BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'de kongre günü! 4 aday yarışacak----

İYİ Parti'de kongre günü! 4 aday yarışacak

İYİ Parti'de kongre günü! 4 aday yarışacak
27 Nisan 2024 - 10:00 www.finansgundem.com

İYİ Parti, Meral Akşener'in istifası sonrası 5'inci Olağanüstü Genel Kurulu'na gidiyor. Seçimlerde genel başkanlık için 4 aday yarışacak


31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oluyor.


4 ADAY YARIŞIYOR

5. olağanüstü kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Kurultayda 1007 delegenin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz için başlattığı imza sürecini tamamladı.

Buna göre, genel başkan adaylarının tamamı gerekli imza sayısına ulaştı. Tüzüğe göre, genel başkanlığa aday olabilmek için her bir adayın, 1302 delegeden en az 66'sının imzasını alması gerekiyor.

SEYİRCİ ALINMADI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleşen kongreye seyirci alınmadı.

Organizasyon komitesi bu karara ilişkin adaylardan gelen eleştirilere salon kapasitesini işaret ederek yanıt verdi.

Dışarıdan müdahale olduğu iddialarına da "İYİ Parti, bugüne kadar hiçbir makam, merci, kurum veya kuruluşun vesayetine veya müdahalesine müsaade etmemiştir, etmez." cevabı verildi.

Genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu NTV yayınında partide kendisini birleştirici güç olarak gördüğünü söyleyerek" Ben emanetçi olacak karakterde değilim, Sayın Akşener de öyle bir zihniyette değilim." ifadesini kullandı.

Koray Aydın ise Sözcü'ye yaptığı açıklamada, seçime tek başına girilmesi kararını eleştirerek "Bu zaferin içinde biz de olacaktık." dedi.

Aydın, partiden istifa edenlerle temas halinde olduğunu belirterek genel başkan seçilmesi halinde hepsinin geri döneceğini söyledi.

İYİ Parti'den kurultay açıklaması

 

İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha

 

İYİ Parti'den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye katıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yılmaz27 Nisan 2024 13:35

    Bu değil miydi “Başbakan olacağım” diyen!!! Yürüüüü de ense traşını görelim!! Hadi naş naş!!!