BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs ofise gelmeyen çalışanlarından rahatsız----

Goldman Sachs ofise gelmeyen çalışanlarından rahatsız

Goldman Sachs ofise gelmeyen çalışanlarından rahatsız
23 Ağustos 2023 - 17:45 www.finansgundem.com

Dev yatırım bankası Goldman Sachs, çalışanlarının ofise gelmemelerinden rahatsız.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzaktan çalışmada yeni normale dönüldüğü bilgisi oldukça yaygın olsa da, Goldman Sachs ofise dönüş konusunda ısrarcı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, dev yatırım bankası Goldman Sachs, birçok çalışanın haftanın 5 günü ofiste bulunmaması nedeniyle duyduğu rahatsızlığı çalışanlarına iletiyor.

Sert önlemler

Fortune’dan Sridhar Natarajan’ın haberine göre, ofise dönüş prosedürüne uymayan çalışanlarıyla ilgili hayal kırıklığına uğrayan Goldman Sachs yönetimi, onlara bunun gerekli olduğunu ‘hatırlatıyor’.

Wall Street'in en ateşli ofise dönüş şampiyonlarından biri olan Goldman Sachs, geride kalanlara karşı sert önlemler alıyor. Wall Street devi, haftanın 5 günü ofisten çalışma politikasını hayata geçirmek için yeni bir çabaya girişiyor. Gelir getiren çalışanlar çoğunlukla tam zamanlı olarak ofise geri dönse de, üst düzey yöneticiler, iş gücünün önemli bir kısmını oluşturan diğer gruplardaki personelin isteksizliği nedeniyle hayal kırıklığına uğruyor.

İnsan kaynakları şefi Jacqueline Arthur, “Gerektiğinde esneklik olsa da, çalışanlarımıza sadece mevcut politikamızı hatırlatıyoruz. Çalışanlarımızı haftanın 5 günü ofiste çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuşuyor.

Maaşları etkileyebilir

Citigroup ve JPMorgan gibi benzer şirketler de bu akımı takip ediyor ve yöneticileri birçok çalışan için haftada 3 gün kuralını uygulamaya çağırıyor. Citigroup'ta çalışanlara, devam politikalarına uymamaları halinde maaşları etkileyebilecek sonuçlarla karşılaşabilecekleri söyleniyor. JPMorgan ise Nisan ayında çalışanlarına genel müdürlerin çalışma haftasının her günü işe gidip gelmelerinin beklendiğini iletmişti.

Goldman Sachs’ın yeni çabası, pandeminin sektörün çoğunu uzaktan çalışmaya yönlendirmesinden üç yıldan fazla bir süre sonra, kulelerini yeniden doldurmaya en istekli firmaların bile çalışanları eski yöntemlerine devam etmeleri için ikna etmek zorunda kaldığını gösteriyor. Birçok büyük firma daha katı politikalar uygulama zorluklarıyla mücadele ederken, bu gerilim kurumsal Amerika'da da hissediliyor.

Kastle Systems'den alınan verilere göre, Ağustos ayı başı itibarıyla ABD'nin en büyük 10 iş bölgesinde katılım hâlâ Kovid öncesi seviyelerin yarısından az seviyede seyrediyor. Bu rakam, 2023'ün başlangıcıyla karşılaştırıldığında ise kabaca aynı seyrediyor.

Amerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor

 

Uzaktan çalışma ikileminde CEO’lar mı haklı?

 

JPMorgan CEO’sundan uzaktan çalışan yöneticilere azar

 

Meta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

'Ofise dön’ zorlaması ters tepebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)