BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Ofise dön’ zorlaması ters tepebilir----

'Ofise dön’ zorlaması ters tepebilir

'Ofise dön’ zorlaması ters tepebilir
10 Ağustos 2023 - 15:23 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası birçok büyük finans şirketi ofise tam zamanlı dönüş için zorlayıcı önlemler almayı değerlendiriyor. Ancak Deloitte’un son bir araştırması bu tür politikalarla bankaların yetenekli çalışanlarını uzaklaştıracağını gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev mali denetim firması Deloitte’un son bir araştırmasına göre ofise dönüş konusunda katı politikalar benimseyen yatırım bankaları yetenekli bankacılar bulma konusunda ciddi zorluklar çekebilir.

Financial News’in haberine göre, dünyanın en büyük dört mali denetim şirketinden biri olan Deloitte’un yaptığı araştırmaya ABD görev yapan 700 finans yöneticisi katıldı. Araştırmada her üç finans yöneticisinden ikisi kendisine haftanın beş günü ofise gelme şartı getirilmesi halinde istifa edeceklerini açıkladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, pandemi sürecinin sona ermesiyle birlikte Wall Street bankaları artık çalışanlarının ofise gelmesini önermek yerine direktif vermeyi tercih ediyor. Londra bankaları da Amerikan bankacılık devlerinin bu tutumunu takip etme eğiliminde.

JPMorgan, Morgan Stanley ve Goldman Sach tam teşekküllü ofise geri dönüşü savunan önde gelen isimler arasında. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock da eylül ayında çalışanlarına haftanın dört günü ofise gelmelerini emretti.

BNY Mellon personelinin evde çalışmayı durdurmaması halinde “düzetici faaliyetlere” başvuracakları konusunda adeta tehdit dili kullandı.

Ancak Citigroup gibi diğer Finans devleriyse ofiste üç günlük mesai gerektiren hibrit politikaları benimsemiş durumda. Bu politikaları benimseyen firmalar esnek çalışma konusundaki duruşlarını işe alımlar sırasında rakiplerine karşı uygulayabilecekleri bir avantaj olarak görüyorlar.

Deloitte anketi şirketlerin beş günlük ofiste çalışma konusunda zorlamalarının ters tepebileceğini gösteriyor. Ankete göre zorlayıcı politikaların “bir miktar dirençle karşılaşması” muhtemel ve bu şirketler “yüksek istifa oranlarıyla” karşı karşıya kalabilirler.

Ankete göre erkek katılımcılar da tıpkı kadın katılımcılar kadar esnek veya hibrit çalışma uygulamalarını destekliyor. Deloitte anketinde erkek katılımcıların ofiste haftada bir veya iki gün çalışmayı %27 oranla üç ila dört gün çalışmayı ise %13 oranla tercih edecekleri ortaya konuldu.

Deloitte açıklamasında, “Uzaktan çalışma ile iş ve kişisel yaşamları yeniden şekillenen erkek veya kadın profesyoneller kişisel bir maliyeti olsa bile büyük ölçüde esnekliklerini korumak istiyor” denildi.

Finansal hizmetler firmaları hâlâ yetenekli kadın liderlerini kaybetme konusunda elle tutulur bir riskle karşı karşıya. Deloitte anketine katılan kadın yöneticilerin yarısından biraz fazlası yeterince desteklenmemeleri nedeniyle önümüzdeki 12 ay içerisinde mevcut işverenlerinden ayrılma olasılıklarının yüksek olduğunu söyledi.

Uzaktan çalışma uygulamaları şirketlerden kaldırılırsa ailelerine veya çocuklarına bakmak zorunda olan çalışanlar bakım sorumluluğu olmayan çalışanlara göre 1,3 kat daha büyük olasılıkla işlerinden ayrılacaklar.

Ankette her dört finans yöneticisinden üçü iş-yaşam dengesini oluşturmakta zorlandıklarını ve çalışma saatlerini azaltacak, pozisyonlarını değiştirecek veya üzerlerindeki stresi hafifletecek ciddi önlemler almayı düşündüklerini söyledi.

Teesside Üniversitesi Uluslararası İşletme Okulu’nda işin geleceği araştırmaları birimi kurumsal ve inovasyon lideri olan Dr. Mansoor Soomro hibrit çalışma söz konusu olduğunda uygulanması gereken kalıbın çoktan ortaya çıktığını söyledi.

Soomro FN’deki açıklamasında, “Çalışanlar dünya çapında bu savaşı kazanıyor” diyerek ocak ve haziran ayları arasında İngiltere’de listelenen hibrit iş ilanlarının %125 arttığına dikkat çekti:

“İşverenler bu esnekliği vermek zorunda olduklarını aksi takdirde ortalama yeteneklerdeki çalışanlara güvenmek zorunda kalacaklarını anladılar.”

İş hayatında gençlerin tercihi hibrit çalışma modeli

 

Hibrit çalışma artık yeni normal

 

Uzaktan çalışma ikileminde CEO’lar mı haklı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)