BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMeta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor----

Meta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor

Meta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor
02 Haziran 2023 - 16:52 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası işverenlerin tercih etmediği uzaktan çalışma formülü, Mark Zuckerberg ile yeniden gündemde.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemiyle başlayan esnek çalışma formülleri çalışanların imdadına yetişmiş ve yeni bir iş hayatı anlayışının tohumlarının atıldığı bir başlangıç olmuştu. Ancak birçok dev şirket, pandeminin etkileri azaldıkça ofis hayatını yeniden canlandırma yönünde bir tavır sergiledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ofise dönüşü yeniden zorunlu kılan Elon Musk gibi isimler gibi Mark Zuckerberg de çalışanlarına haftada 3 gün ofiste olmaları için vize verdi ve bu hareketiyle uzaktan çalışmanın vidalarını iyice sıkmış oldu.

Haftada 3 gün

Fortune’dan Alex Barinka’nın haberine göre, Mark Zuckerberg, Meta çalışanlarının 'işlerini en iyi şekilde yapmalarına' yardımcı olmak için haftada 3 gün ofiste olmalarını isteyerek uzaktan çalışma noktasında katı tavrını yineledi. Buna göre Meta, bir ofise atanan çalışanlardan, teknoloji endüstrisindeki uzaktan çalışmaya yönelik kısıtlamalara katılarak Eylül ayından itibaren haftada üç kez ofise gelmelerini talep etti.

Özel şirket politikasını tartışırken adının açıklanmasını istemeyen kişilerden biri, bu hareketin şirketin daha verimli çalışmaya yönelik daha geniş kapsamlı çabasının bir parçası olduğunu söyledi. Şirket, Mart ayında başlayan ve üretkenliği artıran bir süreç olan 10.000 çalışanı işten çıkarma gibi uzun bir süreci ise henüz yeni tamamladı.

Bir Meta sözcüsü, “Dağıtılmış çalışma formülünde kararlıyız ve insanların hem ofisten hem de evden anlamlı bir etki yaratabileceğinden eminiz" dedi. The Information da daha önce bu değişikliği şu sözlerle bildirmişti: “Çalışanların işlerini en iyi şekilde yapmaları için gerekli olan işbirliğini, ilişkileri ve kültürü geliştirmek için modelimizi sürekli olarak geliştirmekte kararlıyız.”

Daha yüksek performans

Şirket yönetimi bir süredir bu fikri tartışıyordu. Meta İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, Mart ayında yaptığı açıklamada, şirket içi bir analizin, kariyerlerinin başındaki mühendislerin haftada en az üç gün ekip arkadaşlarıyla yüz yüze çalıştıklarında ortalama olarak daha iyi performans gösterdiğini kanıtladığını aktarmıştı. Bu halka açık gönderide Zuckerberg, Meta çalışanlarını yüz yüze ve birlikte çalışmak için teşvik etmeye devam etmişti.

Bekleme ve bekletme dönemi

Meta, bir tür bekleme ve bekletme dönemi geçiriyor. Son raunttan sağ çıkan çalışanlara göre, şirket çalışanları kovulup kovulmayacaklarını görmek için şirket tarafından bekletildikten sonra, çalışanların birçoğu Meta'da ‘sessiz istifa’yla geçen bir hayat düşlemeye başladı bile. Mevcut ve eski çalışanlar, net bir yol haritasının olmaması ve yetenekli meslektaşları kaybetmenin duygusal bedeli ile birleştiğinde, ilgisizliğin yüksek ve morallerin düşük olduğunu aktarıyor.

Son işten çıkarmaların havayı bozduğu tek şirket Meta değil. Bu hafta Amazon’dan ayrılan birkaç yüz çalışan da işten çıkarmaları, şirketin üç günlük ofise dönüş politikasını ve işletmenin iklim üzerindeki etkisini protesto ederek işi bıraktı.

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Uzaktan çalışanlar kamerayla izleniyor

 

Uzaktan çalışan şirketlerde yeni kriz

 

Uzaktan çalışmada ‘paranoya’ tehdidi

 

Uzaktan çalışanlar için iş piyasası daralıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)