BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık----

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık

Başarılı insanlarda ortak 10 alışkanlık
20 Aralık 2022 - 18:09 www.finansgundem.com

Başarılı insanlar, alanları ne olursa olsun, belli ortak özelliklere ve alışkanlıklara sahip olabiliyor ve bu özellikler, başarıya giden yolda kilit bir tol oynuyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da kaleme aldığı makalede, hayatın birçok alanında yüksek başarıya sahip insanların ortak özelliklerini ve alışkanlıklarını masaya yatırıyor. Burns, iş dünyası, yatırım dünyası ve spor gibi farklı alanlardaki başarılı insanları inceleyerek bazı tekrar eden modeller olduğu tespitinde bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Burns, başarıya giden alışkanlıkların öğrenilebildiğini, modellenebildiğini ve kariyer yolculuğunda avantaj elde etmek için sürdürülebilir şekilde tekrarlanabileceğini ifade ediyor.

Burns’ün tüm başarılı insanlarda ortak olduğunu öne sürdüğü 10 alışkanlığa daha yakından bakmak gerekiyor.

Hedef sahibi olma

Tüm başarılı insanlar hayattan ne istediklerini bilirler. Hedeflerine nasıl ulaşacaklarını tam olarak bilemiyor olabilirler ancak nihai hedeflerinin ne olduğunu mutlaka bilirler. Yazılı hedefler, bilinç düzeyinde unutsanız bile bilinçaltınıza ne istediğinizi söyleyebilir. Hedefleriniz, yalnızca ne istediğinizi bildiğinizde sizi gerçekten istediğiniz noktaya yaklaştırmak için kararlarınızı etkileyebilir. Hedefler, olmak istediğiniz yere ulaşma yolculuğunuzdaki bir harita gibidir. Ne istediğinizi bilmek, başarı şansınızı büyük ölçüde artırır.

Sorumluluk alma

Başarılı insanlar eylemlerinin, sonuçlarının ve davranışlarının sorumluluğunu alır. Başarılı insanlar, kendi kaderlerinden sorumlu olduklarına inanırlar ve olayların gerçekleşmesi için proaktif davranırlar. Başarılı ve kazanan insanlarda kurban zihniyeti ya da sabit fikirlilik yoktur. Kaderlerinin önceden belirlendiğine değil, kaderin hayatta nereye gideceklerini belirlediğine inanırlar.

Öz disiplin

Hayatın herhangi bir alanında başarılı olan insanlar, en azından bir uzmanlık alanında öz disipline sahiptir, ancak bu, genellikle çoğu alanda kendini gösterir. Öz disiplin, nasıl hissettiğinizden veya dürtülerinizin ne kadar güçlü olduğundan bağımsız olarak, iç iradenizle kendi eylemlerinizi kontrol etme yeteneği olarak tanımlanabilir. Bir başka deyişle, öz disiplin, içsel ilkelerinizi ihlal etme ve hedeflerinizden sapma cazibesinin üstesinden gelme becerisidir. Öz disiplin, hedeflerinizi takip etmenizi, kendi stratejinizi uygulamanızı ve olmak istediğiniz kişi olmanızı sağlar.

Başarılı olan insanlar, önemli kararlar almak için zihinlerini ve olumlu arzularını kullanarak öz disiplin tarafından yönlendirilirler ve duyguları ve olumsuz arzuları tarafından yanlış kararlara sürüklenmezler. Öz disiplin sizi hedeflerinize giden ‘doğru yolda’ tutar.

Kendini geliştirme

Başarılı insanlar, olmak istedikleri kişi olmak için büyüyerek, eğitim alarak, öğrenerek ve pratik yaparak genç yaşta kendilerini geliştirmeye başlar. Kendini geliştirmek, ya da yaygın kullanımıyla ‘kişisel gelişim’ herkes için farklı bir süreçtir ama sürecin en önemli kısmı sizi hedeflerinize götüren şeyleri yaparken deneyim kazanmaktır. Sonuçları görmek, ayarlamalar yapmak ve sistematik olarak daha iyi olmak için bir geri bildirim mekanizmasına ihtiyacınız olur. Bir akıl hocası, koç veya eğitmen, sürecin bu bölümünü önemli ölçüde hızlandırabilir.

Okumak, sizi hedeflerinize taşıyabilecek bilgilerle dolup taşmanın en ucuz, en hızlı ve en kolay yoludur.

Okuma

Bir şeyde ustalaşmak için önce onu iyi ve ayrıntılı olarak bilmeniz ve anlamanız gerekir. Okumak, sizi hedeflerinize taşıyabilecek bilgilerle dolup taşmanın en ucuz, en hızlı ve en kolay yoludur.

