BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJPMorgan CEO’sundan uzaktan çalışan yöneticilere azar----

JPMorgan CEO’sundan uzaktan çalışan yöneticilere azar

JPMorgan CEO’sundan uzaktan çalışan yöneticilere azar
12 Temmuz 2023 - 16:11 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO’su James Dimon, uzaktan çalışan yöneticileri azarlıyor: “Bu şekilde nasıl gerçek bir lider olabileceğinizi anlamıyorum.”

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi döneminin iş dünyasına hediyesi olan ‘uzaktan çalışma’ özellikle tecrübeli yöneticilerin hoşuna gitmiyor. Başta teknoloji şirketleri olmak üzere birçok şirket, pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte çalışanlarını ofise çağırıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzaktan çalışma, sadece sıradan çalışanların değil, yöneticilerin de başvurduğu bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, uzaktan çalışmayı tercih eden yöneticileri azarlıyor ve bu koşullarda ‘gerçek bir lider’ olamayacaklarını söylüyor.

Gerçek bir lider olamazsınız

Fortune’dan Paige Mcglauflin’in haberine göre, JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, uzaktan çalışan yöneticileri azarlıyor: “Çalışanlarınız için tamamen erişilebilir değişken nasıl gerçek bir lider olabilirsiniz, anlamıyorum.”

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, uzaktan çalışmanın hayranı değil. Dimon, önceki mülakatlarında da bunun ‘yaratıcı fikir üretmeyi’ engellediğini iddia etmişti. Dimon şimdi ise yine uzaktan çalışmaktan hiç hoşlanmadığından söz ediyor ve bunu yaparken özellikle uzaktan çalışan yöneticileri hedef almaktan çekinmiyor.

Harika bir şirket kurmanın yolu bu değil

The Economist'in genel yayın yönetmeni Zanny Minton Beddoes'a ekonomi, ABD Çin ilişkileri ve çalıştığı finansal hizmetler şirketindeki mirasını tartıştığı geniş kapsamlı bir röportaj veren Dimon, “Çalışanlarınız için tamamen erişilebilir olmadan nasıl gerçek bir lider olabileceğinizi bilmiyorum” diyor.

Dimon, belirli rollerin uzaktan çalışma için uygun olduğunu ve JPMorgan'ın çalışanlarının her zaman küçük bir yüzdesinin uzaktan çalıştığını aktarıyor. Ancak Dimon, kendisini ‘uzaktan çalışmaya karşı şüpheci’ olarak nitelendirerek uzaktan çalışmanın yaratıcılık, genç çalışanlar veya yönetim ekipleri için iyi olmadığına inandığını yineliyor. Dimon, “İşe yaradığı ölçüde benim için de sorun yok. Ancak eğer işe yaramazsa, ondan kurtulmak için bir an bile tereddüt etmem” diyor ve ekliyor: “Çalışanları yaranmak için bu kararı vermeyeceğiz. Harika bir şirket kurmanın yolu bu değil.”

Çalışanların direncine rağmen…

JPMorgan, çalışanlarını Eylül 2020 gibi erken bir tarihte ofise geri çağırmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra, bir çalışanın Kovid testinin pozitif çıkması üzerine bazı çalışanlar tekrar eve gönderildi.

Son birkaç yılda yüz yüze çalışmaya dönme girişimleri, çalışanların direnciyle karşılaşıyor. Ancak JPMorgan, bu dönemde de, ofise dönüş konusunda kararlı tavrını sürdürdü. Banka, Nisan 2023’te üst düzey lider çalışanlarına haftanın beş günü ofise geri dönme emri verdi ve bunu reddetmeleri halinde 'düzeltici önlem' tehdidinde bulundu.

Diğer bankaların CEO’ları da bu süreçte uzaktan çalışma konusunda sert sözler sarf etti. Morgan Stanley CEO'su James Gorman, uzaktan çalışmanın ‘çalışanın bir tercihi olmadığını’ ifade etti. Ve Goldman Sachs CEO'su David Solomon da bunu bir ‘sapma’ olarak nitelendirdi. Dimon, 2021 yılında tüm Zoom toplantılarını iptal etme noktasına geldiğini söylemiş ve bu işten epey sıkıldığını söylemişti.

Tüm genel müdürler ofiste

Dimon, Minton Beddoes'a JPMorgan'ın tüm genel müdürlerinin artık tamamen ofiste olduğunu ve çalışanların yüzde 60'ının tam zamanlı olarak yüz yüze çalıştığını söyledi. Dimon, “Çalışanların yaklaşık yüzde 10'u, özellikle belirli satış veya hizmet rollerinde olanlar tamamen uzaktan çalışıyor ve geri kalan yüzde 30 ise haftada üç gün ofise gidip geliyor” şeklinde bilgi verdi.

Minton Beddoes ile yaptığı röportajda Dimon, yüz yüze çalışma tercihinin herkese uygun olmadığını kabul etti, ancak aynı fikirde olmayanların başka yerlerde iş arayabileceğini de ekledi. Dimon, “Birinin neden her gün işe gidip gelmek için bir buçuk saat harcamak istememesini tamamen anlıyorum. Kesinlikle anlıyorum. Ama bu da, onların burada bulunmaları gerektiği anlamına gelmiyor” diyerek uzaktan çalışma noktasında ne kadar katı olduğunun altını çizdi.

Meta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor

 

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Uzaktan çalışanlar kamerayla izleniyor

 

Uzaktan çalışan şirketlerde yeni kriz

 

Uzaktan çalışanlar için iş piyasası daralıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)