BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek 'dış kaynak gelmiyor' iddialarını yalanladı----

Şimşek 'dış kaynak gelmiyor' iddialarını yalanladı

Şimşek 'dış kaynak gelmiyor' iddialarını yalanladı
28 Nisan 2024 - 16:01 www.finansgundem.com

"Türkiye'ye dış kaynak gelmiyor" iddialarına sosyal medya hesabından yanıtlayan Bakan Şimşek, "Şişecam'ın tahvil ihracı" örneğini verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye dış kaynak gelmediğine yönelik iddiaları X hesabından yaptığı bir paylaşımla yanıtladı. X hesabından "Şişecam'dan Cumhuriyet tarihinin en büyük tahvil ihracı" başlıklı haberi alıntılayan Şimşek, "Ülkemize dış kaynak gelmiyor iddialarına yerinde bir yanıt" ifadesini kullandı.

Artan güvenirlik ve öngörülebilirlik nedeniyle Türkiye'ye uluslararası piyasalardan daha uzun vadeli geçmiş döneme göre uygun maliyetli dış finansman sağlandığını söyleyen Şimşek, portföy giriş ve çıkışlarına dair rakamlar da paylaştı.

Şimşek, 2023 yılı ilk beş ayında net portföy çıkışının 2,9 milyar dolar olduğunu, Haziran 2023-Şubat 2024 döneminde ise 16,8 milyar dolar net portföy girişi gerçekleştiğini söyledi.

Dış borç çevirme oranı aynı dönemde bankalarda yüzde 96’dan yüzde 149’a; reel sektörde yüzde 73’ten yüzde 118’e yükseldi.

Yılın ilk dört ayında 3,7 milyar doları sermaye benzeri olmak üzere bankalar 10,7 milyar dolar, özel sektör ise 1,6 milyar dolar eurobond ihraç etti.

Bakan Şimşek, Suudi Arabistan'a gitti

 

Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı

 

Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar: Dezenflasyon, cari açık, tasarruf...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil Şimşek28 Nisan 2024 23:47

    Hukuksal düzenlemeler, yapısal reformlarla desteklenmesi gerekiyor. Sadece faiz artışı yeterli değil. Kamuda tasarrufu henüz görmedik. Araç saltanatına son verin. Yeter artık.