BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik----

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik
12 Ekim 2022 - 14:49 www.finansgundem.com

5 yıl boyunca 233 milyonerle röportaj gerçekleştiren CNBC yazarı Tom Corley sıfırdan milyonerler olanlar girişimcilerin 6 ortak noktasına dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sıfırdan yükselerek servete erişmek birçok insanın hayali. Ancak bu servete erişen insanların bazı karakteristik ortak noktaları bulunuyor. CNBC yazarı Tom Corley servet biriktirebilmenin çalışkanlık, korkusuzluk ve büyümeye odaklı zihin yapısı gerektirdiğini belirtiyor.

Corley kariyerinde beş yıl boyunca 233 milyonerin zamanlarını nasıl kullandığı üzerine çalıştığına dikkat çekti. Bu isimlerin 177’si ise sıfırdan milyoner olmuş. Corley araştırması sonucunda servet inşa edenlerin bunu başarabilmek için 6 prensipte birleştiğini söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Corley’nin sözünü ettiği sıfırdan milyonerler olanların ortak noktaları şu şekilde sıralanıyor:

1. Sürekli öğrenmeye devam ediyorlar

Corley milyonerlerle yaptığı röportajlar sonucunda öğrenme ve kendini geliştirme yeteneklerinin en öncelikli ortak özellik olduğunu belirtti.

Röportajlarını yaptığı isimlerin yüzde 49’u her gün yeni kelimeler öğrenmek için birkaç dakika çalıştıklarını belirtiyor. Milyonerlerin %61’i ise günde en az iki saat spor veya internet üzerinden verilen bir ders gibi yeni bir yeteneği öğrenmek için pratik yapıyor. Yüzde 63’lük bir kesimse işe giderken sesli kitap dinlediğini belirtiyor.

Milyonerlerin yüzde 71’i kişisel gelişim kitaplarını okuduğunu belirtirken birçokları da başarılı insanların biyografilerinden ilham aldığını söylüyor.

2. Konuşmak yerine dinliyorlar

Corley röportajları sırasında ortaya çıkan önemli bir stratejinin 5’te 1 dinleme kuralı olduğunu söyledi.

Milyonerler bir grup etrafında konuştukları her bir dakika için beş dakika dinliyor. Bu durum iş ilişkilerin güçlendirilmesinde ve belirli bir konuda bir dizi farklı bakış açısı edinmelerine yardımcı oluyor.

Corley’nin araştırmasına göre milyonerlerin %81’i hem işyeri içerisinden hem de dışarıdan aktif olarak geri bildirim aldıklarını aktardı.

3. Harika takımlar inşa ediyorlar

Finans yazarı çalışmasında sıfırdan milyoner olanların %86’sının haftada ortalama 50 saat veya daha fazla çalıştığını gösteriyor. Ancak bu çalışma yalnız başına gerçekleşmiyor. Birçoğunun başarısı güçlü yönlerine odaklanmaları ve zayıf yönlerini kapatmak için dış kaynak kullanmanın bir yolunu bulmaları sayesinde gerçekleşmiş.

Milyonerler belirli bir beceriye sahip olmadıklarında işi bu konuda harika olan isimlere devrediyorlar. Bu sayede büyük resme odaklanabilen milyonerler uygulama için daha fazla zamana ve zihinsel enerjiye sahip olabiliyor.

Kendilerini vizyonlarını paylaşan insanlarla çevreleyen milyonerler, hedefleri için mesafe kat edebilme imkanı sağlıyor.

4. Büyük hayaller kuruyorlar

Corley araştırması sırasında milyonerlerin çoğunun hayalleri üzerine çalıştığını belirtiyor. Finans yazarı milyonerlerin 10 yıl sonrası için mükemmel bir hayatın nasıl göründüğünü oturup yazdıklarını söyledi.

Finans yazarının çalışmasındaki milyonerlerden biri şarap konusunda tutkuluymuş ve ona milyonlarca dolarlık yatırım yapabileceğini düşünüyormuş. Ailesi ve arkadaşları bunun mümkün olduğunu düşünmese de o yılmamış.

Corley söz konusu milyonerin 15 yıl içerisinde sektörde uzman hale geldiğini yazdı. 2001 yılında şarap koleksiyonunun küçük bir bölümünü tasfiye eden milyoner ve Florida sahilinde hayalindeki evi satın alabilmiş.

4 milyon dolar kazanç elde eden milyoner tüm kazancını inandığı bir fikirden vazgeçmeyi reddetmeye borçlu olduğunu belirtiyor.

5. Sağlıklarına dikkat ediyorlar

Sağlıklı olmak uzun ömürlülükle eş anlamlıdır ve bu da daha fazla zenginlik yaratmak için daha fazla zaman anlamına gelir.

Corley uzun bir süre aşırı kilolarıyla mücadele eden bir milyonerin bir gün bir mil yürümeye karar verdiğini belirtiyor. Finans yazarı röportajındaki ismin daha sonraki aylarda bunu iki mil ve üç mil olarak artırdığını yazdı.

Röportaj yapıldığı sırada milyarder üç maraton koşmuştu. Corley milyonerin hayattaki enerjisini, odaklanmasını ve kısmen hayatını değiştiren şeyleri söz konusu fitness hedeflerine ulaşma konusundaki dürtüsüne bağladığına dikkat çekti.

6. Kendi şanslarını kendileri yaratıyorlar

Corley burada bahsedilen şansın bir kumarhaneyi kastetmediğine dikkat çekti. Zira finans yazarının röportaj gerçekleştirdiği milyonerlerin %94’ü asla kumar oynamadığını belirtiyor.

Milyonerler için şans bu sebeple tesadüfi bir durum değil yeni bir şey üzerine bahis oynamak anlamına geliyor. Birçok milyoner başkalarının göremediği fırsatları görebilme yeteneğine sahip. Sorunlar karşısında alternatif çözümler üretmek ve başarıya giden yolda alternatif rotalar bulabilmekte yetenekliler.

Sonuç olarak istikrarlı olmak yeni fırsatlar yaratıyor ve şans da hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçmeyi reddedenlere geliyor.

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

Liderleri yaptıkları değil yapabilecekleri için işe alın

 

Pandemi karakterlerimizi de değiştirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)