Başarılı yöneticiler en iyi iş kitaplarını okur; başarılı yatırımcılar bilanço okur; başarılı girişimciler kar ve zarar tablosunu okur; başarılı tüccarlar çizelgeleri okur; başarılı sporcular oyun kitapları okur; başarılı politikacılar tarih kitapları okur ve başarılı insanlar kitap okur.

Zaman yönetimi

Zaman en önemli varlığınızdır ve başarılı insanlar zamanlarını akıllıca kullanır. Başarılı insanlar zamanlarına çok değer verir ve onu hedeflerine doğru adım adım ilerlemek için yüksek değerli faaliyetlerde akıllıca kullanır. Zaman, sınırlı bir kaynaktır ve bir kez boşa harcandığında geri alınamaz. Düşük değerde olduğunu düşündüğünüz faaliyetler için ise başkalarına para ödeyerek zaman satın alabilirsiniz. Ne kadar başarılı olacağınız, zamanınızı neye harcadığınız ve sonuçları optimize etmek için onu ne kadar iyi yönettiğiniz arasındaki yüksek korelasyona göre değişkenlik gösterir.

Risk alma

Başarılı insanlar, yolculuklarının bir noktasında şu an bulundukları yere ulaşmak için risk aldılar. Hedeflerinize ulaşmak için hem hesap yapmak hem de risk almak doğru bir psikoloji gerektirir. Çoğu insan risk almaktan nefret eder ve fırsatların ona neler sunabileceğini göremez. Akıllıca hesaplanmış riskler almak bir beceridir.

Zaman, sınırlı bir kaynaktır ve bir kez boşa harcandığında geri alınamaz.

Azim

Vazgeçmemek, sonunda kazanmak için en iyi stratejidir. Çoğu insan kaybetmez, sadece çok erken bırakır. Başarılı insanlar pes etmeyenler, bir kez daha denemeye devam edenlerdir. Doğru çabaya sahipseniz ve doğru yoldaysanız, kazanana kadar sebat ederseniz, sizi başarıdan ancak zaman ayırabilir. Doğru şeyi yapıyor olsanız bile, ezber bozana kadar o şeyi yapmaya devam etmelisiniz. Azimli olmanız halinde, kazanmak için her iyi girişiminizde başarı şansınız da bir o kadar artar.

Kazanmanın bir yolunu bulma

Başarılı insanlar seçtikleri oyunu kazanmanın bir yolunu bulurlar. Bir işletmeyi yönetmek, spor yapmak ve kariyer sahibi olmak kendi başına değerlendirildiğinde çok fazla çaba gerektirir. Ancak başarılı insanlar, hem içeride hem de dışarıda rakiplerini alt etmeyi ve kazanmayı öğrenmek için daha fazla çalışırlar. Hayatta kazanmanın bir yolunu bulmak çok fazla araştırma, deneyim ve anlayış gerektirir. Kazanmak, hem ne yapılacağını bilmeyi hem de planı uygulamak için tutarlı bir şekilde çaba göstermeyi zorunlu kılar.

Tutkularının peşinde gitme

Başarının birincil anahtarlarından biri, enerjinizi ve tutkunuzu takip etmek ve sevdiğiniz şeyi yapmaktır. Çok uzun bir süre boyunca çok fazla sıkı çalışma yapmak hiçbir zaman kolay değildir, ancak yaptığınız işten keyif alıyorsanız muhtemelen onu yapmaya devam edersiniz. Her sektörden başarılı insanları incelerken ortaya çıkan şey, hepsinin seçtikleri iş, spor veya kariyer için büyük bir tutkuya sahip oldukları ve sanki kendi seçtikleri bir oyunmuş gibi bu konuda yorulmadan çalıştıklarıydı. Başarılı insanlar için iş, hobi, tutku ve hayat arasındaki çizgi, yaptıkları işi sevdikleri için bulanıklaşır.

Her gün yaratmayı, inşa etmeyi ve yapmayı sevdiğiniz şey için gerçek tutkunuzu bulmanız halinde, kendi başarılı yolculuğunuzda ilerlemeye bir adım daha yaklaşırsınız. Peşinden koştuğunuz her şeyde başarı şansınızı artırmak için bu on alışkanlıktan olabildiğince çoğunu kendi yaşamınıza entegre edebilirsiniz.

Finans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik

 

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

 

Kadınlar salgında kariyerlerinden vazgeçmeye başladı

 

Birden fazla kariyer için istifa ediyorlar

 

Neden evden çok fazla çalışmak kariyeriniz için kötü olabilir

 

Yeni yılda finansal başarının 5 adımı

 

Başarılı bir yatırım serüveni için 6 ipucu

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)