zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlar.

Etkin bir şekilde zamanı planlamak ve zaman blokajı yapmak için, bireyler öncelikle tamamlanması gereken görevleri ve bunları tamamlamak için gereken süreyi belirlemelidir. Daha sonra her görev için belirli zaman blokları tahsis edebilir ve bunları takvimlerine programlayabilirler.

Belirlenen zaman bloklarında görevler üzerinde çalışırken çoklu görev yapmaktan kaçınmak ve dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmek önemlidir. Çoklu görev, üretkenliğin azalmasına ve stresin artmasına neden olabilirken, dikkat dağıtıcı unsurlar odaklanmayı bozabilir ve gecikmelere neden olabilir.

Başarılı insanlar ayrıca programlarına araları ve aksama sürelerini planladıklarından emin olurlar. Mola vermek, bireylerin dinlenmelerine, yeniden şarj olmalarına ve yeniden odaklanmalarına olanak tanıyarak üretkenliği artırmaya yardımcı olabilir.

Mola vermek, bireylerin dinlenmelerine, yeniden şarj olmalarına ve yeniden odaklanmalarına olanak tanıyarak üretkenliği artırmaya yardımcı olabilir.

Delegasyon ve dış kaynak kullanımı

Yetki devri ve dış kaynak kullanımı, başkalarına devredilebilecek görevleri belirlemeyi ve bu görevlerde yardımcı olacak güvenilir kişileri bulmayı ve onları işe almayı içeren önemli zaman yönetimi teknikleridir.

Başarılı insanlar, her şeyi kendilerinin yapamayacağını ve görevleri başkalarına devretmenin, daha önemli veya acil görevlere odaklanmak için zaman ve enerjiyi boşaltmak açısından önemli olduğunun farkındadır. İdari görevler veya özel beceri veya uzmanlık gerektirmeyen görevler gibi başkalarına devredilebilecek görevleri belirleyebilirler.

Delegasyon için görevler belirlendikten sonra, başarılı insanlar bu görevlere yardımcı olacak güvenilir kişileri nasıl bulup işe alacaklarını bilir. Bu, iş listelerinin yayınlanmasını, mülakatların yürütülmesini ve görevlere uygun kişilerin seçilmesini içerebilir.

Görevleri harici şirketlere veya bireylere yaptırmak da zaman kazanmak ve temel görevlere odaklanmak için etkili bir yol olabilir. Muhasebe veya BT desteği gibi dış kaynak kullanımı, verimliliği artırmaya yardımcı olabilir ve bireylerin güçlü yanlarına ve uzmanlık alanlarına odaklanmalarına olanak tanır. Yazılım, doğru programla bazı görevleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için güçlü bir araç olabilir.

Başarılı insanlar, her şeyi kendilerinin yapamayacağını ve görevleri başkalarına devretmenin, daha önemli veya acil görevlere odaklanmak için zaman ve enerjiyi boşaltmak açısından önemli olduğunun farkındadır.

Dikkat dağıtıcı unsurları ve zaman kaybettiren alışkanlıkları yönetme

Dikkat dağıtıcı unsurları ve zaman kaybettiren alışkanlıkları yönetmek, etkili zaman yönetiminin önemli bir yönüdür. Dikkat dağıtıcı şeyler ve zaman kaybettiren alışkanlıklar odaklanmayı ve üretkenliği bozabilir, gecikmelere neden olabilir ve hedeflere doğru ilerlemeyi engelleyebilir.

Başarılı insanlar, sosyal medya gibi kişisel dikkat dağıtıcı şeyleri belirleyebilir ve onları doğru şekilde ele alabilir. Sosyal medya kullanımına sınırlamalar koymak, dikkat dağıtıcı web sitelerini engellemek için uygulamalar kullanmak gibi stratejiler uygulayabilirler.

Gürültü veya meslektaşların araya girmesi gibi dikkat dağıtıcı dış unsurlar da odaklanmayı ve üretkenliği bozabilir. Başarılı insanlar, gürültü önleyici kulaklıklar kullanmak, özel bir alanda dikkati en aza indirecek şekilde çalışmak veya kesintileri en aza indirmek için iş arkadaşlarıyla sınırlar belirlemek gibi harici dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirgeyecek stratejiler uygular.

Büyüme merkezli anlayış, kişinin öğrenme ve büyüme yeteneğine olan inancını ve yeni deneyimlere ve zorluklara açıklığını içerir.

Esneklik ve değişime uyum sağlamak

Esnek kalmak ve değişime uyum sağlamak, etkili zaman yönetiminin önemli bir yönüdür. Hayat tahmin edilemezdir ve bireylerin programlarını ve önceliklerini gerektiği gibi ayarlamasını gerektiren öngörülemeyen koşullar ortaya çıkabilir.

Başarılı insanlar, programlarını ve önceliklerini gerektiği gibi ayarlamaya açık olarak esnek kalabilir ve değişime uyum sağlayabilir. Planların değiştirilmesi gerekebileceğini ve ortaya çıkabilecek yeni fırsatlara ve zorluklara açık kalmanın önemli olduğunu anlarlar.

Büyüme merkezli anlayışı sürdürmek ve sürekli olarak yeni zaman yönetimi teknikleri öğrenmek, bireylerin esnek kalmasına ve değişime uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Büyüme merkezli anlayış, kişinin öğrenme ve büyüme yeteneğine olan inancını ve yeni deneyimlere ve zorluklara açıklığını içerir. Bireyler, zaman yönetimi becerilerini sürekli öğrenerek ve geliştirerek, beklenmedik değişikliklerle başa çıkmak için daha uyumlu ve daha donanımlı hale gelebilir.

Sonuç olarak, etkili zaman yönetimi, kişisel ve profesyonel çabalarda başarı için çok önemlidir. Etkili zaman yönetiminin önemi küçümsenmemelidir. Bireylerin zamanlarını ve enerjilerini uzun vadeli ve kısa vadeli hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak faaliyetlere ayırmalarını sağlar ve daha az zamanda daha fazlasını başarmalarına yardımcı olur.

Etkili zaman yönetimi başarı için önemli bir bileşendir. Bu stratejileri ve teknikleri benimseyerek bireyler üretkenliklerini artırabilir ve hedeflerine mümkün olan en hızlı ve verimli şekilde ulaşabilir. İyi zaman yönetimi, zamanına ve enerjisine değer verenler için çok önemlidir.

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık

 

Yeni yılda finansal başarının 5 adımı

 

Başarılı bir yatırım serüveni için 6 ipucu

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)