BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı----

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı
26 Mayıs 2023 - 18:16 www.finansgundem.com

New York Üniversitesi’nden Profesör Scott Galloway gençlerin değil uzaktan çalışmak zaman geçirmekten olabildiğince uzak kalması gerektiğini savunuyor. Galloway’a göre gençler hem iş hem de aşk hayatını düzene sokmak için dışarı çıkmalı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapında her geçen gün daha fazla sayıda şirket ofise dönüşü zorunlu hale getiriyor. Ancak uzaktan çalışmanın faydaları ve zararları konusundaki tartışmalarsa tüm hızıyla devam ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Starbucks’tan Amazon’a kadar birçok şirket personelin haftanın çoğunu ofiste geçirmesi gerektiği anlamına gelen kuralları uygulamaya koydu. Ancak bu kararlar çalışanların tepkisini de beraberinde getirdi. CEO’larsa personelin meslektaşlarıyla yüz yüze çalışması sayesinde yaratıcılığın artacağını ve daha iyi bir çalışma ortamının yaratılacağı düşüncesini savunuyor.

Fortune’un haberine göre New York Üniversitesi Stern Pazarlama Profesörü Scott Galloway konuyla ilgili açıklamasında ofise dönüş karşısındaki direnişin çalışanları büyük ölçüde geriye çektiğini savunuyor.

Wall Street Journal’ın CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşan Galloway, “Asla evde olmamalısınız. Genç insanlara her zaman için söylediğim budur. Ev sadece yedi saatlik uyku içindir ve bu kadardır. Evinizde geçirdiğiniz zaman profesyonel ve romantik olarak elde edeceğiniz başarıyla ters orantılıdır. Evin dışında çıkmanız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda marka danışmanlığı firması Prophet ve e-ticaret firması Red Envelope gibi bir dizi şirketin kurucusu olan Galloway iş-yaşam dengesinin de “bir mitten ibaret” olduğu konusunda ısrar etti. Profesör başarının %110’luk çaba seviyesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Galloway, “Yirmili ve otuzlu yaşlarımda iş dışında başka bir şey hatırlamıyorum. Bu benim saçıma mal oldu. İlk evliliğime mal oldu. Ve buna değerdi. Eğer ekonomik olarak en tepedeki yüzde %1’de bile değil, yüzde 10’da olmayı bekliyorsanız kemerlerinizi bağlamalısınız. Benim deneyimimde yirmi yıldan fazla bir sürede işten başka bir şey yoktu” açıklamasında bulundu.

Kurumsal dünyadaki birçok yüksek profilli şirket uzaktan çalışmanın bireylerin kariyerine zararlı bir etki bıraktığını savunuyor. JPMorgan ve Apple gibi firmaların da aralarında bulunduğu bu şirketler ofise dönüş kurallarına uymayanların cezalandırılacağı konusunda uyarıyor.

Yatırım bankası Jefferies’in CEO’su Rich Handler haziran ayında paylaştığı bir Instagram gönderisinde ofise gelmeyen çalışanları bekleyen son konusunda uyardı. Handler’ın paylaşımında ofise gelenlerin işten çıkarılma dönemlerinde kendilerini daha fazla gösterebilen çalışanlar olacağına dikkat çekti. Handler ayrıca uzaktan çalışmanın bir işe sahip olmak ve kariyer yapmak arasındaki fark olabileceği konusunda da ısrar etti.

Ofise dön’ inadı önyargıdan ibaret mi?

Handler söz konusu görüşleri dile getiren tek kişi değil.

Gartner HR’ın Araştırma Direktörü Caitlin Duffy ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada uzaktan çalışmanın performansı gerçekten de artırabilecek faydaları olduğunu ancak birçok patronun işbirliği, iş kültürü ve sosyal bağlantılar gibi önyargıları sebep göstererek çalışanları ofise çağırdığını söyledi.

Duffy Fortune’daki demecinde, “İşbirliğinin yüz yüze olması gerektiğini varsayan bir önyargının olduğunu görüyoruz. Ancak tüm işbirliklerinin yüz yüze olması gerekmiyor. Uzaktan çalışmaya geçiş sırasında birçok organizasyon bire bir yapılması gerektiğini düşündükleri birçok görevin uzaktan gerçekten iyi yapılabileceğini gördü. Bu nedenle, bu endişelerin çoğunun işlerin nasıl yapıldığına dair bazı modası geçmiş varsayımlara dayanma eğiliminde olduğunu görüyorum. Bununla birlikte bazı durumlarda tamamen eskiye dönmek yerine hibrit ve uzaktan çalışmaya uygun yeni süreçler veya normlar oluşturmaya ihtiyaç vardır” ifadelerine yer verdi.

Bu arada peyzaj alanında uzmanlaşan bir dijital istihdam platformu olan GreenPal’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Bryan Clayton uzaktan çalışarak başarılı bir kariyere sahip olmanın “kesinlikle” mümkün olduğunu söyledi.

Clayton “Uzaktan çalışan birçok ekibi yönetmiş biri olarak uzaktan çalışmanın sağladığı muazzam potansiyele ve fırsatlara ilk elden tanık olduğumu söyleyebilirim” dedi. Ancak CEO uzaktan çalışan bir kişinin kariyerinde başarıya ulaşmak için etkili iletişime, hedeflerine odaklanmaya ve güçlü bir performans yönetimine sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

McDonald's ve Johnson &; Johnson da dahil olmak üzere 400'den fazla şirketle çalışmış bir şirket danışmanı olan Deb Harrison, uzaktan çalışmanın "başarılı bir kariyer için inanılmaz bir fırsat" sağladığını savundu.

Harrison, "Ağırlıklı olarak olmasa da sık sık uzaktan çalışan ve üst düzey yöneticilik rolüne giden yolda emek sarf eden çok sayıda yöneticiyle çalıştım. Tıpkı uzaktan çalışmadığınız zamanlarda kariyer gelişiminde olduğu gibi, uzaktan çalışma sürecinde de kariyerinizde büyümek titizlik gerektirir" ifadelerine yer verdi.

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Bugünün gençler hedeflerine çok daha geç ulaşıyor

 

Gençlere verilebilecek en kötü 5 tavsiye

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • z kuşağı27 Mayıs 2023 08:14

    ha bir de başarıyı zenginliği istemek sadece bizim nesile özgü bir hareketmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. kendinize gelin çiftlik banka dolandırılan, bitcoin furyasında bilgisizce ve plansızca yatırım yapan ve nihayetinde nasibini alan ben değilim, sizsiniz. 

  • z kuşağı27 Mayıs 2023 08:12

    önüne gelen z kuşağına sallıyor, bişeyler demeye çalışıyor. la gardaş yolunuza baksanıza siz ya. dünyanın içine etmişsiniz sonra bize ders vermeye kalkıyorsunuz da hayde ordan. herkes nesil analisti kesildi başımıza baba bu nedir!