BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışanlar için iş piyasası daralıyor----

Uzaktan çalışanlar için iş piyasası daralıyor

Uzaktan çalışanlar için iş piyasası daralıyor
31 Ocak 2023 - 16:32 www.finansgundem.com

İstihdam piyasasının yavaşlamasıyla birlikte işverenler uzaktan çalışma yöntemlerine giderek daha soğuk bakar hale geldi. Çalışanlarınsa uzaktan çalışma talepleri ise artmaya devam ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birkaç ay öncesine kadar uzaktan çalışma konusunda kararlı olan birçok çalışan bu çalışma yöntemindeki iş ilanlarının azalmasıyla birlikte adeta duvara çarptı.

Pandemi döneminde ofislerin zorunlu olarak kapanmasıyla birlikte uzaktan çalışma yöntemleri yükselişe geçmişti. Ancak Wall Street Journal’ın haberine göre her geçen gün daha az sayıda işveren evden çalışma vaadiyle yeni yetenekleri kadrosuna katma ihtiyacı hissediyor.

LinkedIn’in geçtiğimiz ay paylaştığı verilerde uzaktan çalışma ilanları toplam iş ilanlarının %13,2’sine kadar geriledi. Bu oran mart ayında %20,6’ydı. Indeed.com ve ZipRecruiter gibi diğer istihdam ağları da uzaktan çalışma ilanlarında düşüşler olduğunu bildiriyor.

Uzaktan çalışmaya yönelik talepse yüksek kalmaya devam ediyor. LinkedIn’e gönderilen iş başvurularının çoğunluğu, %52,8’i uzaktan çalışma yöntemindeki işleri kapsıyor. Bu rakam bir yıl öncesine göre daha da yüksek.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, iş ilanlarında uzaktan çalışma imkanlarındaki düşüş işverenler ile çalışanlar arasındaki güç dinamiğinin değişmesine işaret ediyor. Şirketler, yeni yetenekler için aylarca uğraşmalarının ardından şimdilerde işe alımlarında daha seçici olabileceklerini görüyorlar.

2022’de istihdam piyasasındaki sert dönüşümün ardından işe alım ve ücret artışları temposu yavaşladı. Teknoloji ve diğer birçok sektörde işten çıkarmalar devam ederken yeni bir işe girmek geçtiğimiz bahar aylarına göre çok daha zorlu hale geldi.

Tüm bu gelişmelerin ardından çalışmalar yeni bir iş düşünmek için koşullarını yeniden değerlendirmek zorunda kalıyor.

Gallup araştırmasına göre uzaktan çalışmak istediğinden belirten insanlara göre çok daha az kişi uzaktan çalışabiliyor. 2022 sonunda yapılan bir ankete göre ABD’de işini uzaktan yapabilecek 8.700 çalışanın sadece %26’sı uzaktan çalışıyor. 2022’nin şubat ayında ise bu oran %39’du. Ankete göre çalışanların yalnızca %22’si gelecekte uzaktan çalışma seçeneğine sahip olacağını öngörüyor.

Araştırmada tüm çalışanların üçte biri tam zamanlı olarak uzaktan çalışmayı tercih edebileceğini belirtiyor. Bu arada Walt Disney ve Starbucks gibi şirketler, hibrit çalışanların ofise gelmesi gereken günleri artırıyor.

Detroit merkezli Ally Financial, eylül ayında ofise dönüş politikasını hızlandırdı ve işçilerden en azından yarı zamanlı olarak gelmelerini talep etti. Ofise kaç gün gelineceği ise yapılan işe ve departmana göre değişiyor.

Ally’ın İnsan Kaynakları Baş Sorumlusu Kathie Patterson, ofise dönüş çağrılarına ilişkin “Bakın, beklentiler insanların ofise dönülmesi yönünde ve biz tutarlılık istiyoruz der gibiydi” açıklamasında bulundu.

Patterson ofiste çalışma süresindeki artışın başvuran aday sayısını azalttığını kabul ediyor ancak çalışanları elde tutma konusunda pek bir etki yaratmadığını da sözlerine ekliyor.

ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tarafından bu hafta yayınlanan bir araştırma, hem işverenlerin hem de işçilerin uzaktan çalışmanın bazı yönlerinden yararlandığını gösteriyor. 27 eyalette tam zamanlı çalışanlarla yapılan bir ankette, ABD'deki çalışanların, pandemi sırasında evden çalıştıkları günlerde işe gidip gelme süresinden ortalama 55 dakika tasarruf ettikleri ortaya kondu. Dünya çapında ise çalışanlar günde ortalama 72 dakikayı geri kazandı. Araştırmacılar tasarruf edilen işe gidip gelme süresinin %40’ıyla işe daha fazla zaman ayrıldığını belirtiyor.

Uzaktan çalışma politikalarında patron-işçi krizi

 

İşini sevmeyenler için 8 kritik strateji

 

Wall Street’te büyük muamma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)